Şimdi Ara

Yazılım geliştirip microsoft gibi firmalara satmak hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar , windows ve diğer işletim sistemlerinde bilgisayar programcıları v.b işi bilgisayarla olan kişilerin daha az sıkıntı yaşayarak kod yazması,şekil çizmesi v.b üzerine 3-4 senedir düşünmekteyim.bu anlamda bir kaç fikrim oluştu.

    ben bu anlamda düşündüğüm şeyleri kısa sürede kodlayacak bir seviyedeyim. yazılımlar çok extrem zorlukta değil.
    örneğin facebook, angrybirds gibi girişimcilik örneklerini ele alırsak. yapılması o kadar da zor bişey değil ama çoğu kişinin yapmayı düşünmediği şeyler.
    microsoft'a geliştirdiğim yazılımları satabileceğim , tanıtabileceğim bir platform var mı ? bu adamlarla nasıl iletişim kurarız? yazılımları nasıl lisanslarız? bu fikir bana ait gibi.

    microsoft'a satma sebebim ; piyasa'da gerçekten ufak tefek ama çok kullanışlı yazılımlar var. gerçekten onları görünce microsoft un neden böyle ürünler geliştirmediğini
    tam olarak anlayamıyorum.
    ve bu tür programlara da pek sık rastlamıyorum. sebebi kişilerin kendi başlarına bu yazılımları dağıtmaya çalışması. tabi ki belli bir yerden sonra reklam ve para olmayınca sistem çöküyor.
    örnek olarak geçen gün , mouse ve klavye ile istediğin kombinasyonda bilgisayarda istediğin herşeyi yapabilen programa rastlamıştım. windowslarda böyle bir destek olduğunu sanmıyorum.hep ek program gerekiyor.

    belki çok hayalperestimdir ama her girişimcilik böyle başlar. sadece biraz cesaret , belki de aptallık...

    işin özü: yazılım geliştirip microsoft'a satmak istesek bu adamlarla nasıl iletişime geçeriz?







  • microsoft ile işlerin nasıl yürüdüğünü bülmiyorum, muhtemelen ihtiyaç duydugu konularda ihale açıyordur, başvurursun , işi alırsın, yaparsın. paranı alırsın. büyük şirketlerle iş bu şekilde yürür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaygerya

    microsoft ile işlerin nasıl yürüdüğünü bülmiyorum, muhtemelen ihtiyaç duydugu konularda ihale açıyordur, başvurursun , işi alırsın, yaparsın. paranı alırsın. büyük şirketlerle iş bu şekilde yürür.

    ya adamların zaten benden bin kat daha deneyimli yazılımcısı var. microsoft gibi dev bi şirketin yapamayacağı yazılım yok çünkü adamlar her türlü mühendisi satın alabilir.

    benim daha çok demek istediğim bu adamlara fikir satmaktı aslında.mesala facebook , yapılması çok zor bişey değil. ortada olan şey bir fikir.

    ne kadar doğru bilmiyorum ama the social network filmindeydi sanırım , başrolde ki kişi , insanların dinlediği müziklerin istatistiklerini tutan bir yazılım yaptığını microsoft tarafından kendisinden satın alınmak istediğini falan söylemişti. yani film de olsa böyle şeyler sürekli oluyor.

    14-15 yaşında ki çocuklar algoritma geliştiriyorlar o yaşlarda apple , ms gibi şirketlerde işe alınıyorlar. benim de bir fikrim var ama..

    neyse daha çok araştırma yapayım fikirlerimi geliştireyim belki bi gün bişeyler olur.




