Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları (ANA KONU) (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: maviistasyon Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19.283
Cevap
811
Favori
991.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
34. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2-3 ay beklicez hocam artık benim de moralim çok bozuk kazandıklarım 1 gecede gitti üstüne üstlük dışardaki ürünlerin fiyatlarıda hiç inmiyor hakkım haram zehir zıkkım ediyorum hepsine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşbankasından elektirikli araçlar, siber güvenlik ve yarı iletkende almıştım bu fonlarda %25 düştü, herhalde bugünde düşmüştür diye tahmin ediyorum.

• zapatist Z kullanıcısına yanıt

IPJ -3,34/ IJC -4,84 /IJZ -4,16

Saat 22'den sonra iş portföy sayfasında yayınlanır genelde.

• espial kullanıcısına yanıt
    Yarınki fiyatı için bugünkü TCMB 15:30 kurunu alıyor.

Uluslararası piyasalardaki borsa kapanış rakamlarını da bu geceki kapanışlarına göre hesap etmiyor mu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CUMHUR45 kullanıcısına yanıt

tefaş ta tüm fonlar yok, mesela akbankın ana para korumalı fonları var bunlar sadece akbank üzerinden veya akbank anlaştığı odea, burgan üzerinde alınıyor.

• etrenjit E kullanıcısına yanıt

İş'in hesaplama yöntemi biraz değişik bir gün geriden gibi düşünülebilir.

İzahnamede şöyle yazar

Alıntı

metni:
    Yabancı ortaklık payları, yabancı piyasalarda işlem gören; yatırım fonu ve borsa yatırım fonu katılma payları ve yatırım ortaklıklarının paylarının değerlemesinde, değerleme tarihindeki Bloomberg veri dağıtım ekranlarından TSI 16.30-17.00 arasındaki fiyatların ortalaması kullanılır. Değerleme günü borsada işlem geçmemesi halinde son işlem tarihindeki değerleme fiyatı kullanılacaktır. Tam iş günü olmayan günlerde bir önceki değerleme fiyatı kullanılmaktadır.
  • Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt

2-3 ay önce girenlerde ana para zararı yok sanırsam.20 gün önce girenlerde ana para zararı başlıyor anladığım kadarıyla.

aynen çünkü dolar kurun 1 ay önceki seviyesine geldi.

1 ay önce dolar 12tl olduk bittik diyorduk. sonra 18 e çıktı şimdi 12 ye düşünce dolar düştü diye sevinen tipler var.

halbuki bu klasik mağaza taktiğidir. önce fiyatı şişirirler sonra fiyatı normale çekerler ve bunun adına %30 indirim pampanyası derler.

• Merhabalar. Ufak bir miktar döviz birikimim vardı onu Fon ve Altın alarak dağıtmayı planlıyorum. Yatırım fonları işinde yeniyim. Tefas'tan 3 yıl, 1 yıl ve 6 aylık grafiklere bakarak dikkatimi çeken aşağıdaki fonlara dağıtmayı düşünüyorum. Aylık düzenli alım emri de vereceğim.

AFT - AK PORTFÖY YENİ TEKNOLOJİLER YABANCI HİSSE SENEDİ FONU

IPJ - İŞ PORTFÖY ELEKTRİKLİ ARAÇLAR KARMA FON

YAY - YAPIKREDİ PORTFÖY YABANCI TEKNOLOJİ SEKTÖRÜ HİSSE FONU

AFA - AK PORTFÖY AMERİKA YABANCI HİSSE SENEDİ FONU

AFS - AK PORTFÖY SAĞLIK SEKTÖRÜ YABANCI HİSSE SENEDİ FONU

IJC - İŞ PORTFÖY YARI İLETKEN TEKNOLOJİLERİ DEĞİŞKEN FON

Ancak aklımda bazı sorular var. Belki daha önce paylaşılmıştır cevaplar kusura bakmayın ama konu çok büyümüş.

1) Son 1 sene ve 3 senelik değerlere bakarak fonları altınla karşılaştırınca kardan %10 stopaj ve toplamdan yıllık işletim ücretini düşünce neredeyse aynı değerleri gördüm. Bu iş gerçekten kar getiriyor mu anlayamadım o yüzden? Maceraya girmeden parayı hiç bozmayıp döviz ve altında kalsam daha mı iyi çözemedim.

2) Alınan vergiler: %10 stopaj ve KAP'ta belirtilen yönetim ücreti dışında herhangi bir vergi ödüyor muyuz? İnternette gelir vergisi ödeyenleri gördüm o da işin içine girecekse tüm kazancımızı devlete vermiş oluyoruz.

• animetrk kullanıcısına yanıt

ana paran stopaj ödemezsin kardan stoptaj ödersin ve bu stopajı her yıl değil sadece fonu satarken ödersin.

yani fona 10000tl yatırdın paran oldu 20000tl sen satmaya karar verdin bu durumda 20000tl üzerinden %10 ödemezsin. kazandığın kar üzerinden yani 1000tl üzerinden %10 ödersin. hesabına 19000tl para yatar.

tefasta gördüğün 1 yıllık getri yüzdesi zaten fon yönetim ücreti üşürmüş halidir.

ve yıllık olarak değil günlük olarak binde bilmem kaç oranında kesiliyor.

yani 10000tl para yatırdınsa ve 1 yıl bekledinse 10000tl den 200tl-350tl arası kesilir fon yönetim ücreti olarak alınır.

fonlarda ayrıca vergi dairesine vergi ödemek yok ,çünkü fonu satarken zaten senden vergi kesiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 23 Aralık 2021; 1:55:55 >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam. O zaman riske değiyor diyebiliriz. Bir de altın vs alırken makas farkı ve kambiyo giriyor işin içine bunları da hesaplayınca fonlar uzun vadede kazanç getirecek gibi gözüküyor.

Peki şuanda girilir mi sizce? Yoksa biraz daha mı düşmesi beklenmeli?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi animetrk -- 23 Aralık 2021; 3:17:25 >

Aynen öyle hocam 2 ay önce girdiklerimde ana para zararı yok fakat 20 gün önce 50k liralık ipj almıştım onda anapara zararım oldu fena moralim bozuk 2 aydır kazandığım tüm kâr uçtu gitti :/

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

Yine şişecek hocam bence FED bu yıl iki kez faizi yükseltecek doları kimse tutamaz öyle olursa işin kötü yanı yine bizim vergilerle zararları karşılayacak zaten kötü durumda olan hazine daha kötü duruma girecek…

• animetrk kullanıcısına yanıt

abd borsaları noel tatiline girecek. bence yeni yılın ilk günlerinde gir.

1. fonlar içerisinde adet sayısı barındırır her fonunun adetinin bir fiyatı vardır 100 tl aldığınız zaman 100 tl ye en yakın olan adette fon alınır gerisi iade edilir.
    2. fonlar bankaların dışında tefas üzerinde işlem görür, tefas üyesi bankaların uygulamalarından her bankanın fonunu alabilirsiniz komisyon vb ekstra ücret ödemezsiniz
  • 20-21 aralık gibi IPJ IJC satıs emri vermistim, bankanın mobil uygulaması paranın 29'unda yatıcagını söylüyor. İlginç

• bu fonlar yabancı piyasalara yatırım yaptığı ve yabancı piyasalar şu an tatilde olduğu için.

• IPC,IJZ,IJC bu üç fonda dün akşam zarar yazmasına rağmen hesabımda eksilme olmamış bu neden kaynaklanıyor acaba. Birde bu fonlara 20'şer bin TL yatırım yapmıştım küllüm zarardayım.

• 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.