Şimdi Ara

Yazılım için Bilgisayar | 9-10K TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yazılım + tasarım için laptop'da hangi özelliklere önem vermem gerekiyor? Sanırım ekran kartı oyunlarda olduğu kadar önem arz etmiyor yazılım işinde? Tecrübeli hocalarımdan yardım alabilir miyim? Kısaca nelere dikkat etmeliyim? Önerdiğiniz laptop var mı?

• Hocam yazılım işinde size çok da güçlü bir bilgisayar gerekmiyor. Ne işlemci tarafında ne de ekran kartı tarafında güçlü bir ekipmana ihtiyacınız yok. Ortalama fiyat bandında (3000-4000tl) bir bilgisayar işinizi görecektir. Fakat tasarım tarafında ise size ekran kartı daha güçlü bir bilgisayar gerekebilir. Daha fazla sorunuz olursa yazabilirsiniz.
  • imkan varsa iyi bir ultrabook alman daha iyi olur hem hafif hem şarjı uzun süre gider gerçi bende o bütçe olsa windows yerine macbook tercih ederdim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam yazilimda grafik yok. Ui falan haric tabi onlarda tasarim programlari gerekiyor. Kodlari notepad den daha ozellikli programlara yazip yapistiriyorsun. Dolayisiyla i7 islemci ve 16 gb ram alirsin ki bunlar zaten herhangi biri icinde gecerli. Grafik karti harici olmasa da olur.. ama olsun tabi oyun da oynarsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dojii -- 4 Temmuz 2020; 10:19:22 >
  • Yazılım bölümünde grafik olmadığını biliyorum da benim ilgim var. Zaten tasarımdam yazılıma geçmeyi düşünüyorum. Yeni mezunum liseden. Teşekkürler
  • Zyphere kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Peki iyi ekran kartı olduğunu nasıl anlayacağım? GTX1080 falan mı almalıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bütçene göre almanı tavsiye ederim. Şu ekran kartı iyi olur diyemem ki 1080 de gayet güçlü bir kart. Bütçeniz varsa sizi epey bir götürür.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yazılım'da Photoshop - AutoCad - Adoko yada rendar vs. yapacaksan U serileri laptoplar işini çok iyi görmez.Çünkü uzun süre kullanımlarda mutlaka çok ısınma yapar buda zamanla kasada sorunlar çıkartır.
    İnternette gezinirim arada video izlerim vede sosyal media takılırım diyorsan,uzunda kullansan bile U serileri işini rahatlıkla görür.

Sana tavsiyem

9. nesil i7-9750 H yada 10. nesil 10750 H işlemci olabilir.

HDD: 512 GB NVMe PCIe SSD

RTX 2060 ve üzeri ekran kartı seçeneği

En az 16 GB RAM

Bu özellikleri olan herhangi bir marka laptop seçebilirsin vede uzun süre sorunsuz kullanırsın

Ama bütçe meselesi en az 10.000 TL gözden çıkarmalısın.O kadar para veremem diyorsan U serileri uygun fiyata laptoplar var ama uzun süre işinizi görmez.
  • Teşekkürler hocam.
    Sanırım AutoCAD falan kullanmam. En fazla Adobe yazılımları kullanırım. Oyun derdim olmaz (GtaV Ultra falan) ama arada açacağım oyunlarda da güzel deneyim verirse iyi olur. Ayrıca büyük ölçüde kod yazmayı düşünüyorum. Kodun çıktısını hızlı alabilmeliyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Laptopta kas gücü istiyorsan Ryzen 7 4800H işlemcili bu modeli öneririm. İşlemci performansı i7-10750H'dan daha iyidir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.