Şimdi Ara

Yazılım ile ilgili soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diyelim bir uygulama yapıcaz kod yazıyoruz. Kodun hepsini kendimiz mi yazmamız gerek? İnternetten bakarak kod yazılamaz mı? Neyin ne için kullanıldığını bilsek yetmez mi?

İyi derece ingilizcem var araştırınca her şeyi bulabiliyorum internette ama kendi başıma kod yazamıyorum o algoritmayı kurmak zor geliyor bir de aşırı detaycı düşünüyorum o sebepten yazamıyorum sanırım zaten.

Bilenler yardımcı olabilirse sevinirim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Up

• Şöyle söyliyeyim , sen mesela bir cümleyi ters çeviren bir fonksiyon yazacaksin ; ne yapmaliyiz? ilk önce bu cümlenin uzunluğunu bulmaliyiz, bunum için hazir kodlar veya fonksiyonlar var. direkt hazir olarak alıp ,cümlenin uzunluğunu bulduk. daha sonra cümlenin uzunluğu 19 cikti diyelim , yani 19karakter içeren bir cümle. yeni boş bir dizi aciyoruz , ve bu cümlenin 19cu karakterini ikinci actigimiz boş dizinin 0ınci indise yazdircaz, 18ci karakteri 1ci indise

17---2

16----3..

...

0----19 diye yazdircaz o diziye , ve daha sonra o diziyi for döngüsu ile ekrana bastiracaz, ve cumlenin ters halini görecegiz.. şuan yukarida anlattiğim şey algoritma yani kod değil , yapacagin işi matematiksel olarak nasil yapacagini dusunmektir.şimdi geldik kod yazmaya

dizi oluşturdur ve kullanicidan bir cümle aldik.

daha sonra yukarida anlattiğim şekil. kodu nasil yazacagini , yani algoritmasini düşündükten sonra direkt koda dökmesi işin kolay olan kısmı. internettem herhangi bir kursa başlarsan kod yazmayi öğrenirsin. ama algoritlayi yani yukarda anlattigim problemi cözmeyi kendin kafandan dusuneceksin. bu iş tipki matematik gibi , konuyu çok iyi biliriz ama çoğu soruyu cözemeyiz ya pratik yaptikca cözeriz. burada konu kodlama oluyor.kodlari nekadar iyi bilirsen bir yukardaki gibi algoritma kuramadiktan sonra birşey yapamazsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam ben internetteki videoları tükettikten sonra örnek projeleri internetten bakıp bakıp yazsam (sadece farklı olan yerleri değiştirerek) yavaş yavaş hem öğrenmiş olup hem de proje yapmış olmaz mıyım?

Ekşi sözlükte bi yazı okudum amerikayı yeniden keşfetmenize gerek yok diyordu ki bence de haklı internette baya bir örnek var neyi istesem bulabiliyorum genelde. Amacım süper bir programcı olmak değil işimi görebilcek kafamdaki projeyi yapabilcek kadar iyi olmak.

Bir de benim arkadaşım şu an çok iyi bir şirkette çalışıyor ve onun bile yazdığı kodda bir sürü hata çıkıyor yani o şekilde işe de alınmış insanlar var.

• Bogazicili_zekiye kullanıcısına yanıt

evet ordan burdan toplama kodlar ile program yazabilirsin. benim yaptigim eski projeler mesela şuan bana lazim oluyor.arşivden aliyorum direk kopyalayip kod satirina ekliyorum. işimi görüyor. geçenlerde güzel bir proje aklima geldi. eskiden yazidim 2 farkli programi birleştirince bu güzel proje calisti sorunsuz. yanj böyle böyle yapabilirsin. her kodda hata cikar.kusursuz olmasi imkansizdir

• Hocam peki ilk zamanlar siz nasıl yazıyodunuz ben projeleri kopyala yapıştır yaparak öğrensem hem zamanlar alıştırma yapa yapa da öğrenmiş olurum hem de projem olur sizce nasıl? Direkt kendim mi yazmalıyım her şeyden önce kendim yazmak çok zaman gerektirmez mi?

