Şimdi Ara

Yayaya Çarpmışım Haberim Yok (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
4
Favori
13.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yahu ben konu sahibine mi cevap vermişim konu içinde. Çık bak diyorum kime cevap vermişim ben, halen konu sahibi bilmem ne diyorsun. Kim birini ezmeyi haklı bulur yahu akıl mantık alıyor mu bunu? Mal insana mal demekte mi suç, mal işte o karşıdan karşıya geçen. Geçmeyecek, geçiyorsa risk alır, çarpan kişi daha hızlı olabilirdi, olmaması gerekir ama olabilirdi değil mi? Geberip gitse ne olacak arkadaş hapse girecek elbet. Sanki vursun gebertsin dedik. Şurda basit bi yaya kuralını bile beceremeyen gerizekalılara bile laf edemeyecek miyiz yahu?
    Yayanın caddenin ortasında üstünlüğü falan yok. Yaya geçidinde çarpıp öldürmekle trafiğin aktığı yerde çarpıp öldürmek arasında ceza olarakta fark var zaten. Kimse yaya geçidini kullanan insana bir şey demiyor. Bu olay yaya geçidinde olsaydı, yaya dava açar sonuna kadar da hakkını alırdı. Burada çarpan kişi de hatalı onu herkes biliyor zaten. Ama konuda yayatı her türlü haklı gören tipler mevcut. Benim de yazdığım mesaj o kişiye cevaptı. Halen konu sahibine yorum yapmışım gibi cevaplar verip duruyorsunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ryan Oreily kullanıcısına yanıt
    Haklısın, konu sahibine cevap vermemişsin, gözümden kaçmış. Ben konu sahibine cevap verdiğini düşünmüştüm. Ama sonuç değişmiyor. Yaya %100 haksız bile olsa, yolun ortasında durup dansetse hatta senin deyiminle s.çsa bile kasıtlı olarak çarparsan sen de suçlu olursun. Ancak kasıt yoksa sen dediğinde haklı olursun, mahkeme yayayı suçlu çıkarır.
  • KARACABEYY K kullanıcısına yanıt
    Uff gerçekten üzüldüm. Bence başka bir avukatla daha görüşün. Bu arada konuyla ilgili; gittiğiniz avukata sadece birşey sormak için gitseniz bile danışmanlık ücreti verin ve ücret öyle düşük olmasın, avukat tanıdık ve akraba olsa dahi düzgün bir ücret verin. Bunu yapmadıysanız, avukat sizi cok ciddiye almayıp aklına gelen herseyi söyleyebilir. Benim tahminim, bu iş için sonradan da olsa, tazminat davası açabilirsiniz.

• MOBESE video gönderilirse yorumumu belki değiştirebilirim ancak şu anda konu sahibi 100% kusurlu görünüyor. Tabi ki hukukcu değilim fakat 20+ yıllık sürücüyüm ve yayalar ve hayvanlar, haklı veya haksız, her daim yol veririm, etrafta yaya ve hayvan görünmese bile onların bulunabileceği yerlerde ona göre ilerlerim. Herhangi bir yaya veya hayvana çarpsam hiç yaralanmasa ve cezai yaptırım görmesem dahi bu beni olumsuz etkiler.

• paylaşımlı kusur olur. Kamera kaydı incelenir, araç kazadan kaçınmamak için harekette bulunmuyorsa kusurun yüklü tarafını araca verebilirler.
    ama ne olursa olsun çarptım hissetmedim diye bir mazeret genel geçer olarak söz konusu olamaz, kesinlikle olamaz. o kadar yakın geçip hissetmemek falan. tamam hissetmedin de yanından geçince aynayadamı bakmadın adam yere düştümü, birşey oldumu diye? ben çukurdan geçince aynaya bakıyorum ne kadar derinmiş diye, yayaya silme geçip aynaya bakmadan basıp gitmek ne bilim. yaya ile şöför yer değiştirmiş olsa, sürücü için hoş birşey olur mu?
    bunun üstüne biniyorsan hissedeceksin, hesaplayacaksın, arkana bakacaksın. yoksa binmeyin kardeşim şunların direksiyonuna. gaza frene herkes basıyor kasap olmayın. kornaya bastım çekilmedi yavaş geçti bende ayağını kırdım gibi birşey olmuş sonuçta. çalıya çırpıya mı sürttün yani? insan yahu o insan. can taşıyor tüm sevdiklerimiz gibi. birisi bana aynı şeyi yapsa bilmeden kırdım ayağını hissetmedim dese, sonucu kötü olur o vatandaş için, dava falan etmem mahkeme ile uğraşmam yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 29 Mayıs 2020; 2:13:38 >

