Şimdi Ara

Yayin denizi fizik denemelerinden alternatif akım sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3. Maddeyi aciklar misiniz çözümünde okuyup geçmiş Yayin denizi fizik denemelerinden alternatif akım sorusu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam sesin şiddeti ile ilgili nasıl bağlantı kuruyoruz bu soruda formülü nedir?
  • ben de anlamamıştım bu soruyu geçmiştim ancak şimdi bakınca anladım arkaplanda beynim çözmüş sanırım
    hocam tiz seslerin frekansı yüksektir, kondansatörde XC=1/wC bağıntısından dolayı f artarsa XC azalır, bu durumda da R azalmış olur. V = i.R'den V sabitken R azalırsa i artar

edit :i artınca daha çok akım gittiği için hoparlör daha çok bağırır bunu yazmayı unutmuşum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FantomİçinF -- 31 Mayıs 2020; 19:23:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kondansatör’de frekans artarsa Xc yani Kapasitif reaktans azalır. kr azalırsa akım ile ters orantılı old. için akım artar. Akım artınca frekansı yüksek ses (tiz) oluşur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladim hocam sağolun

• Birde şuna bakabilir mısıniz çözümünde itmeden yapmış itme değişimi enerjiyi mi veriyor? ve enerjiden yaparsak nasıl yaparız Yayin denizi fizik denemelerinden alternatif akım sorusu

• SirDanielDD kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaşlar güzel açıklamışlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bilgi sarmal geometri denemeleri
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Umidi el kerimi cabbar U kullanıcısına yanıt
    İlk durumda enerji 25 son durumda 9
    Enerji kaybı 16 iki kere sürtünmeli yoldan geçtigimiz için ilk geçişte kaybettigimiz enerji 8
    İlk duruma dönersek 25 kinetik enerjimiz var 8ini sürtünme ile kaybedip yayı sıkıştırıyoruz 25-8=17

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.