Şimdi Ara

YATIRIM İÇİN EV Mİ ? ARABA MI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
1.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selamlar arkadaşlar 4,5 yıl gibi bir sürede malum ekonomik zenginlik ve piyasadaki bol para sayesinde sıkı çalışarak hem ev hem de araba sahibi oldum şimdi sıra yatırama geldi.

Her ay ev harcamalarından arta kalan (elektrik, doğalgaz, yemek masrafları )7000 8000 gibi bir parayı akıllıca kullanmak istiyorum. Sizce 2 tane passat yada clk gibi araçlar alıp kiraya mı veriyim? (hem kira geliri hem de araçların değer artışı) yoksa maslakta bir ev daha alıp ondanda aynı şekilde kira ve değer artışından yararlanayım.
    Siz olsanız hangisini yapardınız? Hangisi daha mantıklı ? acilen cevap verirseniz çok mutlu olurum çünkü günlerdir bu konu bana iyice stres ve mutsuzluk vermeye başladı.

• Her zaman ev mantıklıdır. Arsada bakabilirsiniz bu arada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle ev fakat evinde kendine göre eksileri var malesef.

Evimi kiraya vermiştim ilk ay ödeyip sonra kiracım ödeme yapmadı bayandı icraya verdim tahliye davası açtım ödeme yapmadığı hafta 6 ay kira alamadım evde oturdu 6 ay sonunda zorla iş yerine gidip patronu ile konuşup zorla evden çıkarttım.

halen kiramı alamadım icra davası duruyor ama ödemiyor

Yukarıdaki olay direk başıma gelendir illaki olacak diye bir durum yok ama olabiliyor bir yandan kazanırken bir gün ters birine denk gelince uğraşıyorsunuz.

Birde her kiracı çıktıktan sonra tadilat olayı var ama hertürlü uzun dönem için kesinlikle ev kiraya vermek daha kazançlı.
  • Passat yeni kasa daha mantikli evden.

5 tane dolu al, hic kiraya da verme.

Cek koseye.

6 ay sonra sat ve bana %5 komisyonumu getir.

• Ikiside degil. Arsa

• Ekonomik zenginlik ve piyasadaki bol para mı! Bence siz mesleğini doğru seçebilen ve iyi bir şirkette çalışan %çok az kısmına girenlerden siniz.

Yatırım için kesinlikle arsa alırdım, ama öyle üstünkörü değil, biraz araştırarak ve sabrederek. Arsa uzun vade için alınır. Yada ev yerine dükkan alırdm. Arabayı yatırım amaçlı kesinlikle almazdım.
  • Paranızı biriktirip, üstünü de tamamlayıp iyi konumda, cadde üstü bir dükkan alın. Amortisman giderleri az geliri fazla olur. Zamanla değer kazanır, satıyorum diyince de hemen paraya çevrilir. Yıllık 80-90 bin biriktirebildiğinize göre 3 sene bekleyip bu arada parayı da iyi değerlendirip, üstünü de kredi çekip dükkan alabilirsiniz.Bu arada belki başka bir fırsat çıkar karşınıza. Bunu 3 evi ve bir arabası olan biri olarak söylüyorum. Sizin kadar çok kazansaydım ben tavsiye ettiğim şekilde yapardım. Dükkanı uzun süre elinizde tutarsanız ayrıca emeklilikte iş kurma, işssiz kalma halinde yedek iş ya da çocuklarınız için gelecek opsiyonu olarak da düşünebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan3156 -- 24 Kasım 2014; 16:53:38 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Passat yeni kasa daha mantikli evden.

5 tane dolu al, hic kiraya da verme.

Cek koseye.

6 ay sonra sat ve bana %5 komisyonumu getir.

Bende bunu düşünmüyor değilim.
  • Bence en iyi yatırım arsa ...

• En son izlediğim reklamdan sonra kısa vadede kazanç için vw alıp satılabilir peşinde koşan çok nasıl olsa, sıfır fiyatının üstünde ikinci el olarak satılıyor. Uzun vadede kazanç için ev alınabilir.

• Auris' i satıp 55 liraya sıfır daire aldım

• Madem eviniz ve arabanız var, artık yatırım yerine gezin tozun,parayı harcayın.
  • Ev tabiiki..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayda 7-8000 e ne evi olm nerde yaşıyosunuz ataşehir olmuş 1.000.000. biriktir 200-300.000 sonra krediyle allah ne verdiyse
  • Passat golf jetta iyi kazandırıyor hocam.

Tabiki arsa.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence sen troll konulardan bi sekilde parayı kırıyorsun

• arkadaşlar mesleğimi soruyor islami bir şirkette danışmanlık yapıyorum .
    allaha (C.C) şükür bir orta sınıfın kazanacağı kadar üç beş bir şeyler kazanıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 24 Kasım 2014; 23:14:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

arkadaşlar mesleğimi soruyor islami bir şirkette danışmanlık yapıyorum .
    allaha (C.C) şükür bir orta sınıfın kazanacağı kadar üç beş bir şeyler kazanıyoruz.

Yani, paranın dini var diyorsunuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabiki ev

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir memurun ortalama maaşının 4000 felan olduğunu söylüyordu bu arkadaş.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.