arkadaşlar ben de alacağım yavru ördek 2 tane köye götüreceğim orda beslerim oluk ta var yüzerler ilk gün suya koyummu yer sorunu yok ama geceleri kutuya koyarım ve içinne bir ampul yerleştirmem gerekirmi 20 25 derecede üşürler mi ya da bir kutuya koyup kümese mi koysam kümeste tavuk filan var zaten kümes sıcak olur ne dersiniz yardımlarınızı bekliyorum
yardım edecek yok mu
yardım
ilk olarak 2 değilde 3 ördek almnı tavsiye edrm olduki birini kaybettin bu olası bi ihtimal tek klmasın diğeri bu mevsim de ampule gerek yok emin ol çok çabuk büyüyorlar ve hatırı sayılır derecede yem tüketiyorlar ilk olarak civciv yemiyle(1.5ay c.varı) besleemlisin büyüdükçe evden artık yemekler ve ekmek gibi hertürlü yiyecekle besleyebilirsin suya ihtiyaç duyuyorlar ama oluk var demişsin susuz kesinlikle olmuyor diyebilirz ördek canm bu bu kadr korkma fazla üşümezler ama bulabildiğin en büyük yavruyu al kutuya koyup şöyle bi kendini ezdirmeyecek kadar serpilince salabilirsin tavuklarn yanına sıkıntı olmaz ama çok dikkat et kedi ve kargalara sakın yavruyken salma
malesef ördekten vageçtim civciv alacağım peki onun için kutuya ampul gerekirmi ben 3 tane 3.8 v luk ampul taktım 4 .8 v lık enerjiyle çalışıyor yeterlimi
şimdi sana tavsiyem en az 2 tane alman olur.tek kalınca çok bağırıyorlar.bence ampul koyma kutuların hem riskli (yangın tehlikesi) hemde kutu gibi bir ortam içerisinde aşırı ısınmaya neden olur.yapacağın şey basit.1 reçel kavanozuna kaynar su koy kapağını sıkıca kapat.sabaha kadar ona yaslanır uyurlar.köy gibi biryerde besleyeceksen sorun yok.çok pisliyorlar heryere.ayrıca yem yerken de bir yem bir su içiyorlar ve suları hemen kirleniyor.ayrıca salatalığa bayılıyorlar ama çok sık verme zira gelişimlerini olumsuz etkiliyor diğer yemlere yüz vermiyorlar.bu da dengesiz bir beslenmeye neden oluyor.çok hızlı büyüyorlar.ekmek,meyve böcek herşeyi yerler.sana tavsiyem köyde serbest bırak böcek yesin hemen büyürler.