Şimdi Ara

Yazılımcı olmak isteyenler veya yazılım mühendisi olmak için adımlar (İlgisi olanlar içinde geçerli)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yazılım veya yazılımcı olmak ne mi? merak mı ediyorsunuz yazılımcı nasıl olunur diye sorular mı soruyorsunuz?Yazılıma nereden başlamalıyım diye sorular mı soruyorsunuz? Yazılım için adım adım yolculuk…

    Yazılım mühendisliği, kullanıcı gereksinimlerini analiz etme ve ardından bu gereksinimleri karşılayacak yazılım uygulamasını tasarlama, oluşturma ve test etme sürecidir.Sizde yazılım mühendisi olmak mı istiyorsunuz ileride bunun cevabınıda detayları ile birlikte alacaksınız adım adım nasıl yazılımcı olunur konumuza devam edelim.

    Yazılım günümüzde önemli yerlere değinmiştir yazılımcı olmak istiyor isenizin teknonojiyi takip etmeniz gerekir.Yazılım sektöründe iyi yerlere gelmek istiyor iseniz araştırma yapmayı sevmeli ve azimli olmanız gerekli.Yazılım da ilerlemek için kodlama becerinizin olması yani kodlama dili bilmeniz gerekmektedir.Gelelim yazılımcı nasıl olunur sorumuzun yanıtlarına..

    1.Adım:Hedeflediğiniz Yer Hakkında Açık Olun

    Yazılımcı olmak kolay değil. Bununla birlikte, aklınızda ben yazılımcı olucam yazılım benim geleceğim diyorsanız eğer , yazılım konusunda kendinizi geliştirmeniz yolunuzda bir engel bulup bununla başa çıkmanız öğrenmeniz ve hedefinizi kovalamanız açısından  yardımcı olur. 
    Şunun gibi net bir hedefiniz olmalıdır:

    Yazılımcı olmak için yazılım mühendisi olmak istiyorum.

    Yerleşik bir BT şirketinde yazılım mühendisi olarak çalışmak istiyorum.

    Yazılımcı olarak çalışmak ve yazılım programları yazarak ve yazlım geliştirmede uzman olarak için iyi para kazanmak istiyorum.

    Diyebilip kendinizi motive etmeli ve hedefinizi kovalamanız gerçeğinin farkına varmalısınız.

    Kod Dilleri Simgeleri (Yazılımcı Olmak İstiyorum)

    2.Adım:Kendinize Öğrenmek İçin Bir Kodlama Dili Seçmelisiniz

    Yazılım mühendisliği asla yalnızca kodlamaya odaklanmaz. Yazılım mühendisi bununla birlikte, en az birkaç kodlama dili bilmeli ve bunların nasıl işleyeceğini daha derinlemesine anlamalıdır. Hangi kodlama dillerin en yararlı olduğu konusunda ortak bir fikir birliği yoktur herkes kendi düşünceleri açısından yola çıkmış ve kodlama dillerini benimsemiştir.
    İsterseniz en popüler kodlama dillerine bir göz atalım;

    Python

    JavaScript

    C #

    C ++

    Ruby

    Java

    3.Adım:Bilgisayar Bilimi veya İlgili Bir Alanda Derece Kazanın

    Önce bilgisayar bilimi veya ilgili bir alanda bir derece kazanmalısınız. Kariyerinize yazılım mühendisi olarak başlamak için en az bir lisans derecesine sahip olmalısınız.Yazılım mühendisi olmak için her meslekte olduğu gibi yazlım sektöründe de tecrübe gereklidir.

    Bilgisayar bilimlerinde uzmanlaşmak, size yazılım tasarlamanız,yazılım geliştirme ve yazılım programlama da  en yararlı arka planı sunacaktır. Görüşmeciler veri yapıları ve algoritmalar hakkında sorular soracaklar. Bu nedenle, geleneksel bilgisayar bilimi derecelerinin sağladığı teorik bilgi sizi yazılıma yani yazılım mühendisliğine en iyi şekilde hazırlayacaktır.


    Ancak, zamanınızı çoğunlukla sınıf kodlama yazılımı dışında geçirecek ve gerçek yazılım yazmayı öğreneceksiniz.

