Şimdi Ara

Yazılıma yeni başlayanlara tavsiyeleriniz nelerdir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • C# Console ile başladım bitince; SQL ondan sonra da C#Form ile devam etmeyi düşünüyorum.

    Sonra da sırasıyla web ve javaya yönelmek istiyorum.. Her konuda bilgim olsun diye düşünüyorum yani.

    Şuan YouTube dan öğreniyorum kitabım yok, burada okuduğum yorumlara göre kitaba gerek de yokmuş.

    Kisacasi yeni başlayanlara tavsiyeleriniz nelerdir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bu konuyu acmaniz cok isabetli olmus, internette hakkinda bilgi almasi hayli zor bir mesele. SmallTalk tavsiye ediyorum ben. Gerek kucuk, gerek buyuk olcekli uygulamalara cevik cozumler sunan Turing-Complete bir programlama dili.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben c++ ile başladım ve gayet iyi oldu. farklı dillere geçince pek sıkıntı çıkarmadı heryerde parmağı var şu c++ dilinin
  • Önemli nokta yazılıma başlamaktır. Görüyorum ki Microsoft kanalından gidiyorsun. Kodlamada öncelikle algoritma nedir ne değildir iyi bilmek gerek. Yoksa elindeki malzemeyle ne yapacağını bilemezsin. Yazılımın temel mantığı aynı olduğundan diğer dilleri çabuk kavrarsın. Çok fazla alana yönlenme derim. Frontend/Backend debiderya. Kitaba artık gerek yok, Udemy gibi kanallardan ücretli/ücretsiz dersler satın alabilirsin. Yada ingilizce biliyorsan direk olarak kaynaklarından öğrenmen daha iyi olur. Java'ya yönelmek istiyorum demişsin ama C# ile Java her ne kadar yazım olarak birbirine benziyor olsada, Java C#'a çok karışık. Türkiye standartlarına Java biliyorum demek zor. Sadece ona yönelmen lazım. Ama hiç bir şey tam değil, her şeyden biraz bileyim diyorsam o da çok zor. Öncelikle bunları iyi araştırıp karar vermen lazım.
  • Kitabın olmayıp C# öğrenmekte sıkıntı çekebilirsin.Udemy'den kurs almanı tercih ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mephalay

    Bu konuyu acmaniz cok isabetli olmus, internette hakkinda bilgi almasi hayli zor bir mesele. SmallTalk tavsiye ediyorum ben. Gerek kucuk, gerek buyuk olcekli uygulamalara cevik cozumler sunan Turing-Complete bir programlama dili.
    "Bu konuyu acmaniz cok isabetli olmus, internette hakkinda bilgi almasi hayli zor bir mesele. "
    ironi mi bu?
    https://www.google.com/search?q=Yazılıma+yeni+başlayanlara+tavsiyeler&oq=Yazılıma+yeni+başlayanlara+tavsiyeler
    dediğinde bir sürü öneri var. video, medium yazısı, blog... Nasıl bu alanda bilgi bulamadnız merak ettim. üstelik üç günde bir bu başlıkla konu acılıyor.




  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Smalltalk önerisinden anlamalıydın hocam ironi olduğunu
  • Kitaba evet gerek yok fakat yazılıma göre örneğin HTML5 öğreniyorsan buradaki gibi bir eğitim yeterli olur, fakat java için gerekebilir.

    Web yazılım dilleri için kesinlikle youtube yeterli olur


    En büyük önerim bol uygulama. Bunu okuduğunda klasik muhabbet diyeceksin ama bol örnekler ile kendine günlük kod yazma vakitleri ayırırsan, bir süre sonra kendin bile şaşırırsın.




  • Smalltalk, object-oriented dillerinin atasıdır. Hem saf (pure) hem de dynamically typed bir dildir. IDE ortamı default olarak mevcuttur. Avrupa'daki pek çok üni bilgisayar mühendisliklerinde Pharo ile başlanmaktadır (ücretsiz bir Smalltalk sürümü). ABD'nin büyük yonga üreticilerinden Lam Research Smalltalk ile testlerini yapmaktadır. ABD hava kuvvetlerinde Smalltalk ile yazılmış ve halen kullanılan milyonlarca dolarlık harp simülasyon sistemleri vardır. Smalltalk bazlı Seaside popüler bir web platformudur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanıyorum yazılımla ugrasanların en cok darlandıgı konulardan biri bu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.