Şimdi Ara

Yatirim Fonu Alim- Satim (Mutual Found)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar daha once yerli piyasadan Fon alip sattim, tabi bunlar ufak miktarli alimlardi simdi ileriye donuk 1-2 yillik surelerde alim yapmak istiyorum
    tabi amacim yabanci fonlara yatirim yapmak, malum bizim piyasanin derinligi ortada, cok karli da degil, istikrarda yok

yabanci Fonlara yarim yapan varmi?
    hangi kanal araciligiyla yatirim yapmak mumkun? Garanti bankasindan alim yapmistim daha once
    fon tavsiyeleriniz neler olur ?

burda yerli fonlarin karsilastirmali getirileri liste halinde bakabilirsiniz,
    http://www.tefas.gov.tr/FonKarsilastirma.aspx

• Yalniz anladigim kadariyla verdiginiz listedeki yilda %30larda kar getirmis fonlarin hepsi altin fonu ve basarilarinin nedeni bu senenin ekonomik krizlerle dolu bir yil olmasi her kriz ortaminda yatirimcinin altina kacmasi hele brexitden sonra altinin asiri deger kazanmasi. Anlayacaginiz seneye altin artmazsa bu fonlarin da artmak gibi bir iddiasi yok. Diger fonlarda %10 uzerinde karlar gordum lakin onun yerine hic risk almayip uzun vadeli devlet tahvilleri alabilirsiniz hem anaparanizi garanti altina almis olursunuz hem de piyasada ne olacagini umursamaniza gerek kalmadan %10 faiz alirsiniz. Yurtdisi fonlarda daha cok kar oldugunu dusunuyorsunuz sanirim ama o konuda hic fikrim yok iyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: A2ad

Yalniz anladigim kadariyla verdiginiz listedeki yilda %30larda kar getirmis fonlarin hepsi altin fonu ve basarilarinin nedeni bu senenin ekonomik krizlerle dolu bir yil olmasi her kriz ortaminda yatirimcinin altina kacmasi hele brexitden sonra altinin asiri deger kazanmasi. Anlayacaginiz seneye altin artmazsa bu fonlarin da artmak gibi bir iddiasi yok. Diger fonlarda %10 uzerinde karlar gordum lakin onun yerine hic risk almayip uzun vadeli devlet tahvilleri alabilirsiniz hem anaparanizi garanti altina almis olursunuz hem de piyasada ne olacagini umursamaniza gerek kalmadan %10 faiz alirsiniz. Yurtdisi fonlarda daha cok kar oldugunu dusunuyorsunuz sanirim ama o konuda hic fikrim yok iyi forumlar.

Dostum ben o siralamayi getirisine gore yapmistim haliyle en yuksek getiriyi veren fonlar altin yatirimi Fonlari oldu, nedenide zaten belli istikrarsizliktan dolayi
    tabi seneye boyle olurmu olmazmi bilinmez ama ben oldum olasi altini sevmemisimdir, acikcasi, hisse yogun fonlara bakiyorum

Mesela AK PORTFÖY BRIC ÜLKELERİ YABANCI HİSSE SENEDİ FONU malum bu son 2-3 sene Bric ulkeleri icin felaket oldu dolayisiyla dipleri gorduler gibi bundan sonra briaz daha iyi olurlar diye dusunmekteyim

AK PORTFÖY YABANCI HİSSE SENEDİ FONU dedigim gibi turkiye hisse piyasasi bildigin dolandirici piyasa, bende bu acidan daha iyi olan avrupa amerika piyasalarina yatirim yapan fonlari istiyorum, Turkiye, CIN, Rusya nin ne oldugunu gorduk hepsi batik, demokrasi olmadan birsey olmuyor dolayisiyla bundan sonra piyasanin avrupa ve amerikaya dogru gidecegi dusunceseindeyim

AK PORTFÖY FRANKLIN TEMPLETON AMERİKA YABANCI HİSSE SENEDİ FONU buda begendigim fonlardan,

devlet tahvili pek haz ettigim bisey degil FAiz yuzunden , faizden kaciniyorum ya dostum, acikcasi haram olmasina hic bir anlam veremiyorum ama yinede kacinmaktayim, gayet siradan bir ticari faaliyet ama nedense haram, ayricada geliri cok dusuk %10 cok az, siradan bir fon bile o civarda getiri saglar , iyi fonu sectikmi yillik %20-30 kazanmak cok kolay

