Şimdi Ara

Yazıcı Sunucusuna Kablosuz Yazıcı Bağlanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bi konuda bilginizi almak istiyorum.

Bildiğiniz gibi kablosuz yazıcılar var. Bu kablosuz yazıcıların "wireless usb adaptör"lerini pc'lerimize takarak kolayca kablosuz yazıcı bağlantısı sağlayabiliyoruz.

Peki bu adaptörleri UsRobotics 9108 gibi üzerinde yazıcı sunucusu barındıran modemlerden birine taksak, yine kablosuz yazıcı bağlantısı sağlayabilir miyiz?

Teşekkürler...

• Dediğin şekilde olmaz gibi geldi bana. Çünkü wireless usb adaptörü, kablosuz özelliği olmayan bir pc ye kablosuz özelliği kazandırmak için kullanılan bir donanım. Ee modemin kablosuz özelliği zaten var.
    Öte yandan , yazıcının network özelliği varsa, wireless usb adaptörüne gerek yok. Yazıcıyı yönetim panelinden kablosuz networke sokman yeterli. Ürünler zaten elinde mevcutsa, denemek gerek.
  • cevabın için teşekkürler cem_ari,
    ürünler elimde mevcut olsa zaten denerim, bu sekilde baglantı saglanıyorsa eger, bu ürünleri alacagım.

Bu yazıcı sunucularında ki gaye şu: Yazıcıları herhangi bir bilgisayara baglamadan sürekli aga acık hale getirmek.

Sorun tam olarak; bu yazıcılarda kablosuz baglantı saglanabilmesi için pc'ye adaptörün driver'i yükleniyor. Ama modem de öyle bi seçeneğimiz yok tabiki...
  • Yazıcı sunucusunun ne işe yaradığını biliyorum. Benim modemde de var o özellik. O yüzden mantıken konuştum.
    Şimdi şöyle düşünelim kablosuzu bir kenara bırakıp. Biliyorsun, üzerinde ethernet olan network yazıcıları var. UTP kablo ile networke dahil ediyorsun. Yazıcı DHCP den bir IP alıyor. PC lerde de yazıcının sürücüsünü yüklüyorsun, local port yapıp, yazıcının IP sini verdiğinde kullanabilir hale geliyorsun.
    Senin sorunda tek fark, yazıcının kablosuz bir yazıcı olması. Öğrenmen gereken tek şey, yazıcının network yazıcısı olup olmadığı, yani DHCP den IP alma özelliği var mı? Kesin networktur bence ve bu durumda dediğim gibi çalışır. Yazıcının marka ve modelini belirtirsen bakarım.
    quote:

Orjinalden alıntı: esattuncer

Sorun tam olarak; bu yazıcılarda kablosuz baglantı saglanabilmesi için pc'ye adaptörün driver'i yükleniyor. Ama modem de öyle bi seçeneğimiz yok tabiki...

Yukarıda dediğim gibi yine PC ye yükleyeceksin sürücüyü. Modemin yaptığı tek şey, switch ve router özelliği ile PC ve yazıcıyı, aynı networkte barındırmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_ari -- 4 Ekim 2008; 18:11:33 >

• anladım dostum saolasın cevabın için, şu an için belirledigim bir yazıcı yok, arastırma asamasındayım. HP nin kablosuz yazıcıları var ama network mü degil mi bilmiyorum :S
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.