    4.Adım:Çalışmalarınızı Tamamlayın

    Yazılım geliştirme için eğitim kitapları genellikle modası geçmiş durumda. Referans kitapları, yazılım güncellendiğinden çok daha yavaş revize edilir. Tüm eğitim kurumları, başarınız için önemli olabilecek teorik kavramlar ve düşünme yolları sağlar.
    Bununla birlikte, ne kadar ödeme alacağınız, gerçek dünya bilgisayar yazılım bilgisini uygulayabilmektir. Çalışmanızın size yardımcı olduğu yer burasıdır.

    Nasıl mı yazılımcı olurum? Yazılımcı olmak istiyorum yazımıza devam edelim umarım sıkılmamışsınızdır not almayı unutmayın 

    StackOverflow , yazılım geliştiricileri için en güvenilir soru ve cevap web sitesidir. Geliştirmek istediğiniz yazılıma,teknolojiye sorun alanına veya kodlama diline göre arama yapabilirsiniz.

    CodinGame ve CodeWars gibi siteler, yazılım becerinizi test etmenize yardımcı olan binlerce programlama çözümü sunar.

    5.Adım:Yazılımcıların yazdığı kodları okuyarak anlamaya çalışın

    Yazılım mühendisi olmanın bir başka yararlı yönü, başka yazılım mühendisinin kodlarını okunacağını öğrenmektir. GitHub depoları gibi siteleri ziyaret ederek ve belgelere bakarak bunu kolayca yapabilirsiniz.

    Bununla birlikte, bazen dokümantasyon da yanlış gidebilir, ancak bu sitelerdeki kaynak kodlarının çoğu doğrudur. Bu nedenle, bu kodu okumayı öğrenerek, belirli bir yazılım programının nasıl çalıştığını anlayabileceksiniz.

    6.Adım:Yazılm Mühendisi Topluluğu Bulun

    Bir yazılım mühendisi olarak sizi başarıya götürecek bir yazılımcı topluluğu bulmanız gerekir. Bu nedenle, benzer düşünen insanlardan oluşan bir toplulukla çevrili olduğunuzda, otomatik bir destek sisteminiz olur. Gerçek dünyadaki bir yazılım mühendisliği topluluğu, öğrenmenizi nereye odaklayacağınız konusunda size rehberlik eder.Yazılımlailgilenen veya yazılım mühendislerini bulmak için sosyal medya platformları sizin için yararlı olacaktır.
    Yazılımcı Olmak Mı Asla Vazgeçme

    7.Adım Kendiniz Projeler Oluşturun

    Pratik deneyim gibisi yoktur yazılım geliştirmek için yazılım programları ile haşır neşir olup kafanızda projeler oluşturup uygulamaya başlayın.Ama tabiki rahat olduğunuz bir kodlama dilinde projeler oluşturmaya başlamalısınız. Bunu yaparak, sadece öğrenmenizi geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda potansiyel bir işveren de bulursunuz. Kod yazmayı, yazılım için proje oluşturmayı öğrendikçe, profesyonel ağınızı oluşturmanıza yavaş yavaş yardımcı olmalısınız.

    8. Adım: Mülakat Öncesi Becerilerinizde Uzmanlaşın

    Ardından, işe alımınız için hayati bir rol oynadığı için özgeçmişinize odaklanmanız gerekir. Üç şeyde ustalaşmanız gerekecek: özgeçmiş, ön yazı ve çevrimiçi varlığınız.
    İşe alma İK yöneticileri, becerilerinizin ve deneyimlerinizin anlık görüntüsünü almak için hala onlara bakar. Ayrıca, çevrimiçi işlere başvururken kapak mektuplarına ihtiyaç vardır; birisinin dikkatini çekme ve bir izlenim bırakma fırsatınızdır.

    9.Adım: İş Mülakatınızı Yapın

    Nihayet röportajla yüzleşmenin zamanı geldi. Çoğu BT şirketi, genellikle internette evde yapılan bir tarama görüşmesi ile başlar. Bundan sonra bir telefon görüşmesi yapmanız gerekiyor. Her iki görüşmeyi de başarıyla temizlerseniz, yerinde görüşmeyi başlatırsınız yazılımcı olma yolunda başarıya adım kaldı.

