İçinde para olmasa bu bölümü ruhu duymayacak adamlara soruyorum ne okuyacaksın diye yazılım diyorlar. Kızlara da soruyorum bilgisayarları bile yok ne beklediğini bilmeden iyi para var diye bilgisayar mühendisliği okuyacağım diyorlar. Ben de bilgisayar mühendisliği istiyorum diğerlerinden farklı olarak beni neyin bekleyeceğini biliyorum temel programlama bilgim var ve 9-10da tek sayfalık birkaç web site yazdım ama host domain falan derken çöp oldu siteler. Ama bu kadar şişen bir bölüme binbir emekle girmektense şu anda rekabet olmadığından sıralaması düşük ama eğitimi ve kadrosu kaliteli geleceği parlak bölümlere de göz atacağım. Mesela şu an 50-100k arasında diye burun kıvırdığınız bir bölüm belki 10 yıl sonra 10k ile alacak. Bu üniversite tercihi işi yatırım işi gibi. Ayrıca az önce bir konu gördüm yazılımcı enflasyonu gibisinden. Yapay zekalar zamanla ne söylesen onu tasarlayacak teknolojiye ulaşacaktır zamanla bu da ayrı bir risk. Eğer bilgisayar mühendisliği okumazsam hiçbir zaman bir bilgisayar mühendisi kadar bilgiye sahip olamam bunda hemfikiriz fakat bilgisayar mühendisliği okumadan programlama öğrenerek yazılım geliştirmekte gayet mantıklı bir yol. Mesela bir tercih yaptın Ege ilahiyat gibi, onu okurken aynı zamanda programlamayı da öğrenebilirsin. (ilahiyatında altın çağının geçtiğini düşünüyorum ytd) |
Yazılım ve Tıptaki abartı sıralamanın aslında diğer bölümler için alım fırsatı yaratması

-
-
Bence okulların sistemi değişmeli, fakülteye yerleşmeli öğrenciler. Daha neyi sevip sevmediğimizi bilmeden bölüm seçiyoruz, bazıları pişman olup yatay geçiş yapıyor bazıları zorla okuyor mesleğinde kötü oluyorlar. Her türlü maddi manevi zarar bence. Ortaokul lise yıllarında ilgi alanlarımızı öğrenebileceğimiz sistemler olsa iyi olurdu ama maalesef yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Digital Gelişimyoutube
Eğitim sistemimizdeki en büyük hata.. | Evrim Ağacıhttps://www.youtube.com/shorts/ijDxZHhzNIM?feature=share
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
gizli sabancı reklamı
-
Alıntı
metni:iyi para var diye bilgisayar mühendisliği okuyacağım Gayet doğru diyorlar.
-
(Bahsetsem mi bahsetmesem mi arada kaldım, tanıtım ofisi forum sorumlusu felan sanarlar şimdi
)
Sabancı bence gayet doğru olanı yapıyor keşke diğer üniversitelerde aynısını yapsa.
-
-
ilk defa özgür
-
Boun İnşaat der susarım. 20k’ya boun’da temel mühendislik mi oha oha oha
Bilgisayar mühendisliği istiyorsan, bilgisayar mühendisliği okursun. İnsanların tercih etmesi de anormal değil.
Hayatımız bilgisayar/yazılım olmuş.
10 sene sonra hangi bölüm 100k->10k yapar diye kafa yormam. İlgini çekiyor mu çekmiyor mu?
Abartı sıralama da bir yere kadar abartı olabilir ama ondan sonra normal. Ülkede belli başlı bilinen üniversite var. Tercih edilen bölümler var. (Sebepleri önemsiz.)
O üni/bölümlerin sıralaması yüksek olur. Bu normal.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YaralıPanda -- 20 Nisan 2023; 20:43:8 >
Anlamadım hocam
-
fıkralardaki karadenizli temel mi hocam laz olan
-
Biraz araştırdım da çalışma şartları kötüymüş ve piyasada epey doygunluk varmış.
Benim bir arkadaşım bu bölümü okuyup Amerikada yapacağını söylüyordu bilmiyorum ne durumda.
-
5 sene sonra mezun olunca , piyasa doyunca , ucuz rakamlara çalışma olasılığın yüzde 70 80 civarı her yere pc müh açılıyor senin gibi cühelalar da abi bilgisayar müh yaaaaaaaa diye ortada dolanıyor hayatın gerçeklerinden bihabersiniz .Yazık .
-
Kankammmmm yazmazsın olur biter 20k yaparsan düşünürsün onu da ztn boşver sen dayımmmmm
? :S
Bence de, eğitim daha erken yaşlarda dallara ayrılsa iyi olurdu. Herkes her şeyi öğrenecek diye bir şey yok. Şuan en bilinen tarihçilerden kaçı lisede öğrendikleri fiziği, kimyayı hatırlıyordur? En bilinen mühendislerden kaçı lisede öğrendiği edebiyatı hatırlıyordur? Tahminimce konuya özel bir ilgisi yoksa çoğu hatırlamıyordur. Bırakın insanlar ilgi duydukları şeyleri öğrensinler.
-
Her isteyen bilinçli bir şekilde mi seçiyor sence? Bizim okuldan gördüğüm kadarıyla başta şunu okuyacağım diyen kişiler birinci sınıfta gördüğü derslerden sonra fikirleri değişmeye, başka bölümlere kaymaya başlıyor. CS okumaya geldim diyenler endüstriye veya diğer bölümlere kayıyor mesela. İsteyen istediği bölümü seçsin tabi ama bilinçsizce seçiliyor bölümler, sonu da hoş olmuyor genelde.
Hocam Sabancı diye bir okul varmış öğrenciler 2.senesinde bölüm seçiyormuş!
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Bence okulların sistemi değişmeli, fakülteye yerleşmeli öğrenciler. Daha neyi sevip sevmediğimizi bilmeden bölüm seçiyoruz, bazıları pişman olup yatay geçiş yapıyor bazıları zorla okuyor mesleğinde kötü oluyorlar. Her türlü maddi manevi zarar bence. Ortaokul lise yıllarında ilgi alanlarımızı öğrenebileceğimiz sistemler olsa iyi olurdu ama maalesef yok.
|
Benzer içerikler
- kendi bürosu olan avukat ne kadar kazanır
- matematik röntgeni yorumları
- selin hoca pdf
- telegram tyt-ayt pdf grupları
- iktisat okunur mu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X