Şimdi Ara

Yavru Köpekte Morluklar ve Kene

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. 2 hafta önce evin önünde kaybolmuş bir köpek bulduk yavru. İngiliz pointer melezi. 2,5 aylık.

Cadde üzeri ezerler diye aldık eve. Muhtemelen sahipli tasması vardı ama sahibi yok. O gün bugündür köpeğe bakıyoruz.

Veterinere götürüp karma aşısını ve parazitlerini yaptırdık. Hatta parazit aşısı olduğu günün gecesi dışkısından bir tane parazit çıktı uzun tenya gibi, doktor normal olduğunu söyledi.

Şimdi şöyle bir sorunum var, köpeği sokaktan aldığımız için göğsü kızarıktı, doktor bakıp diş izi dedi. Diğer köpekler saldırmış sanırım. Ona eyvallah dedik.

Fakat son 3-5 gündür köpeğin diğer bir çok yerindede karartı morluklar görmeye başladım. Pireler keneler mi ölüyor ondan mı o yaralar çıkıyor. Anlamadım birde bir yerinde kene buldum sanırım söküp almalımıyım?

Gerçi bugün köpeği veterinere götürücez hayvan çok canlı çok dinç ama böyle bir durum mevcut. Tavsiye ve tecrübelerinizi dinlemek isterim. Saygılar.

• Zaris kullanıcısına yanıt
    merhaba

yavruya çok üzüldüm daha çok küçük bahsettiğiniz morluk ve keneden anlamam ama veterinere gideceğinizi yazmışsınız sonuç nedir gerçekten üzüldüm ve merak ettim.

ayrıca sahibi çıktımı arayan oldumu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarçın-gulten

merhaba

yavruya çok üzüldüm daha çok küçük bahsettiğiniz morluk ve keneden anlamam ama veterinere gideceğinizi yazmışsınız sonuç nedir gerçekten üzüldüm ve merak ettim.

ayrıca sahibi çıktımı arayan oldumu?

köpeğe uyuz aşısı yapıldı hocam.

şimdilik aşıdan sonra 1 hafta geçmesini bekliyoruz. ya uyuz kapmış yada aldığımız mama alerji yapıyor.

doktor aşıyı vurduktan 1 hafta sonra gelin duruma göre test vb yapalım dedi.

uyuzsa çok kötü bir durum ki benim şahsi görüşümde uyuz olabilir yönünde. çünkü cildinde kara mor şekilde yara gibi şeyler var. ve çok kaşınıyor. sahibide çıkmadı arayan soran yok biz bir kaç çevre ev ve sitelerde gezdik sahibini bulmak için ama bulamadık. sonuç olarak biz bakacağız köpeğe.

bakalım neler olacak burdan gelişmeleri belirtirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 15 Kasım 2014; 11:54:19 >

yavruya olan ilginize teşekkür ederim sizin gibi duyarlı vatandaşlar oduğuna çok seviniyorum..durum uyuz gibi görünüyor anlattığınızdan inşallah çabuk iyi olur mama alerjisi olsa kızarıklık olur kaşıntı olur bildiğim kadarıyla
    arayan da olmadığına göre sizde dolaşıp bakmalarınızdan sonuç alamadığınaza göre yavru artık sizin güzel bi yaşamınız olsun umarım birlikte :))

sağlık durumunu bildirirseniz sevinirim
  • quote:

yavruya olan ilginize teşekkür ederim sizin gibi duyarlı vatandaşlar oduğuna çok seviniyorum..durum uyuz gibi görünüyor anlattığınızdan inşallah çabuk iyi olur mama alerjisi olsa kızarıklık olur kaşıntı olur bildiğim kadarıyla
    arayan da olmadığına göre sizde dolaşıp bakmalarınızdan sonuç alamadığınaza göre yavru artık sizin güzel bi yaşamınız olsun umarım birlikte :))

sağlık durumunu bildirirseniz sevinirim

doktor son teşhis olarak uyuz tespitinde bulundu 2. uyuz aşısıda oldu. 1-2 ay içinde geçen uzun süreçli bir uyuz türüymüş. bize geçmesi pek mümkün değilmiş. vesaire vesaire.

