|
sil < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 26 Ağustos 2022; 1:53:17 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
| _____________________________ |

|
sil < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 26 Ağustos 2022; 1:53:17 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
açıkça yalan konuşuyor herif milleti kandırıyor. he he seniorlar 20k alıyor aynen. nasıl bir kuyruk acısı varsa hastanede dayak mi attı sana cengciler ne bu kin, nefret, yalan cenge karşı? binlerce insana yalan söylüyor. inatla junior maaşlarını seniormus gibi söylüyor. doktor maaşını de Şırnak'ta, ayda 300 saat nöbet tutup olabilecek en yüksek şekilde gösteriyor. midemi bulandiriyorsun. bu ceng kompleksini asarsin umarım. ayda 300 saat nöbet tutup kafana kaldırım taşı yerken düzelir bir şeyler herhalde
|
|
Sen maaş karşılaştırması yapıyorsun. Hayat karşılaştırması yapamazsın. Tıp veya mühendislik seçmek çok büyük bir yol ayrımıdır, bir kişiyi hayatında çok farklı yerlere getirir. O kişi hayatını TAMAMEN farklı meslekler icra ederek, boş kalan zamanlarında da farklı şeyler düşünegelecek şekilde geçirerek yaşar. Tanıdığı insanlar, maruz kaldığı kültürel birikimler, hayatla temasa geçtiği herhangi bir nokta; çoğunlukla farklı olur. Tıp da mühendislik de maaş denen sayılara indirgenemez. Bunlar bir kişinin hayalidir. Gece kafasını yastığa koyduğunda düşünmekle bile konfor bulduğu konulardır. Toplumun gelişmesine en somut katkıyı sağlayan pozitif bilimlerdir. Maaş değildir. Eve giren para değildir. Tıp’ın toplum arasındaki değerini son yaşanan olaylar evet düşürüyor. Ancak tıp’ın ASIL değerini düşüren senin gibi işin parasında olan, ilgisi alakası olmayan insanları “maaş” için tıp’a çekmeye çalışan şark kurnazları.
|
|
ankaratıplıyı bende çözemedim insanlara tıpın çok iyi çok yüksek bir maaş alan bir alan olduğunu inandırmasıyla ne değişecek neden buna burada sürekli uğraşıyor anlamıyorum ve sürekli doktor maaşları çok iyi diyordu şimdi eski düzende kötüydü artık düzeldiye getirdi lafı ne yaşıyor anlamıyorum. ve meraklısına türkiyede hakiki "Bilgisayar Mühendisi" düşündüğünüzden çoooook az var ve çoğuda yurtdışına gitmiş vaziyette veya gidecek burda junior çok var diyenler sektörü bilmeyenler. şuan sektör sağdan soldan adam bulup bir şekilde yetiştirme derdinde ilk 20 binden üniye girmiş matematiği kuvvetli bu işin formal olarak 4 yıllık eğitimini almış yetenekli bir mühendisi bulmak çoook zor. |
|
Ankaratıplının son zamanlardaki agresif tutumunu çözemedim. Önceden elinden geldiğince bilgi paylaşmaya çalışırdı şimdi işi iyice sidik yarışına çevirdi. " all bak noldu tıp maaş daha yüksek zorttt" kafasıyla hareket ediyor. Şimdi insanların sana olan nefretini anlamaya başladım.
|
|
O sırada benim metu ceng mezunu 2 sene tecrübeli kuzenin remote 5k dolar aldığındaki sıfat
![]() |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
|
eee doktorların maaşı niye azalmıyor mantığa bak zooortttt. aksine seniorlarin maaşı her geçen yıl inanılmaz derecede artacak çünkü artık piyasada kalifiye senior kalmadı. hepsi remote çalışıyor 2k 3k dolar/Euro'ya yurtdışına. 2022 yazılım krizi başlığına bakabilirsin ekşi sozlukteki. hele köylü kurnazina bak hele senede 20 bin doktor uzmanlığa alınınca doktor maaşı azalmayacak da senior azalacakmis. 5 sene önce de junior inanılmaz fazlaydı ama seniorlar şu an çok çok daha fazla alıyor çünkü o juniorlarin çoğu artık remote yurtdışı :) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
İşte asıl anlattigimda bu, aşırı derece Junior var çoğu Junior iş bulamiyor. Bunlar yarın bir gün Senior olacaklar ve Senior fazlasi oluşacak ondan bahsediyorum bunlar arz talep meselesidir. Eskiden yazılımcı azdı maaşlar fazlaydı şimdi yazılımcı az eskiye göre düşük maaş 5yil öncesinden yeni yeni insanlar bilgisayarlae ve yazılım yazılmaya başlandı ve insanlar yazılıma yönelmeye başlandı. 5yil öncesinde inanılmaz fazla diyor şaka gibi < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rdmnfr -- 18 Temmuz 2022; 17:40:18 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |