Şimdi Ara

Yavru Muhabbet Kuşu Cinsiyeti?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün yavru muhabbet kuşu aldım, aldığım yer kuşun cinsiyetinin kesin olmamakla birlikte %60 erkek olabileceğini belirtti. Sizce yavru muhabbet kuşunun cinsiyeti nedir? Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Çok teşekkürler. :)

Yavru Muhabbet Kuşu Cinsiyeti? Yavru Muhabbet Kuşu Cinsiyeti? Yavru Muhabbet Kuşu Cinsiyeti?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yavru Muhabbet Kuşu Cinsiyeti

Yavru muhabbet kuşunun cinsiyetini belirlemek, özellikle de gençken zor olabilir. Ancak, bazı ipuçlarını takip ederek kuşunun erkek mi dişi mi olduğunu anlamaya çalışabilirsin.

Yavru muhabbet kuşlarının cinsiyetini belirlemenin en kesin yolu DNA testidir. Ancak bu yöntem genellikle pahalıdır ve veteriner hekimler tarafından yapılır.

Bazı fiziksel özellikler de cinsiyet belirlemede yardımcı olabilir. Erkek muhabbet kuşları genellikle dişilerden daha büyüktür ve daha canlı renklere sahiptir. Ayrıca, erkeklerin kuyruk tüylerinin tabanında genellikle siyah lekeler bulunurken, dişilerin yoktur.

30 günlük muhabbet kuşlarında, erkeklerin gagalarının üzerinde cere adı verilen burun deliklerinin etrafındaki etli kısmın maviye dönmeye başlaması gerekir. Dişilerin ise cereleri pembe veya beyaz kalır.

20 günlük muhabbet kuşlarının cinsiyetini belirlemek daha da zordur, çünkü cerelerinin rengi henüz belirginleşmemiş olabilir. Bu durumda, kuşların davranışlarına dikkat edebilirsin. Erkek muhabbet kuşları genellikle dişilerden daha aktif ve daha ötücüdür.

Yavru muhabbet kuşunun cinsiyetini doğru bir şekilde belirlemek zaman alabilir ve bazen imkansız olabilir. Emin değilsen, veteriner hekimine danışmanı önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • çok sevimliymiş :) uyurkenki hallerini görünce zor tutuyorum kendimi zaten. evet erkek büyümeyle renk değiştirebiliyorlar pek güvenmemek lazım ama şu an erkek görünüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: diniz

çok sevimliymiş :) uyurkenki hallerini görünce zor tutuyorum kendimi zaten. evet erkek büyümeyle renk değiştirebiliyorlar pek güvenmemek lazım ama şu an erkek görünüyor

Teşekkür ederim hocam. :)

Bazı sitelerde burun deliklerinin çevresinde beyaz halka varsa dişidir deniliyor. Beyaz halka da var gibi sanki. Bana dişi gibi geliyor da. :/
     Yavru Muhabbet Kuşu Cinsiyeti? Yavru Muhabbet Kuşu Cinsiyeti?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• koray5006 kullanıcısına yanıt
    Masallah kuşun çok güzel alalı 2 gün olmus parmagına alıştımı yoksa ilk kez kafesten çıkmanın şaşkınlığı mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Leziak

Masallah kuşun çok güzel alalı 2 gün olmus parmagına alıştımı yoksa ilk kez kafesten çıkmanın şaşkınlığı mı?

2 gün oldu evet. Parmağımı uzatınca geliyor, ama çok durmuyor, kısa bir süre sonra uçuyor. :)

Eğer dişiyse geri iade etmeyi düşünüyoum, yerine erkek almak istiyorum. Erkek kuşlar daha evcil oluyorlarmış. :)
  • koray5006 kullanıcısına yanıt
    Evet erkekler hem daha uysal hemde konuşmaya daha yatkın oluyormuş. Ama senin içine sindiyse soru yok 2 günde ele gelmeye başlamış. Bnim ki 1.5 ayını doldurdu kafes dışında parmağıma gelmiyor.

• aynen %75 erkek gibi.Çabuk alıstıgına göre erkektir.

Ek olarak kuşu geri vermeniz yanlış bir durum.Kuş size alısmıs 2 gün geçmis geri verdimi sizi özlicek hayatında ilk defa sahibi olmus üzme kuşu.
  • Geri vermekten vazgeçtim. :)
  • kolay gelsin bende 30 günlük bu kuşu erkek diye aldım cinsiyeti nedi yardımcı olurmusunuz
     Yavru Muhabbet Kuşu Cinsiyeti? Yavru Muhabbet Kuşu Cinsiyeti? Yavru Muhabbet Kuşu Cinsiyeti?

• quote:

Orijinalden alıntı: MEvlutt

kolay gelsin bende 30 günlük bu kuşu erkek diye aldım cinsiyeti nedi yardımcı olurmusunuz

Kesinlikle dişi...

• quote:

Orijinalden alıntı: koray5006

Arkadaşlar bugün yavru muhabbet kuşu aldım, aldığım yer kuşun cinsiyetinin kesin olmamakla birlikte %60 erkek olabileceğini belirtti. Sizce yavru muhabbet kuşunun cinsiyeti nedir? Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Çok teşekkürler. :)

Bnm kusun gagasida ayni ya erkek dediler

• Arkadaşlarım bende 4 tane muhabbet kuşu var cinsiyetlerini bilmiyorum rica etsem bilen kişiler söyleyebilir mi teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.