Şimdi Ara

Yazılım İşi (Alaylı vs Mektepli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
2.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar bu konuda ne düşünüyorsunuz?

• türkiye'deki yazılımcı profillerine baktığımızda developer dediğimiz yazılımın implementasyonunu yapan kişilerin çoğu mühendistir. aynı işi rahatlıkla programcı da yapabilir. ama iş işletim sistemi tasarım, real time sistem geliştirmesi ve embedded sistemlere gelince programcı orada kalır. bu işler mühendisin işidir.
  • Yapılacak işi en iyi kim yapıyorsa onu seçerim iş veren olsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dakath

türkiye'deki yazılımcı profillerine baktığımızda developer dediğimiz yazılımın implementasyonunu yapan kişilerin çoğu mühendistir. aynı işi rahatlıkla programcı da yapabilir. ama iş işletim sistemi tasarım, real time sistem geliştirmesi ve embedded sistemlere gelince programcı orada kalır. bu işler mühendisin işidir.
    Ben bu dediğine katılmıyorum. Zira bana kalırsa, yazılım geliştirme tamamen kişinin kendisine kalmış bir şey.

Tabi ki de okul önemlidir; ama mühendisin işidir dediğin şeyleri bence mühendislik okumamış ama kendisini çok iyi geliştirmiş birisi de yapabilir.

Kaldı ki, üniversiteyi bitirip de bilgisayarı açmayı bilmeyenler oluyormuş diye duydum ben.

Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın, görüşüne saygı duyduğumu belirtmek isterim.

Not: Tıp okuyorum; ama sırf programlamaya ilgi duyduğumdan orta düzeyde C++ ve Delphi öğrendim. Geçtiğimiz günlerde de C# öğrenmeye başladım; ancak C# dilinin sözdizimi bana bir acayip geldi, C++ gibi rahat değil sanki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DrakeMcCain

Ben bu dediğine katılmıyorum. Zira bana kalırsa, yazılım geliştirme tamamen kişinin kendisine kalmış bir şey.

Tabi ki de okul önemlidir; ama mühendisin işidir dediğin şeyleri bence mühendislik okumamış ama kendisini çok iyi geliştirmiş birisi de yapabilir.

Kaldı ki, üniversiteyi bitirip de bilgisayarı açmayı bilmeyenler oluyormuş diye duydum ben.

Not: Tıp okuyorum; ama sırf programlamaya ilgi duyduğumdan orta düzeyde C++ ve Delphi öğrendim. Geçtiğimiz günlerde de C# öğrenmeye başladım; ancak C# dilinin sözdizimi bana bir acayip geldi, C++ gibi rahat değil sanki.

Alıntıları Göster
    Kişinin kendisine kalmıştır evet doğru, ama iyi okullarda okuyan yazılımcılar aldıkları eğitim dolayısıyla 10-0 önde başlarlar, ve muhakkak ki eğitim farkı haricinde, aradaki zeka farkına da dikkat etmek lazım. Türkiye derecesi yapmış birisinin, iyi eğitim alsın veya almasın, önüne geçmek epey zor olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: DrakeMcCain

Alıntıları Göster
    http://azimliyazar.blogspot.com.tr/2016/07/bilgisayar-muhendisliginin-yazlmcdan.html

şu yazıyı üşenmeden oku.
    n

okul okumamış biri işlemci, ekran kartı, buz dolabı yapabilir mi? bu da onun gibi bir şey bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma. yazılımcının yaptığı iş farklı mühendisin işi farklı. uyduruk 2 site kodlayınca mühendis olunmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dakath -- 21 Nisan 2018; 22:18:14 >

• Zekayı ne zamandan beri üniversite sınavı ölçer oldu? ÖSS olsa olsa ezber sınavı olur. Benim sıralama 20k idi. Üniversite sınavına da çalışmamıştım. Daha iyi bir yer yapabilirdim çalışsam ama bunu herkesin yapabileceğini düşünüyorum.

Yazılımcı, düz kod yazar en büyük mühendislik bilgisi veri yapılarıdır. Mesela tekniker memory management da yapan shell yazamaz. Mühendis yazar. Ciddi farklar oluşuyor bu alanda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1DFD8C17B

Zekayı ne zamandan beri üniversite sınavı ölçer oldu? ÖSS olsa olsa ezber sınavı olur. Benim sıralama 20k idi. Üniversite sınavına da çalışmamıştım. Daha iyi bir yer yapabilirdim çalışsam ama bunu herkesin yapabileceğini düşünüyorum.

Yazılımcı, düz kod yazar en büyük mühendislik bilgisi veri yapılarıdır. Mesela tekniker memory management da yapan shell yazamaz. Mühendis yazar. Ciddi farklar oluşuyor bu alanda.
    Bu konuda tartışmaya girmeyeceğim. sayısal alanda ilk 1000'de olup ortalama zekaya sahip birini görmedim.
  • quote:

Bu konuda tartışmaya girmeyeceğim. sayısal alanda ilk 1000'de olup ortalama zekaya sahip birini görmedim.

