Şimdi Ara

Yayınevlerinin pdf satma olasılığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar böyle bir durum olabilir mi? fiyatlar gerçekten uçmuş evet pdf sorun olabilir korsan açısından fakat şuanda 60 liraya satılan bir kitap 20 25 liraya satılabilir online sistem ile falanda girilebilir teknik konulara tam hakim değilim.

kışın fiyatların daha da artacağından endişeleniyorum ve örgütlenip bu tarz isteklerde bulunmazsak sonumuzun iyi olmayacağını düşünüyorum.

Hükümet onu yaptı bunu yaptı değil hepimiz neler olup bittiğinin farkındayız(kağıt dolar vb sorunlar) fakat 2019'a girerken en azından herkesin elinde telefon tablet vb aletler var soruyu pdfden okuyup çözümü ucuz defterler vasıtasıyla çözebiliriz diye düşünüyorum lütfen fikirlerinizi belirtin.

edit:playstore veya ios marketlerde de satılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-44FF1132B -- 10 Eylül 2018; 16:9:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• pdf'den kitaptan çalışır gibi çalışamazsın. Alışmak için çok uğraşman lazım. Sonuçta bir kere üni sınavına gireceksin çözebileceğin kadar kitap alırsan, fazlasını almazsan bir sorun olmaz. 25 verebilen 50 de verir.
  • Yekase2084 kullanıcısına yanıt
    merhaba haklısınız fakat şuanda bile 345 yayınlarının kitapları 60 liradan satışta dolar arttığında ise zam gelecek maliyeti artıyor ve bir daha ki basımda fiyatlar değişecek bu sene içinde 80 90 liraya kadar çıkarsa kitaplar durum 25 veren 50 de verecek gibi değil hocam
    25 veren 50 verirse 50 veren 100'de verir 100 veren 200 verir bu böyle uzar gider.
    Bi sen zekisin zaten kardeşim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence hiçte haklı değil. yol parasini zor denklestiren, kitap almak icin öğle yemeğinden kesip para biriktiren insanlar var. tamam pdf satma olayı olmaz ama kesinlikle bi çare bulunmali. 25 veren 50 de verir mantığı olursa daha çok zamlanir bu kitaplar.

• bide neye tepki verdiğiniz belli olsun. pdf olayına mi karşısın kitaplarin zamlanmasina mi? Ben olsam 25 veren 50 verir diyenler var deyip zam yapardim açıkçası

• quote:

Orijinalden alıntı: 11mf

25 veren 50 verirse 50 veren 100'de verir 100 veren 200 verir bu böyle uzar gider.
    Bi sen zekisin zaten kardeşim.
    Kardeşim benim de durumum kötüydü. Tıpış tıpış aldım. Başka çareniz yokken boşa konuşmaya gerek yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pdf yi kitap yapma?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yekase2084

Kardeşim benim de durumum kötüydü. Tıpış tıpış aldım. Başka çareniz yokken boşa konuşmaya gerek yok.

Alıntıları Göster
    hocam ben gerçekten pdf olayı olursa eğer baya rahatlatacağını düşünüyorum olayın hatta online abonelik şekline bile gelebilir veya android ve ios marketlerden de satılabilir.

• Pdf satma nasıl olacak, bir süre sonra korsana düşer zaten şuanda da birçok yayının pdf’i bulunabiliyor. Fotokopi veya korsan yollu kullanma emek hırsızlığı bence o yüzden kullanmıyorum kişisel olarak. Ama bi uygulama yapsalar soru bankaları için telefon tablete uygun fiyatlı satsalar belki düşünülebilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullah199

Pdf satma nasıl olacak, bir süre sonra korsana düşer zaten şuanda da birçok yayının pdf’i bulunabiliyor. Fotokopi veya korsan yollu kullanma emek hırsızlığı bence o yüzden kullanmıyorum kişisel olarak. Ama bi uygulama yapsalar soru bankaları için telefon tablete uygun fiyatlı satsalar belki düşünülebilir.
    hocam fiyatlar artarsa direk korsana düşecek zaten ve yayınevleri zarar etmeye başlayacak bunu istemiyoruz herkes ekmek yiyor bu işten fakat sizin de dediğiniz gibi dijital marketlerde satılabilir.

