Şimdi Ara

Yazılıma swift ile başlamak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar swift ile dil Öğrenmeye başlamak istiyorum.
    Tavsiyeleriniz nelerdir ? Sıfırdan başlayacak biri için swift nasıl olur.?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• GörünmezAdam kullanıcısına yanıt
    Direk XCode ile başlayabilirsin. Ben öyle yapmıştım

• quote:

Orijinalden alıntı: D4rkBB

Direk XCode ile başlayabilirsin. Ben öyle yapmıştım

hocam swift xcode'a göre çok daha hızlı ve kullanıcı dostu diyorlar arayüz falan çok daha kullanışlıymış o yüzden kafam karıştı
  • GörünmezAdam kullanıcısına yanıt
    XCode daha gelişmiş olduğu için biraz zorludur. Senin bileceğin :) Sonuçta öğreneceğin kod aynı. Herhangi bir text editöründe bile öğrenebilirsin. Eğer Objective-C başlayacaksan çok iyi çalışman gerekecek. Örnek verecek olursam C#'ta 2 satırlık kod orada 8-9 satır. Zaten Objective-C en zor dillerden biri kabul ediliyor.

• Objective - C Diline Göre Daha BAsitleştirilmiş bir dil ama temelinde objective -c dilini referans alarak geliştirilmiş bir dil apple ikisiylede geliştirilen yazılımları kabul ediyor neticede bu senn tercihin artık ancak swift yeni bir dil bunu göz önünde bulundurmak gerekir . objective c dili kolay öğrenilebilir ancak oldukça karmaşık bir dildir. swift için enaz osx 10.9.5 ve xcode 6 sürümüne ihtiyacınız olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: veli_0300

Objective - C Diline Göre Daha BAsitleştirilmiş bir dil ama temelinde objective -c dilini referans alarak geliştirilmiş bir dil apple ikisiylede geliştirilen yazılımları kabul ediyor neticede bu senn tercihin artık ancak swift yeni bir dil bunu göz önünde bulundurmak gerekir . objective c dili kolay öğrenilebilir ancak oldukça karmaşık bir dildir. swift için enaz osx 10.9.5 ve xcode 6 sürümüne ihtiyacınız olacak.

Peki objective C öğrendikten sonra swift'e direk Hakim olurmuyum ?

• Olursun zaten dedigim gibi swift referans olarak objective c den turetilmistir yani apple oturup yeni bir dil gelistirdi ama aslinda swift objective c nin iyilestirilmis sekli demek mumkun ama objevtive c ogrenmek icin neden zaman harcayasinki drirek swift ile baslayabilirsin. Swift ciddi anlamda hem kolay hemd objective c gibi karnasik degil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: veli_0300

Olursun zaten dedigim gibi swift referans olarak objective c den turetilmistir yani apple oturup yeni bir dil gelistirdi ama aslinda swift objective c nin iyilestirilmis sekli demek mumkun ama objevtive c ogrenmek icin neden zaman harcayasinki drirek swift ile baslayabilirsin. Swift ciddi anlamda hem kolay hemd objective c gibi karnasik degil.

Swift dahamız yeni bir dil, ingilizcem iyi ama İngilizce yazılım Kitabı'nı anlayacak kadar ingilizcem yok.
    Türkçe kaynak tek gördüğüm switturkiye.org var.
    Nereden yararlanabilirim ?

• Birde sunu belirteyim arkadaslar objective c veya swift ogrnnce is bitmiyor cocoa kontrollerini kullanabilmekte gercekten dil ogrenmek kadar onemli cunku yapi inanilmaz karmasik bunuda goz onunde bulindurun yani dili ogrendim hadi ios programi yapayim diye bisey akliniza getirmeyin cocoa kontrollerinide iyi bilmeniz gerekir.

