Şimdi Ara

Yazarak Çalışmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben liseye başladım başlayalı bazı dersleri yazarak çalışıyorum. Özellikle biyolojide. Konuyu kaynaklardan tarayıp ayrıntılarına kadar yazıyorum. Sonra teste geçiyorum. Ama haliyle çok vakit alıyor. Belki yaz çalışması için sorun yok. Ama bu sene 12 olacağım için sene içinde o kadar vakit darlığında yazmam zor olacak. Sizce yazmadan çalışılırsa da aynı verim alınabilir mi? Yoksa her türlü yazmak mı gerek? Sizler nasıl yaptınız veya nasıl yapacaksınız? Yorumlarınızı esirgemeyin. Şimdiden teşekkürler.

• Aynı sorun bende de var yazmadan çalışamıyorum anlamıyor gibi hissediyorum okuyup geçince. Yerinde olsam bu sene için defter hazırlardım ya da not çıkarırdım sene içinde oradan takip etmek için. Hem bi yandan da biyolojinin en zor kısmını bitirmiş olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adenozintetrafosfat

Ben liseye başladım başlayalı bazı dersleri yazarak çalışıyorum. Özellikle biyolojide. Konuyu kaynaklardan tarayıp ayrıntılarına kadar yazıyorum. Sonra teste geçiyorum. Ama haliyle çok vakit alıyor. Belki yaz çalışması için sorun yok. Ama bu sene 12 olacağım için sene içinde o kadar vakit darlığında yazmam zor olacak. Sizce yazmadan çalışılırsa da aynı verim alınabilir mi? Yoksa her türlü yazmak mı gerek? Sizler nasıl yaptınız veya nasıl yapacaksınız? Yorumlarınızı esirgemeyin. Şimdiden teşekkürler.

Yazarak çalışmak iyi bir alışkanlık değil. İyi öğrensen de çok vaktin gider ve normalden fazla yorulursun. Mesela biyolojide sadece okurken gördüğün anahtar kelimeleri not et. Çalışma bitince onlara tek tek bakıp kendine açıkla açıklayamadıklarına bi daha bak hiç gedik kalmayana kadar. Sonraki günlerde de bu kelimeleri check-list gibi kullanıp kendini sına en verimli yöntem budur.(verim=bilgi/ vakit yani yazarak daha iyi öğrenirsin belki ama verimsiz olur)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nasil rahat oluyorsan öyle çaliş 12 de bol bol zaman kaliyor sıkınti yok.

• özet çıkar ama kısa kısa
  • Simdiden baslamissin zateb calismaya vakit kalir bence
    Ama ozet yazmanda fayda var

• Özet çıkararak çalışmak yerine, konu başlığı yazarak çalışmaya başla. Başlıkları yazdığın kağıda bakıp bakıp, konuları gözünün önüne getirmeyi dene. Zamanla özet çıkarma derdinden kurtulursun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çalışmak istemiyorum
    5 yıl önce açıldı
    Planlı Ve Düzenli Çalışmak
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adenozintetrafosfat

Ben liseye başladım başlayalı bazı dersleri yazarak çalışıyorum. Özellikle biyolojide. Konuyu kaynaklardan tarayıp ayrıntılarına kadar yazıyorum. Sonra teste geçiyorum. Ama haliyle çok vakit alıyor. Belki yaz çalışması için sorun yok. Ama bu sene 12 olacağım için sene içinde o kadar vakit darlığında yazmam zor olacak. Sizce yazmadan çalışılırsa da aynı verim alınabilir mi? Yoksa her türlü yazmak mı gerek? Sizler nasıl yaptınız veya nasıl yapacaksınız? Yorumlarınızı esirgemeyin. Şimdiden teşekkürler.

Ya bendr öyleyim ama cok ayrıntılı yazmıyorum önemli olanları da konu ancak 2_3 günde bitiyor o zmaanda sıkılıyor insan

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.