  • w54d7k.nvffxfmh fhm m



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rob dö şambır -- 30 Nisan 2013; 19:59:35 >
  • diyelimki ben microsoftum. google map google'in haritası. bende bir harita istiyorum. microsoft map olsun diyorum. bunun için 3 yol var.
    1) inoffice
    yani bu işin başına bir genelmüdür atanır. genelmüdür ekibini vs kurar , ülkelerde harita ofisleri kurar , bu ofislerdekinler, dolaşacak araçları ekipmanları temin ederler , yol yol sokak sokak dolaşırlar haritayı oluştururlar.. google map gibi detaylı bir haritayı 5-10 sene içinde çalışır hale getirirler. tabi bütçe büyükse süre kısalabilir. bu harita microsoftun olur.
    2) ihale usulü.
    haritaya ihtiyaç olduguna kanaat getirilir , ve haritayı yapabilecek firmalar ile görüşülür , her ülkede yüklenici bir firma bulunur , ellerinde var olan haritayı satarlar , bakım destek konusunda bir sözleşme yapılır, veya belirlenmiş tarihe kadar bu haritayı çıkarıp microsofta vermesi gerekir. microsoft butun haritaları birleştirir , bu harita microsoftun olur.
    3) şirket satınalma
    bazı şirketleri satın almak , sadece haritalarını satın almaktan daha karlı olabilir. ellerinde bulunan birtakım patentler , ekibin başarısı , yönetim biçimi hoşlarına gidebilir. microsoft bu şirketleri tamamen almasa bile , envanterleri üzerinde yeterli söz sahibi olabilecek kadar hisseyi alır. harita microsoftun olmaz , ancak microsoftun haritayı sınırsız kullanma hakkı vardır. edinilen gelirden pay sahibidir.

    iş hayatında , bir buzdolabına ihtiyacın var ise , bir ekip kurup buzdolabı üretmezsin. buzdolabı üreten bir şirketi de satın alman gerekmez. ihtiyacın buzdolabı ise bu buzdolabını alırsın. misal iphone için apple , ekran üreten bir ekip mi kurdu ? bir şirket mi satın aldı ? hayır. bir ekran üreticisine isteklerini belirtti ve belirli bir miktarda satınalım sözleşmesi yaptı.

    yani özetle , sen iphonenin ekranından 10 kat daha iyi bir ekran yaptıgında, bunu apple 'a bildirdiğinde , apple "tamam abi 100 bin tane sipariş veriyorum" der ve olayı bitirir.

    tavsiyem, fikrin var ise patent enstitüsüne başvur. yoksa bunu duyan herhangi birisi senden önce patentini alabilir. patentini aldıktan sonra microsofta belki bu patenti satabilirsin.




  • En iyi cevabi siz vermissiniz ve eklemek istiyorum. Varolan butun ornekler de firmalarin gelip bu fikirleri buldugu yonunde. Senin onlari bulmana gerek yok yani. Eger fikrin yeterince iyiyse sen 'aranan' oluyorsun zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevaplar için teşekkürler.

    aslında fikrim çok geniş kapsamlı , çığır açacak bişey değildi ama "adamlar bu özelliğide koymuş iyi olmuş, kullanışlı olmuş" dedirtebilecek bir fikirdi.

    tw'nin türkiyeden çıktığını da bilmiyordum. angry birds de fizik-matematik olarak modellemesi kolay aslında o bakımdan söylemiştim.
    facebook olayıda kafa patlatılsa ilk hali gibi basit şeyler yapılabilir. suan ki hali tabi karmaşık...

    işin özü : fikrim sadece 3-5 özellik güncellemesi üzerine idi. bakalım artık zaman gösterecek.

    yazılımlarda nasıl patent oluyor bir fikrim yok. örneğin slide to unlock olayı suanda çoğu telefonda mevcut.firma içine koymasa da başka yazılımlarla mevcut.
    yani yazılımda fikirler çok kolay çalınabiliyor. buna nasıl bir önlem alınır bilmiyorum. aslında bunun bir çözümü yok. çok karmaşık bişey yapmadıktan sonra her türlü çalınıyor yazılımların mantığı.

    neyse teşekkürler. sanırım oluşturacağımız yazılım paketi gerçekten insanların kod yazmasını kolaylaştırmayacaksa( örneğin codesmart arayüzü ) , daha üzerine düşünüp yeni özellikler eklemek lazım.




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • thirdparty olarak kullanılabilir. yani illa microsofta satacaksın diye birşey yok. yani windows tabanlı işletim sistemlerinde kullanılabilecek bir servis, widget, uygulama vs olabilir. addin addon da olabilir. yaptıgın şeyin kullanışlı oldugunu düşünüyor isen para ile de satabilirsin. illa microsoft uygulamalarına dahili uygulama satmaya uğraşmak yerine sen geliştirip , isteyen kullanıcılara satabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.