• quote:

Orijinalden alıntı: richardbozkurt

quote:

Orijinalden alıntı: A2ad

Yalniz anladigim kadariyla verdiginiz listedeki yilda %30larda kar getirmis fonlarin hepsi altin fonu ve basarilarinin nedeni bu senenin ekonomik krizlerle dolu bir yil olmasi her kriz ortaminda yatirimcinin altina kacmasi hele brexitden sonra altinin asiri deger kazanmasi. Anlayacaginiz seneye altin artmazsa bu fonlarin da artmak gibi bir iddiasi yok. Diger fonlarda %10 uzerinde karlar gordum lakin onun yerine hic risk almayip uzun vadeli devlet tahvilleri alabilirsiniz hem anaparanizi garanti altina almis olursunuz hem de piyasada ne olacagini umursamaniza gerek kalmadan %10 faiz alirsiniz. Yurtdisi fonlarda daha cok kar oldugunu dusunuyorsunuz sanirim ama o konuda hic fikrim yok iyi forumlar.

Dostum ben o siralamayi getirisine gore yapmistim haliyle en yuksek getiriyi veren fonlar altin yatirimi Fonlari oldu, nedenide zaten belli istikrarsizliktan dolayi
    tabi seneye boyle olurmu olmazmi bilinmez ama ben oldum olasi altini sevmemisimdir, acikcasi, hisse yogun fonlara bakiyorum

Mesela AK PORTFÖY BRIC ÜLKELERİ YABANCI HİSSE SENEDİ FONU malum bu son 2-3 sene Bric ulkeleri icin felaket oldu dolayisiyla dipleri gorduler gibi bundan sonra briaz daha iyi olurlar diye dusunmekteyim

AK PORTFÖY YABANCI HİSSE SENEDİ FONU dedigim gibi turkiye hisse piyasasi bildigin dolandirici piyasa, bende bu acidan daha iyi olan avrupa amerika piyasalarina yatirim yapan fonlari istiyorum, Turkiye, CIN, Rusya nin ne oldugunu gorduk hepsi batik, demokrasi olmadan birsey olmuyor dolayisiyla bundan sonra piyasanin avrupa ve amerikaya dogru gidecegi dusunceseindeyim

AK PORTFÖY FRANKLIN TEMPLETON AMERİKA YABANCI HİSSE SENEDİ FONU buda begendigim fonlardan,

devlet tahvili pek haz ettigim bisey degil FAiz yuzunden , faizden kaciniyorum ya dostum, acikcasi haram olmasina hic bir anlam veremiyorum ama yinede kacinmaktayim, gayet siradan bir ticari faaliyet ama nedense haram, ayricada geliri cok dusuk %10 cok az, siradan bir fon bile o civarda getiri saglar , iyi fonu sectikmi yillik %20-30 kazanmak cok kolay

Hocam faiz haram olduğu için uzak duruyorsanız haklısınız lakin misal bankaya faizi yatırıcam diyen ve hisse senetlerine bulaşmak istemeyen insanlara tahvilin güvenli olduğunu anlatıp tahvile yönlendiririm riskiz olması çok büyük bir avantaj mesela bu yıl 3 kere ufak çaplı ekonomik kriz yaşandı borsada küçük yatırımcının bu krizleri görüp korkup zararla çıkmayacağını bilemem, spekülatif hisselere bulaşıp bulaşamayacağını bilemem o yüzden bana param var ne yapayım diyene borsa yerine tahvilleri öneririm. Sizin için olay çok farklı tabi fona yatırırsanız o fonlar muhtemelen vaad ettikleri karlılıgı yıl sonunda getirecektir %10la %15 arasında ise uzun vadede göründüğünden çok daha büyük bir fark ortaya çıkacaktır. Önümüzdeki yıllarda amerikan piyasası mı iyi gider türkiye piyasası mı buna cevap vermek tahminde bulunmaktan öteye gitmez o yüzden sizin düşünceniz neyse o yönde yatırım yapan bir fona paranızı yatırın.