Alıntıları Göster
    Hangi testi yaptınız merak ediyorum. Bilimsel bir veriniz varsa buyurun paylaşın. Verim yok benim gözlemim diyorsanız konu kapanmıştır.
  • quote:

http://azimliyazar.blogspot.com.tr/2016/07/bilgisayar-muhendisliginin-yazlmcdan.html

şu yazıyı üşenmeden oku.
    n

okul okumamış biri işlemci, ekran kartı, buz dolabı yapabilir mi? bu da onun gibi bir şey bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma. yazılımcının yaptığı iş farklı mühendisin işi farklı. uyduruk 2 site kodlayınca mühendis olunmuyor.

Alıntıları Göster
    Bu eleman kim prof mu? İş tecrübesi var mı? Niye dikkate alalım?

• quote:

Orijinalden alıntı: Heinz Guderian

Bu eleman kim prof mu? İş tecrübesi var mı? Niye dikkate alalım?

Alıntıları Göster
    bilkent bilgisayar mühendisliği mezunu, EPFL'de doktora yapıyor.https://www.linkedin.com/in/tu%C4%9Frulcan-elmas-5864939a/

tabii onu dikkate almak yerine forumun liseli profesörlerini dikkate almalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dakath -- 21 Nisan 2018; 23:15:22 >

• Bu işi yapmak için lisans okumaya gerek yok ancak bu ülkede liyakat en son bakılan şey.Torpil ve yağcılıktan sonra gelen en büyük şey etiket.4 Yıllık eem yada bilgisayar mezunu adamın etiketi her zaman daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Citizen'in Pengueni -- 22 Nisan 2018; 0:31:14 >
  • Bu videodaki 2 arkadaşla da tanışmışlığım var, sanırım android geliştirici topluğu ve google vesilesiyle. 2-3 kez farklı etkinliklerde denk gelmiştik. Keyifli sohbetler ediliyordu oralarda.. Alaylı olmuş mektepli olmuş hiç fark etmez. Azimle çalışan, sürekli öğrenip öğrendiğini eski bilgileriyle harmanlayan herkes yazılım sektöründe çok büyük yerlere gelebilir.. mühendis olmak mühendislik yapmak apayrı bir şey.. kod yazmanın ötesinde, sıfırdan üretmek-üretileni daha iyiye götürmek mühendisin işidir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 22 Nisan 2018; 2:24:37 >
  • http://user.ceng.metu.edu.tr/~ucoluk/bm/

sınava girecek arkadaslara da tercih hakkinda yardimi dokunur.

• konunun 2 tarafı var. kariyer ve bilgi.
    mühendislik diplomasının türkiyedeki kariyerinize çok büyük faydası olur.
    bilgi konusunda ise kişinin kendisinde bitiyor iş. üniversitenin bu konuda 2. planda olduğunu düşünüyorum.
  • Bilgisayar mühendisliği okumaya gerek yok demekte boştur.

Mühendis olmayan şunları şunları yapamaz demekte boştur.

• Ya ne kadar boş yapılmış bu konuda o zaman 2 yıl acil tıp okuyup kitaplarla kendimi gelistirip doktorum diye geçineyim ameliyata gireyim hiçbir şey okumaya gerek yok o zaman

• Beyler bu isler oyle kolay degil.Tabi okula gitmeden de yazilimla ilgili bisiler ogrenip yapabilirsin ama bu kisiler zor cikar cogu kisi bi hevesle baslar sonra birakir coguda asal sayilari bulan kod filan gibi seyleri ogrenince internetten o dilin videolarini izleyip konularin syntaxini gorunce ben o dili biliyorum filan diye dusunuyor.Ayrica bilgisayar muhendisliginde yazilim disinda bir suru ders var bu adamlar yeri geliyor savunma sanayisinde roket silah tank filan gibi projelerde yeri geliyor robot elektronik esyalar gibi yerlerde gorev aliyorlar. Sadece kendini gelistirip yazilim dili ogrenip boyle yerlerde okul okumadan calismak zor diye dusunuyorum.

• Okula gitmeyenlerin neredeyse hepsi design pattern, clean code vs bunlardan haberi yoktur.

• Eğitim sisteminin çıkarttığı mühendis ve teknikerlerin % kaçı mesleğini kağıt üzerindeki yazan 2 kelime den sonraya 4 4 lük icraat edebiliyor?

Vatandaş inşaat mühendisi oluyor ama inşaat namına bildiği tek şey teoriden ibaret.
    Sonra çıkıyor piyasa da millete havadan bakmalar işi bilen ustalara iş öğretmeye çalışanlar vs bu alan her sektörde böyle. İçi boş fos bi sistem.

Bkz Mimar Sinan. Kaç okul okumuş kaç eseri var NOKTA

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.