biz hastalığı yeneriz diye düşünüyorum ama köpek sabahları çok havlıyor apartmandakiler ne kadar müsade edicek bilmiyorum. kavga edicez gibi duruyor.

havlamasını bir türlü engelleyemedik, sabahın 5inde odamın kapısını tırmalayıp havlıyor sürekli. sabahın 6 sında dışarı çıkartıp getiriyoruz, mama veriyoruz yine yatıyoruz yine havlıyor. illa bizi istiyor yani yanında.

biraz zorlanıyoruz açıkcası bahçemiz olsaydı sorun olmazdı da. bu nereye kadar gidecek bilmiyorum sabrımızı zorluyor resmen hayvan : ))

eğer mümkünse bi süre sizin odanızda yer yapın ona gece havlama yada hırlama yaptığında ben burdayım biz burdayız korkma gibi sakinleştirici sözler iyi olur benim yavruda yapıyor aynı şekilde çünkü benim varlığımı hissedince sakinleşiyo...

sabahları bizde okul ve iş için evden çıkarken havlıyor tabi ben çözümü kemirmesi için kemiklerde buldum onlardan alın o onunla oyalanırken siz çıkın evde ona ses olması için radyo ve tv açık bırakabilirsiniz eğer uygunsa ev içinde bağlayın sizi orada beklemesi gerektiğini bi süre sonra anlar siz eve geldiğinizde onu zincirinden çıkarırsınız ve bunu bir rutin olarak algılamaya başlar elbette biraz sabır gereceek

sonuçta yavru daha tıpkı bebek gibi düşünün gece ağlamaları siz işe giderken gitmeyin diye ağlayarak yalvarması aynı bunlarla..

ben ne laflar anatıyorum bi bilseniz ..
    seni terk etmiyorum
    akşama geleceğim
    sen uslu kız ol bekle beni
    havlama komşular kızmasın sonra bizi istemezler
    oh ne rahatsın sen evde yan gel yat bütün gün ben çalışayım abla okula gitsin adaletmi bu :)) sen bide ağlayıp havlayıp sitem ediyosun asıl benim sitem etmem azım gibi bi sürü şey diyorum aval aval bakıyo bana yazk ne dediğimi anlamığı için sonra kendime gülüyorum :))

uzun bi yazı oldu kusura bakmayın..:))

• quote:

eğer mümkünse bi süre sizin odanızda yer yapın ona gece havlama yada hırlama yaptığında ben burdayım biz burdayız korkma gibi sakinleştirici sözler iyi olur benim yavruda yapıyor aynı şekilde çünkü benim varlığımı hissedince sakinleşiyo...

sabahları bizde okul ve iş için evden çıkarken havlıyor tabi ben çözümü kemirmesi için kemiklerde buldum onlardan alın o onunla oyalanırken siz çıkın evde ona ses olması için radyo ve tv açık bırakabilirsiniz eğer uygunsa ev içinde bağlayın sizi orada beklemesi gerektiğini bi süre sonra anlar siz eve geldiğinizde onu zincirinden çıkarırsınız ve bunu bir rutin olarak algılamaya başlar elbette biraz sabır gereceek

sonuçta yavru daha tıpkı bebek gibi düşünün gece ağlamaları siz işe giderken gitmeyin diye ağlayarak yalvarması aynı bunlarla..