• cevabin icin tesekkurler , sen sadece tahvilmi aliyorsun? tak yatirim yaptigin enstruman tahvilmi ? bu cok muhafazakar bi secenek bence .

acikcasi benim aklimda hep arazi , fon ve begendigim THY, Anadolu hayat gibi garantili hissler disinda pek yatirim araci gormeiyorum, bu forex felan fiskanlar beni asar , ugrasamam
  • quote:

cevabin icin tesekkurler , sen sadece tahvilmi aliyorsun? tak yatirim yaptigin enstruman tahvilmi ? bu cok muhafazakar bi secenek bence .

acikcasi benim aklimda hep arazi , fon ve begendigim THY, Anadolu hayat gibi garantili hissler disinda pek yatirim araci gormeiyorum, bu forex felan fiskanlar beni asar , ugrasamam

Hiç tahvil yatırımı yapmadım bütün birikimim hisse senetlerinde ancak bunun sebebi yatırım yapmaya başladığım bu yılda üç tane kriz yaşamamız ve bazı hisselerin gereğinden fazla düştüğünü görmem. Krizler durulduğunda piyasa stabil şekilde yükselmeye başlarsa paramın yarısını çekeceğim yalnız piyasa ben paramı çektiğinde yüksek olmuş olacağı için eğer hisse bazında bir fırsat görmezsem paramı tahvillere yatırıp yeni bir kriz yada hisse bazında fırsat bekleyebilirim. Bu şekilde eğer o beklediğim fırsat gelmezse bile paramın yarısı piyasayla beraber yükselmiş yarısı da nakit şekilde boş duracağına tahvillerde değerlenmiş olur.

• Dostum bende bir sure hisse oynadim ama turkiye piyasasi cok sacma ve karsiz hisse icin,
    yazik olmus, galiba sen zararda oldugun icin cikamiyorsun, ki zaten ortalik cok kotu mecbur daha bekliyecen

ben artik boyle spesifik hisselerim var begendigim,sadece onlara yatirim yaparim hisse bazinda onun disinda Fondan baska bi yere gitmiyecek bak mesela bu yabanci fonlara baya guzel gitmisler , altin fonlari bunun disinda tut, altina artik yatirim yapilmaz , yukselecegi alan kalmadi

ama baktiginda yabanci hisse fonlari baya iyi performans gostermis, ki onlarda krizi yavas yavas asiyor bence.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bid bazarindayim
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Dostum bende bir sure hisse oynadim ama turkiye piyasasi cok sacma ve karsiz hisse icin,
    yazik olmus, galiba sen zararda oldugun icin cikamiyorsun, ki zaten ortalik cok kotu mecbur daha bekliyecen

ben artik boyle spesifik hisselerim var begendigim,sadece onlara yatirim yaparim hisse bazinda onun disinda Fondan baska bi yere gitmiyecek bak mesela bu yabanci fonlara baya guzel gitmisler , altin fonlari bunun disinda tut, altina artik yatirim yapilmaz , yukselecegi alan kalmadi

ama baktiginda yabanci hisse fonlari baya iyi performans gostermis, ki onlarda krizi yavas yavas asiyor bence.

Zararım yok hocam çünkü yaptığım ilk küçük alım dışında sadece kriz anlarında en dipteyken alım yaptım. Son düşüşün 2008'den beri yaşanmış en sert düşüş olmasına bakmayın piyasa bu yıl geldiği en yüksek zirveden düşünce çok büyük bir kayıp gibi göründü lakin bu yıl olan 3 krizde de gelinen seviye burasıydı. O en yüksek zirveye gelmesi de çok uzun zaman almamıştı henüz brexit sonrası günde aynı dip seviyesindeydik brexitten sonra çok hızlı bir yükseliş oldu. Üç krizden önce de zirvedeyken yeni bir kriz geleceğini düşünüp çıkan birisi çok astronomik karlar elde edebilirdi ama tabiki müneccim değilseniz yarın ne olacağını bilmenize bu yükselişin ne kadar süreceğini tahmin etmenize imkan yok zira yıllar süren yükselişler de tarihte mevcut.