• PDF satma olmaz, çünkü korsanın direk kapısını kendileri açmış olurlar. Bunun tespitini nasıl yapacaklar? Sen iyi niyetle düşünmüşsün ama korsanı düşünmemişsin.
  • Bence sabahtan akşama klavye başında boş eleştri yapıp ülke kurtaran insanlardan çok daha yapıcı bir yaklaşım. Umarım bu fikir ciddiyete biner ve insanlar için en azından bir parça maddi rahatlama imkanı sağlanır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nYselmech

PDF satma olmaz, çünkü korsanın direk kapısını kendileri açmış olurlar. Bunun tespitini nasıl yapacaklar? Sen iyi niyetle düşünmüşsün ama korsanı düşünmemişsin.
    hocam korsan konusunda kesinlikle haklısınız fakat zaten fiyatlar yükseldikçe bu olacak.

dünyada hiç bir ülke yoktur ki ekonomi kötü duruma geldiğinde illegalite artmasın alım gücü düşüyor bunu birinci elden gözlemliyoruz ve şuanda bile illegalite artıyor bir çok pdf piyasada geziyormuş buna rağmen yayınevleri bu işi yapsa en azından kâr kendilerine döner tekrardan veya zarar etmezler.

maliyet arttığı sürece yeni basımların fiyatları da artacak ve maliyet arttığı sürece eski kitaplardan gelecek kâr marjı düşecek ileride ufak yayınevlerinin battığını bile duyabiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yekase2084

pdf'den kitaptan çalışır gibi çalışamazsın. Alışmak için çok uğraşman lazım. Sonuçta bir kere üni sınavına gireceksin çözebileceğin kadar kitap alırsan, fazlasını almazsan bir sorun olmaz. 25 verebilen 50 de verir.
    Alacağımız kitap sayısı 1 değil 10 kitap alsak bir dönemde 10x25=250 yapıyor zaten normal bi kazanç sağlıyor bu adamlar kar üstüne kar ekliyorlar yani o yüzden gerçekten zor şu an kitap almak

• quote:

Orijinalden alıntı: limon1907

Alacağımız kitap sayısı 1 değil 10 kitap alsak bir dönemde 10x25=250 yapıyor zaten normal bi kazanç sağlıyor bu adamlar kar üstüne kar ekliyorlar yani o yüzden gerçekten zor şu an kitap almak

Alıntıları Göster
    70 80 liraya çıktığını düşünemiyorum bile.Şuan 60 lira civarı tüm yeni kitaplar.Gelecek baya korkutucu.Gerçekten asgari ücret ile geçinen aileler var bu konu eğitim eşitsizliğine kadar gidebilecek bir konu.

• quote:

Orijinalden alıntı: limon1907

Alıntıları Göster
    250 lira çok para mı hocam? Hayatında bir kere ödeyeceksin sonra o para sayesinden kazandığın bölümde öğrendiğin bilgiler sayesinde yaptığın işten o parayı 3 günde alacaksın maksimum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-44FF1132B

hocam korsan konusunda kesinlikle haklısınız fakat zaten fiyatlar yükseldikçe bu olacak.

dünyada hiç bir ülke yoktur ki ekonomi kötü duruma geldiğinde illegalite artmasın alım gücü düşüyor bunu birinci elden gözlemliyoruz ve şuanda bile illegalite artıyor bir çok pdf piyasada geziyormuş buna rağmen yayınevleri bu işi yapsa en azından kâr kendilerine döner tekrardan veya zarar etmezler.

maliyet arttığı sürece yeni basımların fiyatları da artacak ve maliyet arttığı sürece eski kitaplardan gelecek kâr marjı düşecek ileride ufak yayınevlerinin battığını bile duyabiliriz.

Alıntıları Göster
    Anladım dostum, fakat dediğim gibi böyle bir şey yapılamaz. Yani en azından şu anlık.

Tabi çok kardeşim sana az gelebilir ama asgari ücretşe 4 5 kişi geçinen aile zor çıkartır çıkartamaz hatta

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.