Arkadaşlar yazıcımın markası hp 3650 .. 4 sene önce pc alırken almıştım 1 sene falan bayağı bi kullandım sonra kartuş bitti gittim doldurdum 10-20 sayfa çıkarttım ondan sonra kaldırdım ve bidaha yazdırmadım yaklaşık 1.5 senedir kullanmıyorum dün yine çıkarttım yazdırdım 40 sayfa falan çıkardı renksizi kullandım .... ondan sonra renksiz oldugu halde resim kırmızı çıkmaya başladı ve mürekkep azaldı yazısı cıkıyordu kartuşu cıkarıp takınca tekrar dolu gösteriyordu ve 1.5 sene önce yeni doldurtmuştum ve dünde 40 sayfa fln cıkardı bence mürekkem donma yaptı araştırdım sıcak suya sokunca düzeliyormuş sizce yapsam düzelme ihtimali varmı ?
bir demlikte suyu kaynatıp buharına tutun.sonra peçete ile üzerine hafifçe bastırın bunu bir kaç kere tekrarlayın. (yemek tarifi gibi oldu) not: bir de dolum kartuşları ara sıra kullanmak gerek yoksa kartuş donma yapar ve kullanılmaz hale gelebilir...
Kartuşların ömrünü doldurmuş. Ayda 1-2 kere yazdırmış olsaydın hala kullanabilirdin.
Kaliteli makine ile kartuş dolum yapan bir yere yazıcın ile git bir şansını dene.
Yoksa o 2 kartuşun fiyatı yenisisnin 0 km'de olanından pahalı.
Not: HP kullanmamanı tavsiye ederim.
uzun süre ara verilen yazdırma işlemlerinde kartuşlar sorun yaşar.. buhara tutup ağzını silmek işe yarayabilir de yaramayabilir de deneyin..