Ben nötr'deyim lakin şöyle birşey var ilk alım yaptığımda 10x tl'm yoktu 1x tl'm vardı çünkü o yıl biriktirdiğim parayı borsada kullanacaktım. Yani bu düşüşler olmasaydı ilk gün 1x tl'm varken atıyorum 10tlye aldığım hisse şimdi 15tl olduğu için şimdi alım yaptığımda yatırımımın %90'lık bölümü yüksek maliyetli olacaktı dolayısıyla daha alım yaparken gelecekteki karımın %50'lik bölümü kaybetmiş, bir kriz anında büyük zarar yapma riskini almış olacaktım. Ama bu krizler sayesinde 10x tl'min hepsini sanki ilk alım yaptığım gün o kadar param varmış gibi konumlamış oldum. Amacım spekülasyon değil yatırım olduğu için kendimi ilk koyduğum 1x artmadı diye şanssız değil 9x'i de ucuza alabildığım için şanslı hissediyorum çünkü zaten ilk alımımı yaptığımda beni ilgilendiren yıl sonunda karımın ne kadar olacağı değil 4 yıl sonunda karımın ne kadar olacağıydı.

BIST'deki olumsuzluklar doğrudur ancak başka bir ülkede yatırım yapmayı düşünemiyorum bile çünkü burada yaşadım ve dışarıdaki şirketler hakkında değil buradakiler hakkında fikirlerim var(konu fonsa ve kendiniz yatırım yapmayacaksanız bu geçerli değil) sonuçta hisse senetleri sadece yükselip alçalan rakamlar değil şirkete gelecek performanslarındaki artışla değerini arttıracağını düşündüğünüz için yaptığınız ortaklık. İkinci olarak bu ülkeyi neyin etkileyip etkilemeyeceğini bist'teki %65'i yabancı olan yatırımcılardan daha iyi biliyorum. Bu yıl olan 3 krizden 2'si küresel değil ülkemizle ilgiliydi. 2'sinin de hayali krizler olduğuna bu ülkede yaşadığım için emindim ve rahatlıkla 1 hafta sonra düzeleceğine emin olarak en dip seviyelerden alım yaptım. Biri Davutoğlu'nun istifasıydı yabancı yatırımcı, bir ülkenin başbakanının cumhurbaşkanıyla kavga edip istifa etmesini kıyamet olarak nitelendirebilir ama bu ülkede yaşayan herkes Davutoğlu'nun zaten önemsiz bir figür olduğuna bunun gerçek bir kriz bile olmadığına bir hafta geçmeden yerine yeni biri getirileceğini ve ülkenin ne ekonomisinde ne siyasi atmosferinde hiçbir değişiklik olmayacağını bilir. Diğeri darbe girişimiydi; yabancı yatırımcı ülkenin suriyeye döneceğini düşünebilir gerçi onlar bile düşünmedi darbeden sonraki gün geç saatlere kadar borsa yalnızca %2,5 düştü lakin sonra gelen S&P ve yabancı medyanın türkiye siyasi olarak bitti velveleleri sonrası tarihi düşüşler yaşandı. Misal 15 tv kanalı kapatıldı haberini gören yabancı yatırımcı basın yok ediliyor der bu ülkede olan herkes kapatılan kanalların ismine bakarak samanyolu bugün tv gibi cemaat kanalları olduğunu çoğunun zaten aylardır yayın yapmadığını bilir. Yabancı yatırımcı bu kadar üniversitenin kapatılmasını darbe bahanesiyle eğitime sırt dönme olarak görür ben kapatılan okulların zaten fetocu okullar olduğunu bilirim. S&P türkiyeyi yatırım yapılamaz seviyeye çektiğinde tek söylediği siyasi kutuplaşmanın artacağıydı ama o sırada televizyonunu açan herkes tam tersine siyası yakınlaşma görüyordu. Ülkede darbe girişimi olduğunda %2,5 düşen borsa fetullahçı öğretmenler tutuklandığında %4 düşüyorsa ve yukarıda yazdığım her haberde de %4 %4 düşerek darbe başarılı olsa düşmeyeceği seviyelere geliyorsa sen bilirsin ki ülkenin makroekonomisinde hiçbir değişiklik yokken panik havasıyla satışlar yapılıyor ve alım fırsatı var. Nitekim 1 hafta sonra BİST +'ya geçti.