ben ne laflar anatıyorum bi bilseniz ..
    seni terk etmiyorum
    akşama geleceğim
    sen uslu kız ol bekle beni
    havlama komşular kızmasın sonra bizi istemezler
    oh ne rahatsın sen evde yan gel yat bütün gün ben çalışayım abla okula gitsin adaletmi bu :)) sen bide ağlayıp havlayıp sitem ediyosun asıl benim sitem etmem azım gibi bi sürü şey diyorum aval aval bakıyo bana yazk ne dediğimi anlamığı için sonra kendime gülüyorum :))

uzun bi yazı oldu kusura bakmayın..:))

tavsiyeler için teşekkürler hocam yatak odasındaki halıları kaldıracağız bu gece bakalım bir deneyelim. bizim korkumuz uyurken üzerimize çıkar yorganı vesaireyi çeker götürür yada ne bileyim odaya tuvaletini yapar diye çekiniyoruz ki tuvalet eğitimi yok henüz. kaçırıyor eve sürekli. günde 2-3 defa çıkarmamıza rağmen.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    kendi küçük olduğu için yatağa çıkamayabilir yere gazete kağıdı serin bi köşeye..benim yavruda 4 aylık ama her 2-3 saatte bir çıkıyoruz tuvalet için benim yavru yatağımın ucunda yatardı ki halen yatıyor gece pek çiş yapmadı ha kaçırdığı oldu tabi :))

birde tuvalet eğitimi için spreyler varmış bunu da deneyebilirsiniz..bi gazete kağıdına bir miktar sıkılıyormuş nerde çiş yapmasını istiyorsanz oraya bırakıyormuşsunuz o kokuya gidip yapıyorlarmış :)

ürün ücretli denemesi bedava :))

ben de şimdi eve uğradım geldim bizim sıpa yatıyor ehli keyf walla :))
    mecbur bağlıyorum ev içinde her yeri dağıtıyor kemiriyor die beni görünce heyecandan hopp şırrrr şırrr kaçırıverdi kerata.. sevgileri olmasa bakımları gerçekten külfet yani :))
  • quote:

kendi küçük olduğu için yatağa çıkamayabilir yere gazete kağıdı serin bi köşeye..benim yavruda 4 aylık ama her 2-3 saatte bir çıkıyoruz tuvalet için benim yavru yatağımın ucunda yatardı ki halen yatıyor gece pek çiş yapmadı ha kaçırdığı oldu tabi :))

birde tuvalet eğitimi için spreyler varmış bunu da deneyebilirsiniz..bi gazete kağıdına bir miktar sıkılıyormuş nerde çiş yapmasını istiyorsanz oraya bırakıyormuşsunuz o kokuya gidip yapıyorlarmış :)

ürün ücretli denemesi bedava :))

ben de şimdi eve uğradım geldim bizim sıpa yatıyor ehli keyf walla :))
    mecbur bağlıyorum ev içinde her yeri dağıtıyor kemiriyor die beni görünce heyecandan hopp şırrrr şırrr kaçırıverdi kerata.. sevgileri olmasa bakımları gerçekten külfet yani :))

Şimdilik eve bir çok kez kaçırıyor ama gelişme olarak havlıyor yerleri kokluyor ordan anlıyoruz tuvalet için mesaj verdiğini. Zamanlamasını tutturursak hemen dışarı çıkartıyoruz.

Böyle böyle sürekli çıkarırsak alışacak gibi duruyor. Ben homeoffice çalıştığım için köpeği yalnız bırakma durumum olmuyor bilgisayar masamın önündeki yatağına yatıyor kerata tüm gün. Bizimkinin keyfi öyle böyle değil :D

İlk aldığımızda balkona koyduk içimiz el vermedi koridora kilim koyduk, sonrada oturma odamıza aldık. Şimdide yatak odamıza alıyoruz Hayırlısı bakalım nereye varacak bu

hahahaha çok güldüm walla son dediğinize bakalım hayırlısı ne olacak
    bu da benim sıpa bütün o yaramazlığı yapan o değil sanki :)) masum masum bakıyo kerata..
  • quote:

bu da benim sıpa bütün o yaramazlığı yapan o değil sanki :)) masum masum bakıyo kerata..