• Swift yeni olduğu için kaynak bulman zor olabilir. Hoş Objective-C için bile Türkçe kaynaklar kısıtlı. İngilizce arıyoruz genelde. Ben Objective-C ile yoluma devam ediyorum. Swift'e göz attım ama uğraşmak en azından önümüzde ki bir sene içerisinde istemiyorum açıkcası. Yeni başlayacaksan yolun uzun ve zor olacak. Ancak araştırma yapmayı seviyorsan ve öğrenmeye açsan eğer başarılı olursun. Vazgeçersen ve sıkılırsan kaybedersin. Önce sevmen gerek.
  • Objective c icin kodlab yayinevinin kitabi var ama ddgim gibi swift yeni bir dil o yuzden kaynakbsuan icin zor ama obj c ile gecis yaparim derseniz olabilir

• www.velifiliz.com sitesinden ObjC Derslerine Katılabilirsiniz arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: GörünmezAdam

Arkadaşlar swift ile dil Öğrenmeye başlamak istiyorum.

Sıfırdan uygulama geliştirecek birisi için Swift öğrenmenin tam zamanı.

Arkadaşlar önce Obj-C öğren demiş, teorik olarak doğru fakat pratik olarak kesinlikle yanlış bir hareket ve zaman kaybı olur.

Obj-C başlı başına C tabanlı bir dil ve bu dilin üzerinde Apple'ın geliştirdiği kütüphaneleri kullanarak uygulama yazıyorsun. Diğer dillerle(C,C++,C#,Java vs) kıyaslarsan en zorlayıcılardan biri olduğunu görebilirsin. Çok boş zamanım var dersen tabii ki öğrenmeni tavsiye ederim. Yalnız bunla boğuşurken Swift elden kaçmasın dikkat et.

Bu arada belli ki bir kafa karışıklığı var yazılım dileri ve toolları arasında.

XCode bir IDE'dir yani üzerinde yazılım dilleri geliştriğimiz araçlardan biridir.

Swift ve Cocoa Frameworkleri(Genelde artık obj-c deniyor) yazılımları geliştirdiğimiz dillerdir.

Siz XCode'da yeni bir uygulama geliştirirken size hangi dili kullanmak istediğinizi sorar ve ona göre bir altyapı oluşturur sizin için.

İyi çalışmalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: The_Turks

quote:

Arkadaşlar önce Obj-C öğren demiş, teorik olarak doğru fakat pratik olarak kesinlikle yanlış bir hareket ve zaman kaybı olur.

Obj-C başlı başına C tabanlı bir dil ve bu dilin üzerinde Apple'ın geliştirdiği kütüphaneleri kullanarak uygulama yazıyorsun. Diğer dillerle(C,C++,C#,Java vs) kıyaslarsan en zorlayıcılardan biri olduğunu görebilirsin. Çok boş zamanım var dersen tabii ki öğrenmeni tavsiye ederim. Yalnız bunla boğuşurken Swift elden kaçmasın dikkat et.

XCode bir IDE'dir yani üzerinde yazılım dilleri geliştriğimiz araçlardan biridir.

Swift ve Cocoa Frameworkleri(Genelde artık obj-c deniyor) yazılımları geliştirdiğimiz dillerdir.

Siz XCode'da yeni bir uygulama geliştirirken size hangi dili kullanmak istediğinizi sorar ve ona göre bir altyapı oluşturur sizin için.

İyi çalışmalar.

Peki ne zaman kaynak bulabilirim Türkçe ?
    Veya ne yapmamı önerirsiniz ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The_Turks

quote:

İyi çalışmalar.

Peki ne zaman kaynak bulabilirim Türkçe ?
    Veya ne yapmamı önerirsiniz ?

Türkçe kaynak için beklersen uzun bir süre beklemen gerekebilir.

İngilizceye hakimsen rahatlıkla seviyene göre makaleler ve sorularına cevap bulabileceğin siteler bulabilirsin.

• www.velifiliz.com sitesinden ObjC Derslerine Katılabilirsiniz arkadaşlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.