Şimdi Ara

Yaz okuluyla ilgili bilgisi olanlar buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2. sınıfım 4 tane alttan dersim var yaz okulu düşünüyorum bu yaz seneye rahat olmak için. Bölümüm inşaat mühendisliği. Bilgiye ihtiyacım var

• Hiç mi giden yok ya yaz okuluna
  • But geldı yaz okulu kalktı emın mısın yaz okulu olduguna,hangı okuldasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabrizo -- 7 Şubat 2014; 23:19:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvantiLazio

But geldı yaz okulu kalktı cogu yerde,sen hangı okuldasın

Dicle üniversitesnde okuyorum
  • Yonetmelıgı okuyabılırsın okulun sıtesınden,bızım burada verecegımız bılgıler yanlıs olabılır
    Benım hatırladıgım belırlı bır lımıtı var en fazla 3 ders alabılıyordun yaz okulundan,6 haftalık bı egıtım surecı ardından sınav oluyorsun sınavlar da fınal yerıne gecıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvantiLazio

Yonetmelıgı okuyabılırsın okulun sıtesınden,bızım burada verecegımız bılgıler yanlıs olabılır
    Benım hatırladıgım belırlı bır lımıtı var en fazla 3 ders alabılıyordun yaz okulundan,6 haftalık bı egıtım surecı ardından sınav oluyorsun sınavlar da fınal yerıne gecıyor

Anladım peki teşekkür ederim
  • Arkadaslar nolur bana bir yardim edin..ben bu sene yatay gecis yaptim.gecen sene muhasebe gormedim bu sene gecis yaptigim okulda birinci siniflarla muhasebe goruyorum..yuzde onluk dilim aciklandi.bir suru kisiden yuksek oldugu halde ortalamam ben yokum.bu muhasebeden mi kaynaklaniyor bana yardim edermisiniz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu konular üniversiteden üniversiteye değişir. Mesela bizim okulda (İTÜ) hem bütünleme sınavları var hem de yaz okulu. (Zaten yaz okulunda da her ders açılmıyor. Ancak çok kalanın olduğu veya çok sayıda dilekçeyle başvurunun olduğu dersler için.)

Yine üniversite yönetmeliğine göre değişir ama, yaz okulunda bir maksimum kredi limiti var. Bizde 12 mesela. Ders sayısına özel bir limit yok. Ama güz ve bahar dönemlerinde dersler (yani final dönemi hariç) 14 hafta olduğu için ve yaz okulu da final dönemi hariç 6-7 hafta olduğu için, bir ders güz ve bahar dönemlerinde haftada x saatse, yaz okulunda, mesela, haftada 2x saat oluyor. Bu da ders programında daha çok yer kaplıyor. Bu da zaten alacağın ders sayısının kısıtlanmasına neden oluyor.

Ayrıca, ilk paragrafta dediğim gibi, her ders yaz okulunda açılmayabilir. Sizde daha esnektir belki durum, bilmiyorum. Bu nedenle, bu bahar döneminin sonuna doğru yaz okulunda açılacak dersler açıklandığında listelere bir bakarsın. Genelde Matematik (Calculus), Fizik, Kimya, Lineer Cebir, Türkçe gibi ortak dersler her zaman açılıyor. Branş dersleri de kalan öğrenci sayısına veya yaz okulunda da açılması için verilen dilekçe çokluğuna bağlı. Bir de tabii hocaların isteğine.

• quote:

Orijinalden alıntı: shmark

Arkadaslar nolur bana bir yardim edin..ben bu sene yatay gecis yaptim.gecen sene muhasebe gormedim bu sene gecis yaptigim okulda birinci siniflarla muhasebe goruyorum..yuzde onluk dilim aciklandi.bir suru kisiden yuksek oldugu halde ortalamam ben yokum.bu muhasebeden mi kaynaklaniyor bana yardim edermisiniz...

Evet sanrm ondan kaynaklanıyor. Bizim sınıfta bi arkadaş vardı hem 1 hem 2 den ders aldığı içn ortalaması yetmesne rağmen yüzdelik dilime girememişti . Sennki de geçişten kaynaklanıyordur. Öğrenci işlerine sormadn mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: teoska

Bu konular üniversiteden üniversiteye değişir. Mesela bizim okulda (İTÜ) hem bütünleme sınavları var hem de yaz okulu. (Zaten yaz okulunda da her ders açılmıyor. Ancak çok kalanın olduğu veya çok sayıda dilekçeyle başvurunun olduğu dersler için.)

Yine üniversite yönetmeliğine göre değişir ama, yaz okulunda bir maksimum kredi limiti var. Bizde 12 mesela. Ders sayısına özel bir limit yok. Ama güz ve bahar dönemlerinde dersler (yani final dönemi hariç) 14 hafta olduğu için ve yaz okulu da final dönemi hariç 6-7 hafta olduğu için, bir ders güz ve bahar dönemlerinde haftada x saatse, yaz okulunda, mesela, haftada 2x saat oluyor. Bu da ders programında daha çok yer kaplıyor. Bu da zaten alacağın ders sayısının kısıtlanmasına neden oluyor.

Ayrıca, ilk paragrafta dediğim gibi, her ders yaz okulunda açılmayabilir. Sizde daha esnektir belki durum, bilmiyorum. Bu nedenle, bu bahar döneminin sonuna doğru yaz okulunda açılacak dersler açıklandığında listelere bir bakarsın. Genelde Matematik (Calculus), Fizik, Kimya, Lineer Cebir, Türkçe gibi ortak dersler her zaman açılıyor. Branş dersleri de kalan öğrenci sayısına veya yaz okulunda da açılması için verilen dilekçe çokluğuna bağlı. Bir de tabii hocaların isteğine.

Desene işim çok zor . 4 dersi 3 e indirmezsem dönem uzayacak ondan bu telaşım. Dedğin gibi yaparm takipteyim zaten açılan derste şansımı deneycm bi yerde.

• Ayshi A kullanıcısına yanıt
    cumartesi pazar gırdı araya pazartesı gidicem ama inşallah sadece ondandır...Muaf oldugum derslerden kalmıs gıbı gozukmek ıstemıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.