Şimdi Ara

Yazılımcılar işte ne yapıyor ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
6
Favori
2.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocalar Yumurtayı Çatlatıyor, Kırıp Dünyaya Merhaba Demek Bize Kalıyor. Uğraşmak Zorunda Kalıyoruz ve Bu Sayede Diğerlerinden Ayrılabiliyoruz Bu Sayede Yazılımcılar Belli Bir Seviyede İnsanlar Oluyor. Genelimiz Akıllıdır Zaten :)

Bu Yüzden Ben Bahtsızlık Değil de Belki de Şans Olarak Görebiliriz .
  • deveyehendekatlatanadam kullanıcısına yanıt
    Proje tesliminde ki +24 Saat olayından dolayı sosyallik bir durum kalmıyor bizde :)
    Ancak bizim teslimde ki durum da [devreye alma kısmında --> bir tek yazılım takımı değil de Elektrik Mühendisleri ile birlikte sistemleri devreye alıyoruz. PLC vs. işleri]
    böyle genelde. [Bizim projelerde genelde 3 ekip oluyor. Teknik ekip + Uygulama-PLC ekibi + yazılım ekibi ]

Planlı programlı yürütmek her zaman güzel oluyor da , tek sıkıntım devreye alma kısmında :) :D
  • Gabriel.Espaso kullanıcısına yanıt
    Moruk O Sektörde Bende Çalıştım. 5 Ay Sonra Ayrıldım. Plansız Programsız Adeta "taktik maktik yok bam bam bam" Tarzı. Sanki Oto Sanayide Atölyedeyiz. Üstelik Yazılımsal Açıdan da Bana Birşey Katmayacağını Farkettim Ayrıldım
    Parası İyi Oluyor Ama Misliyle Çalıştırıyorlar Dimi
    2 yılı geçtim bende :)

Zamanı gelince misli ile çalışıyoruz.
    Kattığı vizyon ve ufku iyi genişletiyor yaptığımız işlerde gerisi yok dediğin gibi :)

Değiştireceğim bende sektörü de iş yok Bursa da :)
    Haklısın Dostum Bursa'da Hep Otomasyon. İstersen Bursa Büyükşehir Belediyesinin Web Sitesini Yap; 7,5 Milyom ₺ ye Yapmışlar

İzmir yada İstanbul'a Kaç Tecrübeli Adamsın Havada Kaparlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: deveyehendekatlatanadam

Haklısın Dostum Bursa'da Hep Otomasyon. İstersen Bursa Büyükşehir Belediyesinin Web Sitesini Yap; 7,5 Milyom ₺ ye Yapmışlar

İzmir yada İstanbul'a Kaç Tecrübeli Adamsın Havada Kaparlar

Büyük şehiri düşünmedim değil o kadar para vereceklerse 41 site :)

Bursa hariç -- İngiltere - Kanada - Avrupa
    Gerisi yok benim için

Para için bu sektör yazılımcılar için iyi ancak çalışma koşulları olsun diğer koşullar olsun biraz yorucu

Bende İzmir'i Bırakamıyorum, İnşallah İstediğin Olur Dostum
  • Calisiyoruz.

Sabah once bi cay ya da kahve sart.

Hemen ardina projeye atiliyoruz. Hafta bi gecen hafta naptik toplantisi oluyor.

Varsa bugfixleri ceviriyoruz. Ben bu is yerimde ise basladiktan sonra yaklasik 5 ay gibi surede sifirdan iki proje tamamladim. Ucuncu projenin de icindeyim 3-4 gune biter diye hedefledik.

Tabii ki gun boyu printf tarzi seyler olmuyo.

Bazen bigun noktali virgule gidebiliyo ve sen degil tum sirket ona takilip kaliyo. Bunun nedeni eski projeye dokunman. Onceki yazilimci oyle bi kod yazar ki anlayamazsin. Bi kodu nerede kullandigini bilmeyince de bi degisiklik her yeri atar goturur.

