Şimdi Ara

YAZILIMA YENİ BAŞLAMAK İSTEYENLER İÇİN ACİZANE TAVSİYELERDE BULUNMAK İSTİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eksikleriyle/Hatalarıyla yazılım da izlenmesi gereken bir yol yaptım, bir nevi ana şablon kendi çapımca. Bu listeye bağlı kalmayın.

    1)Matematiği çok iyi bilin,öğrenin,geliştirin. Algoritma mantığını geliştirmek adına.

    2)Algoritma öğrenin: basit seviye olsun, akış şemaları olsun vb. Bunun için Türkçe içerikli güzel videolar var. Araştırın, inceleyin.

    3)Algoritma için izlenilen videolardan sonra basit olarakhttp://studio.code.org 'dan ders yapın ve Scrath'den oyun tasarlayın. Buna benzer uygulama sayısı daha da arttırabilir.

    4)Temel algoritma mantığını anladıktan sonra kendinize alan seçin: web yazılımı, sistem yazılımı, oyun yazılımı, mobil yazılımı ya da;

    5) Temel yazılım olarak, güncel olarak firmaların da geçiş yaptığı ve basit, anlaşılır olduğu için Pyhton 3 öğrenin.

    6)Pyhton 3'den sonra web yazılımı,sistem yazılımı ya da oyun ve mobil programlama alanları arasından hangisinde devam etmek istiyorsunuz?

    7)Eğer kararınız sistem yazılımı ise C, C++, C# 3'ünden birini öğrenin mutlaka. Tavsiyem C'den başlayıp C++'a geçmeniz sonrasında C#.

    8)Oyun programlama'da geliştirmek isteyen varsa android için java ve kotlin, ios için swift.Ve 3d tasarım için oyun moturu olan unity öğrenin.Yapacağınız oyuna uygun oyun motoru kullanın. Yani oyunu 2d veya 3d yapacaksanız ona göre oyun motoru seçin.

    9)Web tasarımı ve programlama için Html, Css, Js, Php, Mysql mutlaka öğrenin.

    10)Dil fanatikliği yapmayın. Sektörde hangi dile geçiş yapılıyorsa o dili kısa süre içerisinde geçiş yapın.Ama bir yandan da öğrendiğiniz dili çok ilerlettiyseniz yarıda bırakmayın.

    11) İngilizce öğrenin, ingilizce kaynaklar tarayın. E-kitap/pdf okuma alışkanlığı kazanın zira internette çok güzel IT kitapları var.

    12)Yazılıma mutlaka ingilizce odaklı çalışın.

    13)Ağ teorisi(Bilgisayar Ağları=İnternet) öğrenin. İnternet mantığını ve altyapısını kavrayın.

    14)Yapay zeka öğrenin, makine dili öğrenin, işletim sistemi öğrenin, veri yapıları ve veri madenciliği vb. Herşeyi öğrenmeye çalışın...

    15) Programlama dili bir araçtır amaç değil. Önemli olan algoritma kurabilmek!

    16)Mümkünse yapay zeka ve robotik için elektrik/elektronik öğrenin örBasit arduino yapabilmelisiniz.Donanım bilmekte yararlıdır,es geçmeyin.

    17)Clean Code öğrenin. Hata veya eksiklik olduğunda daha iyi okunması için kodun.

    18)Yazılımcıların küresel takıldığı,hataları/eksikleri sorulabilen Stackoverflow formunda gezinin, sorun.Bilgi edinin, eksik kodları düzelterek kendinizi geliştirirsiniz ve diğerleri ne yazıyor bihaber olmazsınız.

    19) Iyi/profesyonel developer iseniz Linux işletim sistemi kullanın, onda kodlayın. Yeni/Amatör developer iseniz hiç bulaşmayın.

    20) Kitap okuyun, mantık ilmi öğrenin, felsefe öğrenin... IT/normal Kitap okumadan olmaz.

    21) MIT, Harvard, Stanford vb. üniversitelerin müfredatlarını/ders listelerini inceleyin.Müfredatta/Ders listelerinde öğretilip de öğretilmeyen/bilmediğiniz bir konuyu öğrenmeye çalışmanız yararınızadır.

    22)http://www.acm.org/education/se2014.pdf sitesi küresel olarak tüm ülkelerin eğitimsistemini baz alarak araştırıpdüzenleyen eğitimcilerleoluşan bir site.Ve yazılımcılarda bulunması gereken vasıflar olsun, Cmpe,Se bölümlerinin müfredatı nasıl olmalı olsun bu sitede bulabilirsiniz.Yani yazılımcıyım diyen birisinin genel olarak neler bilmesi gerektiğini izah eden site.

    23)https://youtu.be/eH5Pvh6tUuw . Çoğu üniversitelerde bu bakış açısı kazandırılmıyor..

    24)Python 3 için Türkçe kaynak:https://drive.google.com/file/d/0B6gyYol-vpr-S2NHWFpKRnozdEU/view

    25)C ve C++ için kaynak: Deitel&Deitel. Ister 2 kitabı satın alın pişman olmazsınız,ister pdf çalışın farketmez.Yalnız kitaptaki örnekler ingilizce,pdf'de ise Türkçe.

    26)Alıştırma yapmak isteyenler için şöyle bir hazine buldum: https://projecteuler.net/archives

    27)Oyunlarda hile hep kazanmak için değil o oyuncuyu oyuna daha çok bağlamak için yapılıyormuş.Bu konu hakkında makale:https://www.polygon.com/2017/9/8/16263050/game-design-magic-tricks







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.