Şimdi Ara

Yazı Fontu Oluşturma Programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben yazı fontu oluşturmak istiyorum. Yapmak istediğim olay ise tam olarak şu şekilde:

Bir kağıda el yazımla yazdığım harfleri tek tek kopyalayarak uygun harfin yerine ekleyeceğim. Yani normal el yazımdan font oluşturmak istiyorum. Bunun için kopyalama desteği olan ücretsiz bir programa ihtiyacım var. İki tane program ve bir de bu amaçla hazırlanmış internet sitesi buldum. Bulduğum programlar; Type Light ve Font Creator. Type Light ücretsiz ama kopyalama desteği yok. Üzerine hiçbir şey kopyalayamıyorum. Font Creator ise kopyalama desteğine sahip olmasına rağmen ücretli bir program ve bir aylık deneme sürümünde yaptığım projeyi kaydetmeme izin vermiyor. Bir dehttp://fontstruct.com/ internet sitesi var ama o da kopyalamaya izin vermiyor.

Kopyalama desteği de bulunan ücretsiz bir uygulama biliyorsanız ve söylerseniz çok mutlu olurum. Korsan yazılım kullanmak istemiyorum. Program olması da şart değil. Bir internet sitesi de olabilir. Mesela bir ara bir siteyle karşılaşmıştım. Anladığım kadarıyla bize bir dosya veriyordu harflerin tablolarının bulunduğu. Bu tabloda boş yerlere ilgili harfe denk gelen şekli çiziyor veya yapıştırıyorduk ve tekrar geri yüklüyorduk. Ama o siteyi de bir türlü bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim şimdiden.

• Fikri olan yok mu?
  • Cevap gelmedi ama ben bu arada aradığımı buldum:

http://www.myscriptfont.com/

Burada online olarak el yazınızdan font oluşturabiliyorsunuz. Yukarıda bahsettiğim site buydu. Türkçe desteği yok ancak ben Türkçe karekterleri Type Light isimli programda tekrar elden geçirip düzenleyeceğim. C harfinden hareketle Ç harfi, S harfinden hareketle Ş harfi gibi. Nasıl kullanıldığı şurada yazıyor:

http://www.cetvel.co/el-yazinizdan-font-olusturma/

• Bir süredir benimde araştırdığım bir konu bunun için Fontlab Studio, Glyphs (Mac) ve iPad üzerinde çalışan iFontMaker'ı buldum. Henüz detaylı inceleyemedim ama işini yapan iyi programlara benziyorlar. Profesyoneller ne kullanıyor diye araştırıyorum ama henüz sağlıklı bir sonuca ulaşamadım.
  • Merzah kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam.

Bir an; "vay be kaç ay olmuş bu konuyu açalı" dedim. Zaman hızla geçip gidiyor. Finallerden sonra sizin dediğiniz programlara da bakayım. Ben yukarıda yazdığım şekliyle işimi halletmiştim.
  • Madem öyle bir daha hortlatalım bu konuyu :)

Glyphs ile çalışıyorum FontLab'ı denedim, her ikisi de iyi uygulamalar ama sanki Glyphs biraz daha kolay bir kullanıma sahip. Başlamak isteyen arkadaşlara daha detaylı bilgi verebilirim. Hatta blogumda bu konu ile ilgili kapsamlı bir yazı hazırlıyorum bitirdiğimde buradan paylaşırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.