Bir de patronun sacma sapan isteklerine aksiyon gosteriyoruz.
    hocam yukarda sektörde çalıştığınızı belirtmişsiniz bir sorum olcak
    ben yeni mezun oldum sektörde öyle bir tecrübem yok
    şimdi benim web tasarım alanında bilgim var
    ne yapmam lazım nasıl bir yol izlemem lazım
    Yani kafama göre site yazıp alıcı mı beklicem
  • hasobam07 H kullanıcısına yanıt
    Selam Dostum;
    O İş Öyle Olmaz Tabi ki. Dışarıdan İş Gelmesini Beklemeni Tavsiye Etmem.
    Ne İş Zaman Gelecek ? Gelene Kadar Sen Ne Yapacaksın ? Anadolu Tabiriyle "daş gırığı mı yiyecen?"

Bir İşe Gir Dostum. Ama Sektörde Tecrüben Olmadığı İçin Öyle Kolay İş Bulamayacaksın. Referans Olarak Kullanabileceğin Projeler Olmalı. Web Olur Masaüstü Olur. O Yüzden Parasına Şartlarına Bakmadan Bir Yere Gir. En Az Bir Yıl Tecrübe Edin. CV ne Yazacak Birşeyler Olsun. Ondan Sonrası Kolay Zaten.

Bunları Yaptıktan Sonra Adın Çevrende Duyulur Zaten. x Kişisi Gelir Atıyorum Kuruyemişçidir Der ki Bana Şöyle Şöyle Bir Web Sitesi Lazım. Tabi Bunlar Biraz Sabır Gerektiriyor. Bunlar Şak Diye Olacak Şeyler Değil
    anladım hocam tavsiyelerin için teşekkürler
    bir de e-ticaret hakkında düşüncelerin nedir ?
    Bazı tanıdıklar tek başına e-ticaret takibini zor olacağını söylüyor bolca sermaye gerekiyor falan diyorlar.
    Benim babam esnaf manifaturacı
    Bizim dükkana yönelik küçük bir e-ticaret sitesi yapsam diyorum hem senin dediğin gibi referans gösterecek bir projem olur
    Bankayla ve kargoyla nasıl bir anlaşma yapıyorlar bilgin var mı bu konuda ?
    Görüşlerini bekliyorum
  • hasobam07 H kullanıcısına yanıt
    E Ticaret Konusunda Tecrübem Yok Dostum O Yüzden Yorum Yapmayacağım.
    Fakat "bazı tanıdıklar" Hep Böyle Konuşur. Kalkıp Sahibinden.com Yaparsan Tabi Zor Olur. Sen Yap Kendi Gücüne Göre.
    Yaptıkça Öğrenirsin, İlerlersin.
    Benimde Ailem Esnaf Bende Babama Barkod Okuyuculu Fiyat Hatırlatıcı Bi Program Yapmıştım İlk İşsizken. Ha Kullanmamıştı O Ayrı Ama Ben Referans Olarak Koymuştum CV me

Kesinlikle Yap Olduğun Yerde Kaldıkça Kendine Ne Katabilirsin ? Tamamlayamazsan Bile Hiç Yoktan Denemiş Olursun.
  • O kadar değişken içeren bir soru ki bu.

Önecelikle yurt içi, yurt dışı faktörü var.

İkincisi kurum kültürü faktörü var (kurumsal ve merdivenaltı yapılar)

Üçüncüsü alan problemi var. Mesela şimdilerde telefonlara uygulama yapmak revaçta ama bu sektörün doyuma ulaşması ile düşüşe şimdiden geçmeye başladı bile.

Dördüncüsü seninle ilgili; yetenek, sabır, fazla mesaiye katlanabilme, patron merkezli yaşayabilme ve beraber çalışarak bir işi sonlandırabilme yeteneklerinin olması lazım. Mükemmeliyetçi ama projeyi sonlandıramayan bir sürü tip var ortada. Agile dünyasına ne kadar uygunsun, bunu bilemen lazım.

Beşincisi ve En önemlisi de sen bu işi seviyor musun? Sevmiyorsan katlanamaz ve yapamazsın.
  • Eğlenceli deilmi işiniz yaaa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.