Şimdi Ara

Yazıcıdan anlamayana yardım LUTFEN!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu ay içinde bir yazici alacagim ama, benim en ufak bir bilgim yok...

Neden murekkep puskurtmeli alinir? Neden lazer yazıcı alinir? Aylık baskı kapasitesi ne anlama gelir? Mesela 1000 sayfalik bir kitap ne kadara mal olur?

Bunlar hakkinda bana yardimci olacak bir link verin en azindan oraya bakayim, buradan yanit vermeseniz bile.....

Yardimlariniz için teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solitude_within -- 13 Ekim 2007; 16:57:06 >

• Bu soruyu bende merak ediyorum lütfen yardım arkadaşlar.
  • Şimdi öncelikle yazıcı türünü belirlemek veya ihtiyacınıza tam uyacak bir yazıcı alabilmeniz için aylık ortala alacağınız baskı sayısı ve renkli çıktı alıp almayacağınız önemli.
    Neden mürekkep püskürtmeli alınır? Ev yada küçük işletmeler için uygun olabilecek bu yazıcıyı alanalar hem siyah hemde renkli baskıları için kullanırlar. Aylık baskı adetinin 200-300 civarı olması bu yazıcıları ekonomik kılabilir. Küçük kapasiteli kartuşlar kullandıkları için seri baskılarda astarı yüzünü geçer, sık sık kartuş doldurtmak yada orijinal almak zorunda kalırsınız.
    Neden Laserjet Alınır? Çok adetli çıktılarda yazıcının sarf malzemesinin birim sayfa başı maaliyeti önemli bir unsur olur. Sadece siyah baskılarda hem hızlı, heme ekonomik hemde daha kaliteli sonuçlar elde edersiniz. Örneğin Hp 1018 laser yazının toneri olan Q2612a toner 2000 sf baskı verir. Dolum fiyatının 25 ytl civarı olduğunu düşünürsek sayfa başı maliyet dolum toner ile 0,012 kuruş gibi bir rakam olur.
    Aylık baskı kapasitesi ne anlama gelir? Yazıcının verimli çalışması için aylık almanızı önerdikleri baskı adetidir. Tonerinden yada kartuşundan alacağınız baskı adeti ile alakası yoktur. Verilen bu raklamında üzerinde baskı almak da mümkündür.
    1000 sflık bir kitap;
    Sadece siyah baskı olduğunu varsayarsak vede %5 yoğunluk ile basılacağını düşünürsek,
    laserjet yazıcıda = dolum toner ile 12 ytl gibi bir rakam
    mürekkep püskürtmeli bir cihazda = dolum kartuş ile 30 ytl civarı bir maaliyet olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.