• Du Hast D kullanıcısına yanıt
    saçmalama suçlu yaya azracın zararınında giderilmesi onun yükümlülüğünde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: detanaoq

saçmalama suçlu yaya azracın zararınında giderilmesi onun yükümlülüğünde...
    Gorursunuz sonucu.
    Bu ulkede sofor yayaya carpar, arac sahibinede dava acilir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence konu sahibi arkadaş teması hissetti (sadece teker bassa bile illa kaportaya temas olmuştur) ama o anlık yanlış bir kararla (belki yayaya öfkelendiği için) durmadı. Şimdi burda konu açarak acı gerçeği kabullenmemek için kendine çıkış yolu arıyor.

Çocukken evde kimse yokkeb televizyonu dolaptan düşürdüğümde ben de ölmüne inkar etmiştim bir süre. O bir anlık hatayı kendinize konduramıyorsunuz ve sanki hiç yaşanmamış gibi inkar yolları arıyorsunuz.

Konuyla alakasız olabilir ama aynaları kullanmakla ilgili şöyle bir şey de var;

Acemiler, yaşlılar ve bazı kadın sürücüler aynaları kullanmıyor.

Otomatik katlanır aynayı kapalı unutup kilometrelerce dakikalarca giden insanlar gördüm.

Konuya dönecek olursak, arkadaş suçlu suçsuz hakim karar versin. Ben bilmem, yorum yapsam yanlış olur.

Diğer yandan ayağı kıralan adama gram acımam. Şu şartla acımam; Eğer uyuz uyuz, dikkatsiz , kendine kırmızı yandığı halde hala yola atlayan, ben yayayım seve seve duracaklar kafasındaysa acımadım. Sürücü için tersi de geçerli.

Yoksa herşeyi düşünmeli,hem sürücü hem yaya karşı tarafın en kötüsünü düşünmeli; sağır olabilir, sakat olabilir, o an bi akut bi sağlık problemi yaşıyor olabilir, yada ağır bi psikolojik travma vardır. Bilinmez.

Türkiyede kendini her zaman güvenli tarafta tutacaksın. Sürücü de olsan, yaya da!!

• quote:

Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakka

2 mesaj yukarıda anlattım zaten.

Alıntıları Göster
    Dediğin gibi olmuyor.Araştırırsan yargıtay kararı var.
    Hatırladığım kadarıyla adamı görüpte vuruyorsan suçlu oluyorsun.O zaman ışığın kimde olduğu farketmiyor.Sürücü olarak dikkat etmek zorundasın.
    Arkadaşta anlatmış gördüm diye.Kasten vurmuş gibi olmuş.
  • Aslında bu tip olayların yaşanmasının sebebi yayalara trafik cezası uygulanmaması.
    Suç işleyen yayalara da gerekli cezalar uygulansa ve yayalarda bunu bilip kurallara uysa bu kadar kaza olmaz en azından.
    Bu yazımdan yayanın suçlu olduğu çıkmasın.Tekrarlıyalım yaya gördüğünde duracaksın.
  • Herkesin mesajlarını okudum sonsuz teşekkür ederim tek tek bugün 3-4 gibi ifadeye gideceğim bakalım neler olacak hakkımızda hayırlısı
  • ben bu ve benzeri durumlarda hukuktan çok aklı izlemenin bizi daha doğru sonuçlara götüreceğine inanıyorum.

