Evet, takipteyim baya güzel gidiyor bu fon da. Ancak diğer kısa vadeli serbest fonlardan PUC ve HYU geçenlerde %0.02-%0.03 gibi getiriler yazdı. PUC en iyi gidenlerdendi hatta, anormal bir durum yaşandı bu fonda. Bu yüzden bir tık mesafeliyim artık bunlara. |
Yatırım Fonları+BES Fonları (ANA KONU) (838. sayfa)

-
-
Eurobond içeren fonlara bakıyorum; bazıları repo ağırlığını artırıyor. CDS lerin daha da yükselme ihtimaline karşı satmalı mıyız emin olamıyorum. Satsat bu sefer de 10% stopaj avantajımız kaybolacak.
-
sıfır stopajlı ppf'in % 15 stopajlı mevduat faizi karşılığını bulmak için,
-
Ppn aylık 3.19 gösteriyor bu 30 gunmu 28 günmü
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .montana. -- 24 Mart 2025; 15:30:15 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tahviller bugün de berbat durumda. Bu şekilde kapatırsa yarın borçlanma araçları yine -%3 falan yazar, standart para piyasası fonlarında da yine %0.02-0.03'ler falan havalarda uçuşur.
Bence bu süreçte en büyük hasarı borçlanma aracı yatırımcıları aldı. Borsa iyi kötü dalgalanıyor, yer yer satış fırsatı veriyor ama bu tahviller her gün satış yiyor. Ocak sonu deneme amaçlı 20.000 TL'lik TBT almıştım, 1.5 ay sürünüp 400-500 TL kâr durumuna yeni geçmişti. Son vakadan beri her gün eriyor
Muhtemelen zararına çıkıp, tamamen ya tutarsa mantığıyla risk 7 bir fona atacağım bu meblağı.
-
GUV ve TBT yarın %3-4 arası negatifte. Hala bunlarda kalan varsa artık borsada malda yakalanan gibi 8-10 ay bekleyecek..
Guv'u geçen ay satıp kurtulmuştum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moldova_lover -- 24 Mart 2025; 15:40:15 > -
Hocam ppj gibi %100 e yakın mevduat yada ters repo içeren fonlarda paylaşılırsa güzel olur
Amerika'n etf yada hisse karında Amerika içinde vergi kesiliyor mu yoksa sadece burası için mi vergi veriyoruz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Belki alış satış saat veya tarihleri farklı olabilir sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi debianmr -- 24 Mart 2025; 17:25:18 > -
Tl.ref46 zbj 0.0360
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .montana. -- 24 Mart 2025; 18:6:8 >
Hisse alım satım kazancı için bizden ABD vergi almıyor. Bizim maliye ise vergi dilimlerine göre %15'den başlayan oranlarda vergi alıyor beyanımız üzerine.
Hisse temettü verdiği zaman ise ABD tarafı %20 kesinti yapıp hesabımıza yansıtıyor yine burada sadece temettüye özel istisnai tutar sonrası %15'den başlayan oranlarla vergisi var.
-
Anladım hocam teşekkür ederim
ppf lerden 170 milyar çıkmış.hem %15 stopaj al hemde tahvil karıştırıp silkele. bide döviz alanı suçlarlar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Mevduat eşlenigi 15.45
Yarınki manzara belli ppf larda , yüksek gün bağlamaya teşvik ediliyor , her şartlarda likit kalmakta fayda var
Bloomda.faiz hamlesi yetersiz olursa doviz kısıtlaması olur falan diyorlar şaka gibi
Örneğin bir fon günlük 0,12 getiri verdi ise NET mevduat eşleniği formülü nedir?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ver yetkiyi gör etkiyi hiç birşeye şaşırmam
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
RTP fonu şu kaos ortamında bile nispeten iyi performans göstermiş görünüyor. Tutan var mı memnun musunuz performansından?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 24 Mart 2025; 22:2:35 > -
RTE güzel performans sergilemiş yazdın sandım, tm laflar hazırlayacaktım ki olay başkaymış. :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X