    10.Adım: İş Teklifini Kabul Edin

    Mülakatları başarıyla tamamladıktan ve yeni becerilerinizi gösterdikten sonra, muhtemelen bir iş teklifi alacaksınız. Yazılım kariyerinizi geliştirmenize yardımcı olan en iyisini seçin.

    Bir Yazılım Mühendisi Ne Yapar?

    Yazılım mühendisinin oynadığı önemli roller şunlardır:

    İyi bir yazılım programcısı yazılım geliştiricisi olmalı ve veri yapıları ve algoritmalar konusunda bilgili olmalıdır.

    Birden fazla yazılım programlama yani kodlama dilinde akıcı olmalıdır.

    Çeşitli tasarım yaklaşımlarına aşina olmalıdır.

    Yazılım işlemlerinin uygulanabilirliğini problem tanımlama, değerlendirme, analiz ve çözüm geliştirme yoluyla tanımlamaktan sorumludur.

    Akış şemaları, diyagramlar, belgeler, diyagramlar, düzenler, kod yorumları vb. Geliştirerek çözümleri belgelemek ve göstermek.

    Yazılım geliştirme standartlarını takip ederek çözüm geliştirmek.

    Sistem analizi çalışmasını tamamlayarak operasyonları iyileştirir ve verimsiz prosedürler ve politikalar için önerilerde bulunur.

    Satıcılardan ilgili verileri aldıktan sonra yazılım edinme ve lisanslama.

    Ürünleri test etme ve onaylama

    Hizmet ve geliştirme konularının toplanması, analizi ve özetlenmesi yoluyla ilgili verilerin sağlanması

    Yazılım Mühendisliğinde Farklı Kariyer Türleri

    Yazılım mühendisliği diplomasına sahip olmak, profesyoneller için birçok fırsat sunar. Endüstri ve coğrafi konum, kazanç potansiyelinde önemli bir rol oynasa da, işverenler de maaş paketlerini belirlemek için eğitim seviyelerini ve deneyimlerini dikkate alırlar.

    Yazılıma nereden başlamalıyım? Yazılımcı olmak istiyorum. Yazılım geliştirme uzmanı olmak istiyorum gibi tüm sorularınızın umarım cevabını aldınız.Konumuz  burada bitmiştir.Verimli olacağını düşünüyorum.Şimdi yazılım ile ilgili bir kaç bilgi vermek istiyorum genel kapsamda bir yazılım mühendisi veya bir yazılımcı olamadıysanız eğer diplomadan bahsediyorum extra işlerde yapabilirsiniz günümüz artık yazılımdan bilişim teknolojiden ibaret gelelim neyden bahsediyoruma… 

    Eğer Bir Yazılımcı Olamazsam Ne Yaparım Bunca Emek Boşa Mı?

    Hayır boşa gitmiycek yazılım ile ilgili konulu yazımda detaylar için ve diğer ilgili cevaplar için detaylara buradan ulaşabilirsiniz umarım yararlı bir konu olmuştur (alıntı benim yayınım) Yazılımcı olmak isteyenler veya yazılım mühendisi olmak için adımlar (İlgisi olanlar içinde geçerli)



  • Çok bilgilendirici bir yazı olmuş.
  • Teşekkür ederim araştmalarım sonucu sitede yapmıştım ilerlemeleri buradada bi paylaşmak istedim umarım faydası olmuştur
  • yzderhago Y kullanıcısına yanıt
    Yazılıma ilgisi olanlar için çok yararlı gerçekten.Sizce yazılıma başlangıç olarak önce İngilizce konusunu halletmeli miyiz yoksa yazılım öğrenirken yanında mı öğrenmeliyiz?
  • Bu bence kişinin bilgisine ve ilgisine göre değişir şahsen ingilizce öğrenimi önemli ama ama ingilizcs hiç bilmeyen bir insan o kodlama dili ile ilgisini ve her şeyini birleştirince böyle ingilizcede iyi yer kat ediyor bence ikiside olumlu ama başta bilgi sahibi olmak önemli ingilizce
  • yzderhago Y kullanıcısına yanıt
    Anladım,bilgilendirmeniz için teşekkür ediyorum.
  • Rica ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.