< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
40 yaşındayım ama sen yine de yeğensin |
|
|
Sen bu konularda cok amatorsun gercekten. Isin kotusu, bilgilenmeye de karsisin. Sana yapilacak bir sey yok. |
Macbook dunyanin en buyuk copu, geriye uyumluluk yok, OS'de kullanislilik yok, upgrade edilebilrlik yok, fiyat performans yok, yazilim uyumlulugu yok, OS amator, cep telefonu gibi bir board ve islemci, optimizasyonu basmislar, hicbir numarasi yok. Thinkpad ve Linux tokat delisi yapar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Mayıs 2025; 20:47:8 > |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
Ben bu isler icin hic bir zaman laptop kullanmadim. Kullanmam. Sana sebebini cok net acikladim. Bilgisayar programi gelistirirken, altin standart masaustu PC, cift monitor ve eksternal klavyedir. Bunlari kime sorarsan boyledir demesi gerekir.. Demiyorsa, amatorun tekidir. Bunlar olmadan, kucuk ekranda, laptop uzerinde calismak ergonomiyi katletmek anlamina gelir. Kucucuk ekranda, satirlarca alt alta yaziyla, ugrasilmaz. Laptop bilgisayara bu donanimlari elbette baglayabilir, onu PC kasasi gibi kullanabilirsin ancak o zaman zaten cihazin amacinin disina cikmis olursun. Orada ekstra olarak elde edebilecegin sey, laptop'u bu donanimlardan sokup disariya cikartmak ve disarida calismak olur, ancak o kadar verimsiz ve dandik bir cihazda zaten yazilim gelistirmek ergonomiyi katletmek anlamina geldiginden, disarida zaten bu mevzularla ugrasmam. Evdeki bilgisayar ve ofisteki bilgisayar arasinda dosya tasimayi tercih ederim. Senin gibi adamlarin amaci basinda da soyledigim gibi is yapmak degil. Yeterince net yazdigimi dusunuyorum. Al MacBook'unu, git Starbucks'a, ekranini millete gostere gostere bir seyler yap. Bu beni ilgilendirmez ama sacma sapan araclari ve sacma sapan OS'leri bana savunma diyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Mayıs 2025; 20:56:52 > |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Ya sirketlerden bana ne? Millet yanlis yapiyor diye ben de mi yanlis yapacagim? Sirketler soyle, sirketler boyle. Bu beni ilgilendirmez. Bu isin altin standardi elbette vardir. Uretken olabilmek icin, konforlu cihazlarla calisman gerekir. Senin dandik laptop bilgisayarlarin tam bir tasarim faciasi. 5 kg'lik alet, gavur olusu gibi ama ayni zamanda 12 - 14 inch cucuk kadar ekrani var. Sen bana dinozor kafali diyorsun ama kendin 2005 yilinda gibisin. Elinde cantayla laptop tasiyorsun. Ben sokakta laptop tasiyan adama bile denk gelmiyorum artik. Laptop bilgisayarlari evde kullaniyorlar, derli toplu olsun, odadan odaya tasiyalim mevzusu cunku o cihazlar mobil degil. Artik mobil cihaz olarak cep telefonlari kullaniliyor ve mobil cihazlar, uretim amacli degil, tuketim amacli kullaniliyor. Laptop tarzi cihaz ancak Starbucks cakma programcisinin isine yarar. Masaustu PC, gecmiste de oldugu gibi, gunumuzde de en ergonomik yazilim gelistirme aracidir. MacOS'e gelince, ucuncu OS bile degil. Sinirsiz derleyici destegi ve muhtesem text editorleriyle once Linux, sonra Windows, en son MacOS gelir demeyeyim, gelmez bile. |
|