Şimdi Ara

Yazılımcı için sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Kullanılan ide oldukça ram yiyor.
    • Sanal makine kurulumu olacağı için saçma seviyelerde ram gerekebiliyor.
    • Büyük boyutlu dosyalar ve kütüphaneler kullanıldığından okuma/yazma hızı önemli.
    • Aynı anda bir çok uygulama çalışacağı için işlemci hızı biraz önem kazanıyor.
    • Grafik kartı orta seviye oyunları çalıştırsa yeter
    • Kasa, monitör, güç kaynağı(550w) var. Monitör eklenebilir. Opsiyonel.

Nasıl bir sistem önerirsiniz? Bütçe soracaksınız biliyorum. Oyun bilgisayarı olmadığından fiyat/performans bakımından iyi bir liste önermeniz yeterli. Kafamda bir bütçe yok. Aynı istekler için laptop bakıyordum. Önerilen laptopların 4000-5000 tl arasında olduğunu görünce bu rakama masaüstünü upgrade ederim daha iyi diye düşündüm.

• Bakalım işinizi en iyi görecek, yani Laptop alsanız da bulamayacağınız özelliklerde f/p bir şeyler bakalım;

Msi z270-a Pro Ddr4 3800mhz 139$

Ram frekansı iyi ayrıca m.2 lazım bize ve bulunduran çok uygun bir anakart.

İ5 6600K veya 7600K aralarında 15$ var ben ucuzunu yazayım 245$

Corsair 2x16gb 3200mhz White led Ddr4 ram 250$

Ledsiz bulunursa daha ucuz olabilir. Frekansı yüksek olduğu için ram kullanımını azaltacaktır bir miktar.

Siamsung 960 evo 250 gb m.2 SSD 3200/1800 mb/s 149$

Daha hızlısı var ancak özel siparişle geliyor ve 500$ üstü. İhtiyaca göre 500gb alınabilir o da 285$.

Sapphire Rx 460 4gb 156$

Özellikle 4gb seçtim. Aslında 2 de yeter şu an için ama uzun ömürlü olsun. Her sene vram ihtiyacı artıyor malum.

Zalman cnps10x performa cpu cooler 50$

Daha fazla işlemci gücü gerektiğinde lazım olacak.

Ramler 3600 mhz ye kadar stabil gördüğüm kadarıyla ama 3200 e ayarlayıp garantilemek en mantıklısı.

989$ + kdv ile uzun süre işinizi görecek bir sistem. Daha yüksek işlem gücü gerekecekse 100$ daha eklenip i7 alınabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkür ettim, detaylı olmuş epey.

Kdv sanırım %8. 1100 dolar civarına geliyo. Laptoplar da o civarda. İyice kafa karışıklığı:)
  • Yakın donanımda bir workstation Laptop için 1000 doların baya bir üstüne çıkmanız lazım. Aynı ram miktarı ve frekansı, SSD performansı benzer xeon işlemci quadro grafik kartıyla 15000 liraları görürsünüz hatta üstüne çıkarsınız.

• Doğrudur, workstation o kadar eder. Ama laptop olacaksa amacım mobil olabilmek olur zaten. Workstation dediğimiz alet 4-5 kg.

Dediğim özellikleri az çok sağlayabilen ve mobil olan, yazılımcı için en iyi seçeneklerden biri diye gösterilen Asus Zen Pro var. O da 1370 dolar. 2,2 kg.

4000-5000 tl çok yüksek. Eskiden iyi bir bilgisayar 2000-3000 tlye toplanabiliyordu. Ekonominin içinde bulunduğu durumu tekrar görmüş olduk.

• 1370$ + gümrük 1650$'a yaklaşır. Aynı donanımı 700-800 dolar civarına toplarsınız. Amazon üzerinden daha uygun da olabilir. Dediğim gibi ben direk nokta atışı tavsiye etmeye çalıştım.

• Workstationlar 3.5 kg civarı oluyor artık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hazır Sistem Tavsiyesi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.