Şimdi Ara

Yazdırma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hp 610 C yazıcı kullanmaktayım. Bilgisayardan yazıya veri gönderdiğimde sağ alt köşede yazıcı görüntüsü geliyor ancak yazıcının üzerinde kırmızı soru işareti beliriyor. Yazıcıdan hiç bir şekilde çıktı alamıyorum. Ne yapmalıyım ?

Teşekkürler

• Öncelikle cihazın pc ile bağlantısını kes,donanımsal bir problem olup oladıgını bul,

Bunu nasıl yaparsın?

1-Test çıktısı alarak...Cihazın açıp kapama düğmesine basılı tutun,4 defa ön kapagı açıp kapayın.Biraz eliniz basılı kalsın,

Bu cihazda 2.bir tuş varsa kapama düğmesine basılı tutup 4 defa üst veya yanındaki tuşa basın bu şekilde de test çıktısı alabilirsiniz?

Test çıktısı aldınız,renkler normal (değilse zaten ya cihazda ya da kartuşlarda bir problem var)

Daha sonra denetim masası>yazıcı ve fakslar'a girip ok işaretiyle seçili olan yazıcınızdan bir sınama sayfası almaya çalışalım,önce yazıcınızın markasının bulundugu ikona solla çift tıklayın,bekleyen belge varsa sağ tuş yapıp silin,silinmiyorsa(bu işlemi yaparken cihazı usb den çıkarın) denetim masasından yönetimsel araçlara girin,oradan hizmetleri açın ve yazdırma biriktiricisini bulup sağ tuşla tıklayın.Önce dur deyin,taramayı yapsın,daha sonra ise başlatı seçin

Şimdi yine yazıcı ve fakslar bölümündeki seçili yazıcınızın üzerine solla çift tıklayın ve bekleyen belgeleri silin

Sonra sağ tuş tıklayıp özelliklerden sınama sayfası alalım

Sorun yoksa bir word belgesi üzerinden de bir çıktı almayı deneyin..

Bakalım neler olacak..

• ya hplerde hep sorun oluyor ya bnm yazıcıda da vardı kağıdı içine çekiyordu ,kağıt bulamıyordu pc printer ı goremiyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yk03 -- 23 Mart 2007; 22:35:59 >
  • konrol etmen gereken yerler

1. yazıcılar klasöründe yazıcının driverında bağlantı noktasını kontrol et belki bağlantı noktası usb ye dönmüştür.
    2. kablo ile ilgili problem olabilir. değiştirmeni öneriyorum
    3. bilgisayar üzerinde bulunan LPT PORTU modu değişmiş olabilir. ECP OLMASINA DİKKAT ET .
    4. En son olarak en kötü olanı bilgisayarındaki paralel portunun bozuk olması , eğer oda bozuksa dışarda extra pci paralel kartlar var.

www.okisatis.com
  • Biliyormusunuz halen problemim çözülmedi. Yazıcı kendi test çıktısını veriyor. Bilgisayardan yazıcıya test sayfasıda gönderiyorum, yazdırılıyor diyor ancak herhangi bir çıktı alınamıyor.

Ayrıca kabloyu başka bir yazıcıda denedim problemi yok.
  • başlata basın > çalıştır'a basın > "cmd" yazın > "dir > lpt1:" yazın.

bu komutu yazdıktan sonra bişeyler yazması gerek. gene yazdırmaz ise ya bilgisayarınızın paralel portu bozuk ya da yazıcı bozuk.
  • 1. yazıcılar klasöründe yazıcının driverında bağlantı noktasını kontrol et belki bağlantı noktası usb ye dönmüştür.

Yardımlarınız için teşekkürler. Bu bağlantı noktasının kontrolünü nasıl yapabilirim ?

Teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kitapçık yazdırma sorunu..
    15 yıl önce açıldı
    Yazıcı Baskı önizleme sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Word yazdırma sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yazıcılar klasöründe hp c610 üzerine sağ tuş ile tıklayarak özelliklerine girdikten sonra orda bağlantı noktaları var orada nerden hangi porttan bağlandığını görme şansın var normalde hp c610 lar LPT1 BAĞLANTI NOKTASINI KULLANIR onun haricinde birşey görüyorsan bu şeçeneği seçmen gerekir.

yani

LPT1 : X
    LPT2 :
    LPT3 :
    COM1:
    COM2:
    USB001
    USB002

OLARAK VEYA BAŞKA ŞEKİLDE DE GÖRME ŞANSIN VAR DEĞİŞİK ÇEŞİTLERDE BAĞLANTI NOKTALARI VARDIR.

BEN YUKARIDA LPT1 in karşısına X işareti koydum bunu şeçili olması lazım.

www.okisatis.com
  • --------------------------------------------------------------------------------

yazıcılar klasöründe hp c610 üzerine sağ tuş ile tıklayarak özelliklerine girdikten sonra orda bağlantı noktaları var orada nerden hangi porttan bağlandığını görme şansın var normalde hp c610 lar LPT1 BAĞLANTI NOKTASINI KULLANIR onun haricinde birşey görüyorsan bu şeçeneği seçmen gerekir.

yani

LPT1 : X
    LPT2 :
    LPT3 :
    COM1:
    COM2:
    USB001
    USB002

OLARAK VEYA BAŞKA ŞEKİLDE DE GÖRME ŞANSIN VAR DEĞİŞİK ÇEŞİTLERDE BAĞLANTI NOKTALARI VARDIR.

BEN YUKARIDA LPT1 in karşısına X işareti koydum bunu şeçili olması lazım.

Dostum yardımın için teşekkürler. Bendede LPT1 seçili. Bu şekilde yazıcıya sınama sayfası gönderdiğimde sağ alt köşede yazıcı beliriyor ancak üzerinde KÜÇÜK KIRMIZI BİR SORU İŞARETİ beliriyor. LPT 1 yerine COM 1 seçtiğimde ise soru işareti kayboluyor ancak yine çıktı alamıyorum.

Yazıcıda problem olsa yazıcı test sayfasınıda alamamam lazım onu alabiliyorum. Geriye kablo ile b.sayarın giriş portu kalıyor.

Daha önce çıktı alabiliyordum.

• YAZICIDA DA PROBLEM OLABİLİR YAZICININ LPT KABLOSU GİRİŞİ BOZULMUŞ OLABİLİR. ONUN BOZUK OLMASI TEST SAYFASI ALAMICAN ANLAMINA GELMEZ.
  • Aynı konuyla yani ayni problemle tekrar devam ediyorum. En sonunda problemin b.sayar bağlantısında olduğunu anladım bende paralel portla işimi hallederim dedim ama sonuç yine hüsran. Yazıcıyı b.sayara farklı yerden bağlamama rağmen sonuç değişmedi.

Lütfen yardım.
  • Dostum bence yazıcıyı aldığın yere götür
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.