Şimdi Ara

Yaylada Laptop+internet İçin Neler gereklidir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yazın birkaç arkadaşla yaylada muhtemelen elektrik olmayan bir muhitte olacağız. Yaylada Laptop+İnternet için neler lazım bir bilgi verebilirmisiniz? Yaptığım genel aramalarda konu içlerinde geçse bile başlık olarak rastgelmediğim için soruyorum. Eğer verilmişse kusura bakmayın. Şimdi bu iş için 1 KV lık bir jeneratör yeter mi ? Eğer yeterse 1 yerine 2-3-4 laptop olsa maliyet ne olur bir fikir verirseniz sevinirim? 6.5 KW lık bir jeneratörün 1500-2000 TL olduğunu gördüm ihtiyacı görürse ona bile peki der hesabı 4 e böleriz olur biter. Olmazsa mecburen taksiye bağlamayı da düşünebiliriz. Şimdiden ilgilenecek arkadaşlara teşekkür ederiz.



    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Mesaj No : 34



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ademx33 -- 3 Mart 2012; 3:09:33 >



  • uydu internet çanak anten lnb filan oda tek yönlü oluyor birde değin gibi jeneratör bir laptop ortalama 18*3,5 amperle çalıştığını varsayarsa =65watt laptopun bitanesi harcar saatte 5 laptop65*5=325watt kullanır satte 3saatte yaklaşık bu 5 laptop 1000watt de yani1kw kullanılır.
  • Peki fazla mal göz çıkarmaz hesabı fazla elektrik olsa ne olur? Yani 1 değil de 2-3 KW lık bişey edinsek herhangi bir zararı olur mu fazla elektriğin? Yakmayalım da laptopları. Yoksa sadece yakıt maliyeti mi artar ? Ya da invertör mü neydi çakmaklık elektriğini normal elektriğe çeviren bişey almıştım onunla bir gün boyunca kaç laptop u çalıştırabiliriz?



    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Mesaj No : 040



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ademx33 -- 8 Aralık 2013; 7:51:05 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.