ben ilk zamanlar , çok iyi bir kurs buldum. oradan konu konu ilerliyordum. aklimda çok iyi projeler oluyordu ,genelde yaratici biriyim. ama kodlama bilgim yetersizdi bu projeleri yapmak için. elimden geldiğince şuana kadar öğrendiğim kodlama bilgilerini som damlasina kadar kullanarak o projeleri yapmaya calisiyordim %90hata aliyordum hep. özellikle bu hatalari bulup cözmek çok geliştiriyor. ilk başlarda zor gelen şeyleri şuan gözü kapali yazabiliyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Burs ile ilgili bir soru
    13 yıl önce açıldı
    Sistem 4 ile ilgili soru?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çoğunu hazır internetten alıyorsun hocam. Uygulamanın özel kısımlarını yazman yetiyor

• Hocam kopyala yapıştır için bile genel bir fikrimiz olması gerekiyor bence ben de şu an ders alıyorum dersler tamamen bitince program yazma kısmına geçeceğim.

İnternette ekşi sözlükte vs 1 ayda c++ da uzmanlaşılabilir yazıyorlar ama ben en fazla kopyala yapıştırda uzmanlaşabilirim sanırım :D

• Aberrant Warden kullanıcısına yanıt
    Dimi hocam internetten bol bol izleme örnek bakarak kopyala yapıştırın da mantığını anlamam lazım. Öyle zaten kopyala yapıştır çalışmaya gerek yok ile olmaz bence. Ama genel olarak oturup algoritma yazmayacağım

1ayda c++ da uzmanlasılmaz. ama aldigin kursu 1-2ayda bitirirsin basit projeler , hatta biraz ufkunu genişletirsen güzel şeyler yazabilirsin. ama o aklinda o çok çok çok iyi şeyleri yapamassin. ama genede 1ay 2ay kodlama için çok iyi bir süre. konularin mantiğni anlasan bile yeter

• Ben oturup bir şeyin algoritmasını yazmak istemiyorum genel mantığını bildiğim bir şeyi kopyala yapıştır yapmak istiyorum

• konu sahibinin demek istediği kodların hepsini aklımda mı tutacağım demek yani. şu an kod yazanlar bile tutmuyor aklında. atıyorum menü ekleyeceksin, açıyorsun dökümanı mvc mesela, oradan baka baka yazıyorsun önemli olan mantığını bilmek, neyin ne yaptığını anlayacak kafaya sahip olman ve en önemlisi hata veriyorsa da çözmen

• ShibLeg kullanıcısına yanıt
    Hocam genel olarak oturup bir hikaye yazar gibi tak tak kod yazamam yani onu demek istiyorum. Başka yerlerden kopyala yapıştır yaparak yazabilir miyim diye sordum.

Kopyala yapıştır yapmak en büyük yanlış öğrenme aşamasında :) yani tabiki internetten kod bulabilirsin ama çok basit bir kod bile olsa kendin yaz o kodu bakarak. Bir de aklında tutmak zorunda değilsin tabiki mesela JavaScriptte dizilerin düzinelerce methodu var ve bunları 10 yıllık yazılımcı bile hepsini bilemez. Lazım olunca açıyor bakıyor ama burda mesele sana lazım olan şeyi doğru bulabilmek ve doğru şekilde kodunla uyumlu olarak kullanabilmek.

• sgb5361 S kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler yorum için bir sorum olacaktı, türkiyedeki mühendislerin hepsi sizce kopyala yapıştır yapmadan hepsini kendi mi yazıyor?

• Yani arkadaşlar şunu sormak istiyorum diyelim internet gitti ülkede. Yazılımcılar kendi başına kod yazmaya devam edebilir mi? Uygulama falan yazabilirler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bogazicili_zekiye -- 7 Kasım 2021; 18:16:51 >

yazamaz değil , yazabilir ama süre alır , kopyala yapistira göre.

Tabiki hayır. Ama bir şekilde kodu çalışır hale getiriyorlar işte :)

• İnternetten araştırmamı yaptım düşündüğüm gibiymiş, ingilizce bilenler için kaynak çok olduğundan kodu illa kendimiz yazmamız gerekmiyormuş.

Bence kodu kendi kendine yazma kaygısı mühendislik okuyanlar için geçerli olabilir daha çok akademik bir şey gibi.

Onun dışında internette zaten her şey daha önceden keşfedilmiş, Amerikayı tekrar keşfetmeye gerek yok yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bogazicili_zekiye -- 7 Kasım 2021; 21:2:20 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.