Bildirim
Yayin denizi fizik denemelerinden alternatif akım sorusu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Hocam sesin şiddeti ile ilgili nasıl bağlantı kuruyoruz bu soruda formülü nedir? -
ben de anlamamıştım bu soruyu geçmiştim ancak şimdi bakınca anladım arkaplanda beynim çözmüş sanırım
hocam tiz seslerin frekansı yüksektir, kondansatörde XC=1/wC bağıntısından dolayı f artarsa XC azalır, bu durumda da R azalmış olur. V = i.R'den V sabitken R azalırsa i artar
edit :i artınca daha çok akım gittiği için hoparlör daha çok bağırır bunu yazmayı unutmuşum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FantomİçinF -- 31 Mayıs 2020; 19:23:19 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kondansatör’de frekans artarsa Xc yani Kapasitif reaktans azalır. kr azalırsa akım ile ters orantılı old. için akım artar. Akım artınca frekansı yüksek ses (tiz) oluşur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anladim hocam sağolun
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
-
Hocam arkadaşlar güzel açıklamışlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İlk durumda enerji 25 son durumda 9
Enerji kaybı 16 iki kere sürtünmeli yoldan geçtigimiz için ilk geçişte kaybettigimiz enerji 8
İlk duruma dönersek 25 kinetik enerjimiz var 8ini sürtünme ile kaybedip yayı sıkıştırıyoruz 25-8=17
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X