zaten o masumlukları yüzünden kıyamıyoruz. bazen torbayı dürüp vuruyorum korkutma amaçlı. sonra koltuğun altına gidiyor orda siniyor felan. hem melek hem şeytan keratalar :D

geçen gün taşınabilir harddiskimin usb kablosunu paramparça etti o gün yine torbayı dürüp dövdüm, ondan sonra bilgisayarımdaki kabloları koklayıp koklayıp gidiyor. inşallah o dayak ona öğretmiştir kablolara dokunmamasını, kabloyu göstere göstere dövdüm çünkü insan üzülüyor ama dayak cenneten çıkma derler malum.

sizin köpeğinizde çok tatlıymış gerçi golden yani nasıl tatlı olmasın ki.

yıllar önce benimde yavru goldenim vardı kanlı ishalden kaybettik hala aklımda saatlerce ağlamıştım veter kliniğinin önünde.

hatta o zamanda foruma konu açmıştık donanımhaberlilere dertleşmiştik. ilgili konu:http://forum.donanimhaber.com/m_44259251/tm.htm

buda ölen yavrumuzun resmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 17 Kasım 2014; 18:15:53 >

kaybettiğiniz yavruya çok üzüldüm gerçekten.. çok ta tatlıymış canım yaa..

onun acsını ve sevgisini verebileceğiniz bi hınzır şimdi evinizde inşalah onunla güzel bi yaşamınız olur..

haylazlıkları bitmiyo gerçekten benimde şarj kablomu,komodinin yanlarını sandalye ve koltuk kenarlarımı hep kemirdi parçaladı.. o büyüyüpte bu yaramazlıktan vazgeçtiği zaman odamızı değiştirmeleri için walla evim şahane programına başvuru yapacağım oda perişan oldu çünkü :)
    ufaklığın sağlık durumu nasıl oldu merak ettim evinize alışabildi mi? :))
  • quote:

ufaklığın sağlık durumu nasıl oldu merak ettim evinize alışabildi mi? :))

uyuzu biraz daha yayıldı şuan o sebeple hergün aşı vurduruyoruz.

köpek bizi evde uyutmuyor desem yeridir. yatak odamızın köşesine yatağını kurduk gelip yorganlarımızı tırmalıyor. bazen uyuyoz bazen uyanıp havlıyor.

çok zorluk çekiyoruz açıkcası. ama dayanıyoruz elimizden geldiğince sabrımızın yettiğince.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 24 Kasım 2014; 12:42:23 >
    sağlık durumuna üzüldüm açıkçası
    "daha iyi durumu" dersiniz die umut etmiştim
  • quote:

sağlık durumuna üzüldüm açıkçası
    "daha iyi durumu" dersiniz die umut etmiştim

uyuzlar uzun süreçli oluyor malesef geçmesi en az 2 ay alır diye düşünüyorum.
    ozaman bu süreçte size bol bol sabır dilerim ki yavrudan vazgeçmek zorunda kalmayın yaramazlığından dolayı :))
  • quote:

ozaman bu süreçte size bol bol sabır dilerim ki yavrudan vazgeçmek zorunda kalmayın yaramazlığından dolayı :))

bazen sabrımızı tüketsede kıyamıyoruz. hayırlısı hocam : )

iyileştirmeden bırakmayız sanırım. en kötü iyileştirip iyi birilerine sahiplendiririz.

şu ana kadar nerden baksak 400 lira bir masraf yaptık köpek için. daha da yapacağız gibi duruyor.

allah sevap yazar inşallah ne diyelim
    bence en büyük sevab zaten sokakta kalmış aç ve hasta sevgiye ilgiye muhtaç hepsini siz karşıladınız hem maddi hem manevi allah sizen raz olsun gerçekten duyarlı vatandaş bulmak zor gerçekten şimdilerde zevke keder alıp bi süre bakıp atıyorlar sokağa işte sonuç evinizdeki yavru
    siz evinizi açtınız ona bakıyorsunuz tedavi etiriyorsunuz bundan büyük sevab olurmu.. :))
    umarım ozaman kadar yani iyileşene kadar sizi üzmekten vazgeçer de siiznle kalır yavcucak :))
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.