ışıktan yaya geçidinden vs bağımsız olmak üzere taşıt yolu üzerinde çarpabileceğim bir objeye rastlarsam ya da risk görürsem frene basarım, hepimizin aracında bu imkan var, mühendisler düşünmüş taşınmış bu araçlar gerektiği zaman durmalı diye karar vermişler ve bildiğim kadarıyla fren sistemi her araçta standart donanım. yani frene basıp yavaşlayarak bu ve benzeri durumlardan kurtulabilirsiniz arkadaşlar, şimdi gidip avukatla uğraşmaktan, trafik ışığını kanunu öğrenmeye çalışmaktan, bir insana zarar vermektense sizin 10 saniyenize mal olup oldukça dertten kurtaracak bir çözüm.

fren pedalı iyidir, güzeldir, onu sevin, hayatınıza katın ve gerektiğinde kullanmaktan çekinmeyin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: theNomac

ben bu ve benzeri durumlarda hukuktan çok aklı izlemenin bizi daha doğru sonuçlara götüreceğine inanıyorum.

ışıktan yaya geçidinden vs bağımsız olmak üzere taşıt yolu üzerinde çarpabileceğim bir objeye rastlarsam ya da risk görürsem frene basarım, hepimizin aracında bu imkan var, mühendisler düşünmüş taşınmış bu araçlar gerektiği zaman durmalı diye karar vermişler ve bildiğim kadarıyla fren sistemi her araçta standart donanım. yani frene basıp yavaşlayarak bu ve benzeri durumlardan kurtulabilirsiniz arkadaşlar, şimdi gidip avukatla uğraşmaktan, trafik ışığını kanunu öğrenmeye çalışmaktan, bir insana zarar vermektense sizin 10 saniyenize mal olup oldukça dertten kurtaracak bir çözüm.

fren pedalı iyidir, güzeldir, onu sevin, hayatınıza katın ve gerektiğinde kullanmaktan çekinmeyin...
    Valla bende bir insana çarpmak hiç bir zaman istemem küçükken başıma geldi araba çarptı bana çok sıkıntılı süreçti şahıstan özür dileyeceğim fakat bunu art niyet olarak kullanıp şikayeti geri çekmesi için para talep edecektir diyenler çok oldu bilemiyorum

yaya çarpmış suçlu yaya... çok saçma...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emrebey41

Şurdaki yorumları okudum ne kadar bir b.....k bilmeyen insan varsa kusura bakmayın ama buraya toplanmış herkez kendi düşüncelerini hukuk kuralları ilan etmiş.
    Burda yaptığınız yorumlar genç arkadaşımızın hayatına yön verecek yorumlardır verdiğiniz akıllar gerçekten enteresan
    Sana yeşil yandı tamam ancak yaya yoldaysa durmak zorundasın durmadığın sürece öldürmeye teşebbüse kadar gider sonuç Durma mesafene kadar hesaplanır mevcut hızın hesaplanır. Yeşil ışık hareket edebilirsin demek yayayı ezebilirsin manasına gelmemekte tabiki bir kaza olarak varsayarak şunları söylüyorum çocukla konuşmaya çalışın ikna etmeye çalışın bunun dışında eğer sizin frenlemediğiniz veya geç frenleme yaptığınız görmemezlikten geldiğiniz tarzı bir kanıya varılırsa ciddi manada cezalar alabilirsin özellikle yaya geçidi olmayan biryerde oluyorsa olay durum daha vahim zaten yaya geçidinde olduysa yeşil ışık yansa dahi yaya geçidi üstünlüğü vardır bunların bilgilerini emniyette şahsınızada zaten verirler. Çözüm herzaman uzlaşmaktır. Alabiliceğiniz cezalar. Para cezası sicil kötüyse hapis cezası Ehliyete el koyulması 1 yıl ile sonsuza kadar arası değişebilir. Kişinin kemiğinde yanlış kaynama olursa ona bile ayrı dava açıp yüklü miktarda tazminat talebinde bulunabilir.
    Tüm bunlar senin hatalı olduğun senaryoydu.