Başka ülkede yaşadığımı ve gelişmekte olan bir ülkeyi yatırım yapmak için seçmem gerektiğini varsayarsak yine muhtemelen türkiyeyi seçerdim. Çünkü bölgesel ve siyasi risk faktörleri yüzünden türkiye'deki hisse fiyatları düşük. Üstelik diğer gelişmekte olan ülkelerden oldukça iyi ekonomik verileri var. Aşağımızda savaş olmadığını düşünelim, dış politikada herkesle olumlu ilişkilerimiz olduğunu düşünelim, içeride siyasi kutuplaşma olmadığını düşünelim, demokrasi insan hakları bakımından ortadoğu ülkeleriyle kıyaslanmdığımızı hatta hristiyan bir ülke olduğumuzu düşünelim. Türkiye ise daha fazla büyümesin sadece bu kadar olaya rağmen gelen ekonomik veriler gelsin yine de şu anki hisse fiyatlarını görmek hayal olurdu.

• acikcasi ben calisiyorum ve surekli hisse senedi izlemek zor oluyor , o yuzden bu isi profesyonel yapan firmalara yani FON firmalarina birakmak bana daha makul geliyor
    senin dedigin gibi gelisen piyasalara yani turkiye gibi ulkelere yatirim yapan su firmayi buldum ASHMORE PORTFÖY , baktimda adamar ingliz kokenli acayip buyukler ama turkiyedeki fornalri nispeten ufak

turkiyede degilde dunyada %200- %100 artan fonlarda var ama maalesef ulkemisden o tur fornalra ulasmak biraz skintili, daha dogrusu ben arastirmalarimda bisey cikmadi

turkiyede yatirimlik , kendini gleistiren, buyuyen kurumsal dusunen firma benim kriterlerime gore cok yok, Cok eskiden Vesteli boyle sanip yatirim yapmistim beni bim pisman ettiydi , tam 3 kagitci , iktidar yalakasi
    uzun donem alicagim firma THY olabilir, Tupras, acikcasi bi elin parmagini gecmez ama bakalim
  • aradan kac zaman gecmis, keske o zamn (2016 ) daha cok fon alsaydim tahminlerim dogru cikti, begendigim fonlar uctu o tarihten itibaren

ama turkiyede su anda pek yatirim yok gibi bisey, az miktarda |THYAO ve ISMEN var birde AFA ve AFT var cok az
  • quote:

Orijinalden alıntı: RichardB

aradan kac zaman gecmis, keske o zamn (2016 ) daha cok fon alsaydim tahminlerim dogru cikti, begendigim fonlar uctu o tarihten itibaren

ama turkiyede su anda pek yatirim yok gibi bisey, az miktarda |THYAO ve ISMEN var birde AFA ve AFT var cok az
    Fon dediğin genel olarak hisse senedi veya altına dayalı oluyor. Eurobond veya yabancı borsaların fonları da var. Diğerleri pek kazandırmıyor.
    Uçtu dediklerin herhalde altın fonları olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vanished Man

Fon dediğin genel olarak hisse senedi veya altına dayalı oluyor. Eurobond veya yabancı borsaların fonları da var. Diğerleri pek kazandırmıyor.
    Uçtu dediklerin herhalde altın fonları olmalı.

Alıntıları Göster
    oda neden tr de dolar aldı başını gitti o yüzden altın fonları kaarlı yoksa şu günlerde 1288 ons ama dolar tl. gr da farklı oluyo tabi o yüzden takip ve takip ve altın fonları asla kaybettirmez tr de benin gördüğüm bu ons isterse 1180 ne düşsün o da zor şuan gr. altın düşmez usdtry yüzünden o yüzden altın revaçta olacak tr de durum bu

• Fonları tavsiye etmiyorum, dolar-altın düşünülebilinir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.