Şimdi Ara

Yazılım Mühendisliği ile Bilgisayar Mühendisliği , Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar , bu sene lise son sınıftayım, seneye bir üniversiteye gireceğim Allah nasip ederse, gelecek hedefim bilgisayarla ilgili yani yazılımla ,program yapmayla ilgili olmasını istiyorum.Ama bölüm seçimi konusunda kararsızım.Çünkü bu konularla ilgili en yakın 2 bölüm var.Biri Bilgisayar Mühendisliği bir diğeri ise Yazılım Mühendisliği.Benim istediğim bölüm yazılımla içli dışla olmak , program yazmak , uygulama yapmak daha da iyisi yurt dışında çalışmak istiyorum.Biraz araştırma yaptım , Yazılım yeni yeni yükselmeye başlamış bir bölüm gibi gözüküyor çünkü bu bölümde en iyi üniversite (sıralama olarak) Bahçeşehir Üniversitesi ve o da 22000' den alıyor.Ama bilgisayar mühendisliğine gelirsek burada ise ODTÜ , İTÜ gibi baba okullar , adını duyurmuş okullar var ve ayrıca bunlar ilk 4000 deki öğrencileri almakta. Burda da biraz kafam karışmış durumda ama bu tek karıştıran şey değil, Bilgisayar mühendisliği daha genel öğretiyor diye duydum yani programcılığın yanında matematik , edebiyat , kimya,fizik gibi derslerde var ama yazılım mühendisliği veren üniversitede ise dersler tamamen yazılım odaklı. Benim burada ne yapmam daha iyi olur o kadar araştırmama rağmen kafam hala karışık bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Arasinda fark yok sayilir. Biri diğerinin laciverti iste. Zaten sen yazilimla ugrascam dedikten sonra istersen meslek lisesinden cik kendini gelistir yine uygulama yazar yurtdisinda calisirsin. Is sende bitiyor. Gitmek istedigin sehir uni falan varsa orda hangisi varsa ona gidersin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende senin gibiyim ama bilgisayar mühendisliği düşünüyorum. Türkiye de bilişim daha yeni yeni gelisiyor ama hala kendi isleyim sistemimiz bile yok. Is bulma olasiligida yazilim bolumunde zor olur. Ama ODTU den mezun olursan daha rahat olursun. Yani sana tavsiyem hayallerinin pesinden git ama kendinide acikta birakma bilgisayar muhendisliginden gir. Umarim yararli olmusumdur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tahminen kaç puan alırsınız? Deneme falan oluyorsunuzdur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakiroglu_m.ali

Hocam tahminen kaç puan alırsınız? Deneme falan oluyorsunuzdur.

Hocam açık konuşmak gerekirse şu an aldığım puan 390 civarı ygs için ama daha 4 ay var ve çalışmaya devam ediyorum illaki artar diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IllidanStormrage -- 10 Kasım 2015; 18:08:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam o zaman bence Bahçeşehir yazılım yazın Bende öyle düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakiroglu_m.ali

Hocam o zaman bence Bahçeşehir yazılım yazın Bende öyle düşünüyorum.

Hocam siz Bahçeşehir Makinada değil Misiniz Zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yok hocam o sanırım mantık ve akıl dı ismi. Ben 11. sınıfım daha :) Hedef 9. sınıftan beri aynı nereydeyse
    Aşağıya ekledim.
  • o benim bahçesehir yazlım türkiyede en iyisidir daha iyisi yok diyebilirim
  • bilgisayar müh. okursan hem yazılım hemde donanım öğrenirsin
    yazılım müh. okursan sadece yazlım öğrenirsin
    öncelikli tercihin bilgisayar müh. olsun
    edit:bilgisayar müh. kapsar yazılım müh. bil>yazılım
  • quote:

Orijinalden alıntı: mantık ve akıl

bilgisayar müh. okursan hem yazılım hemde donanım öğrenirsin
    yazılım müh. okursan sadece yazlım öğrenirsin
    öncelikli tercihin bilgisayar müh. olsun
    edit:bilgisayar müh. kapsar yazılım müh. bil>yazılım

Yanlış bir düşünce bence. Bilgisayar mühendisliği öğrencileri yazılım mühendisliği öğrencileri ile aynı konuları öğreniyor olabilir BİR YERE KADAR.
    Devamında Bilgisayar Mühendisliklerine Sizin deyiminizle donanım, bana göre elektronik dersler ve Matematik 4 gösterilirken; Yazılım mühendisliği öğrencilerine sizin dersiniz bitti siz gidin demiyorlar sonuçta. Onlarda o vakitlerde yazılım öğreniyor. Şu anda Yazılım Şirketlerine bakın birde Donanımla alakalı şirketlerin sayısına bakın.

EDİT: Hatta bilgisayar mühendisliği okuyanların kaçı donanımla ilgili kaçı yazılımla ilgili çalışıyor veya yüksek lisans yapıyor ona da bakmak lazım.
    Bilgisayar Mühendisliği>Yazılım Mühendisliği demek kolay değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakiroglu_m.ali -- 11 Kasım 2015; 16:34:02 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.