Şimdi Eğer sen yavaşlamaya çalıştın ve yaya önüne atladıysa kamera görüntülerinde Hiçbirceza almadan elini kolunu sallaya sallaya gezersin maximum ehliyetine el koyarlar oda 6 ay Bunlarla uğraşacağına git düzgünce özür dile kuru olma çiçek vs götür ailesinden özür dile kişiden özür dile ortalığı yatıştır sorunu çöz haklı olsan dahi bu yöntemi uygulamanı tavsiye ediyorum.

Ve burda forum halkına şunu söylemek istiyorum yanlış verdiğiniz bir akıl bile bu arkadaşımızın hayatında olumsuz yaralar açabilir... Kazalarda herşeyin başı tartışma değil uzlaşmadır. İki tarafada geçmiş olsun

Sizin yorumunuzu okudum... Konuyu açan arkadaşın yorumudur alıntılayamadım...
    )Güzel cevabınız için çok teşekkür ederim yayaya kırmızı yanıyordu fakat o genede benım geldiğimi görerek yola çıktı ben gelene kadar zaten kaldırıma cıkmasına az bi mesafe kalmıştı diye hatırlıyorum fakat ne kadar teğet geçmeye çalışsamda vurmuşum fakat farkında değilim aracım sarsılmadı eğer hissetseydım durup en yakın hastaneye gotururum insanlık görevi)

Eğer son anda yavaşlamayıp yakın geçtiyseniz ve çarptıyanız sağlam bir avukatı varsa iş çok fena sarpa sarabilir.. Şiddetle uzlaşmanızı tavsiye ediyorum...
    Lütfen bilir kişilerden tekrar destek alın burdaki akıllar kişisel hukuk kurallarını barındırmıyor Bir avukata 200 tl verdiğinizde size durumun en vahim senaryolarını hukuk çerçevesinde açıklayacaktır.
    Hakim bey hırsızın hiç mi suçu yok demiş. Trafik lambaları sadece arabalar için mi var. Yayalar lambalara bakmak zorunda değil mi? Yayaya kırmızı ışık yanarken, neden yola atlıyor. Arabalar kırmızı ışıkta geçince ceza yazılıyorsa ve 100% kusurlu sayılıyorsa, aynı durum yaya için de geçerli olmalı bence.

• Bu hem arabaları umursamayan o yaya için hem de fren yapıp durmak yerine yanından teğet geçtiğin sen için iyi bir ders olmuş.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zippo34

Valla bende bir insana çarpmak hiç bir zaman istemem küçükken başıma geldi araba çarptı bana çok sıkıntılı süreçti şahıstan özür dileyeceğim fakat bunu art niyet olarak kullanıp şikayeti geri çekmesi için para talep edecektir diyenler çok oldu bilemiyorum

Alıntıları Göster
    geçmiş olsun..
    umarım yayaya bir şey olmamıştır.

küçükken başıma geldi diyorsun ama yaya ya gene yol verip durmamışsın

haklı veya haksız bunu tartışmıyouz bile

sonra nasıl bir araç kullanmaktasın ki adama çarptığını dahi görmemiş duymamış ve hissetmemişsin burası biraz muallak.

adam yaralanmış ve senden şikayetçi olmuş

vurduğun dakika onunla ilgilenseydin işler çok daha kolay olurdu hiç empati kurmamışsın kısaca.

trafikte yaşlı çocuk,kişisel özürlü ve daha bir çok insan tiplemeleri var.

korna çaldım durmadı bir mazeret olurmu bilemedim..

• Zippo34 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun. Yeşil ışıkta geçerken göre göre yola çıkan insanları gördüğümde firene basar sonra kornaya basıp ışıkları gösteririm, dalgınlığına gelmiş ise zaten pardon mahiyetinde özür dileyip yol veriyor ya da sığır oluyor hiç oralı olmadan karşıdan karşıya geçiyor. Davar karşıdan karşıya geçincede yoluma devam ediyorum. Umarım büyük bir sorun olmaz.

• Yazdım yazdım sildim valla.... Sen belanı zaten birgün bulacaksın eminim.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.