Şimdi Ara

Yatırım yapmak tarla almak (Ciddi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilecik, sapanca tarzı yerlerde dönnümü 50 bin tlden başlayan tarlalar var Sizce Tarla almak mantıklı bir yatırım olurmu? ve he geçen yıl kat kat degerlenıyor.

• Değer kaybetmez ama beklediğin kazancı sen mi alırsın çocuğun mu alır orası belli olmaz. Arsa uzun vade yatırımı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paco de Lucia kullanıcısına yanıt
    İşte sorunda burda uzun vadeli olması benı caydırıyor. ilerde de pişman olmak ıstemıyorum. Bilemedım
  • Şimdi mantık çok basit.
    Arsayı yatırım amaçlı mı yoksa ekip biçerek kazanç elde etmek mi istiyorsunuz. Yazdıklarınızdan yatırım amaçlı olduğunu düşünüyorum.
    Bu noktada da iki durum var. Alacağınız arsa yatırım değeri taşıması kesinleşen bir yer mi? Yoksa belirsiz bir tarihte değerlenmesi muhtemel bir yer mi ?
    Örnek vermek gerekirse yakın zamanda Çanakkale köprüsünün ihalesi oldu ve çalışmalara başlanıyor. Dolayısıyla bu bölgedeki arsalar eskiye nazaran 2-3 kat değer kazandı bile. Lakin şuanda bile alınsa proje tamamlandıktan sonra 3-5 kat daha değerleneceğine kesin gözüyle bakılıyor. Bu tarz arsaları iyi analiz edip kısa ve orta vade yatırımlar olarak düşünmek gerekir. Vakti geldiğinde bekletmeyip elden çıkartılmalıdır. Yüksek fiyattan arsa alıp daha yüksek fiyattan satabilirsiniz.

2. seçenek ise X ilinin Y beldesindeki arsalardır. Henüz bu bölgeler için yakın gelecekte planlanan bir proje yoktur. deyim yerindeyse "buralar dutluktur." Bu arsaları alıp unutursunuz. Belki 10 belki 20 belki 50 sene sonra değerlenmesi kesindir. Evet ama bu süre zarfında paraya ihtiyaç duyup satmak isterseniz kardan çok zararınız bile olabilir.

Türkiyenin yüz ölçümü yıllar geçtikçe değişmemesine rağmen nüfus sürekli arttığına göre, uzun vadede arsa fiyatlarının değer kaybetmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Fakat dediğim gibi siz yatırımınızı yaparken riske edeceğiniz(Yok kabul edeceğiniz) rakamı iyi belirleyip ona göre yatırım yapmalısınız.

Not : Yatırım tavsiyesi değildir.

• PyRRhiC P kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumunuz için teşekkur ederım. Yani alın ve unutunmu dıyorsunuz.
  • Tarla yerine başka bir yatırım yapın ?
  • Mikuru Asahina kullanıcısına yanıt
    Mesela?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Altına yatırım yapmak
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Btc
  • Lancess kullanıcısına yanıt
    Tabiki demiyorum. Her iki durumu da açıkladım sadece. Hangisinin daha karlı olduğunu zaman gösterebilir. Dediğim gibi yatırım tavsiyesi değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lancess

Mesela?

Btc/Altcoin piyasası
  • Hocam tarlayı TL alıp döviz olarak satarsan ancak karlı olursun.Malum TL'nin değeri uçak gibi yere düşüyor.
  • Kill Em With Kidness kullanıcısına yanıt
    Doviz olarak kıme satıcam senın dedıgın cok zor bır ıhtımal.
  • İmar planları ve yakın civardaki yatırım projeleri iyice bilinmeden bile tarla alsan otomatik olarak yüzde 10 dan başlamak üzere artan oranlı şekilde her yıl değeri artar. Ortasından yol geçse bile kamulaştırma bedeli alırsın ve kalan parça yola cepheli olur. Her türlü kar var ama beklentiler de önemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.