Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları (ANA KONU) (516. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: mckoy , oligark , Doctor E. , kasai Daha Az
4 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 2 Misafir - 4 Masaüstü2 Mobil1 iOS
5 sn
19.608
Cevap
818
Favori
1.014.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
87. Sırada  bugün en iyi #16
Sayfa: önceki 514515516517518
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ona cok dikkat edin,hepsi ayni sekilde kar veriyorlar ama bazilarinin aldigi komisyon o verilen oranin altina düsüyor ister istemeden..

Ben birde IDL tutma sebebim,istedigin saatte satabiliyorsun idl ve hemen hesabinda oluyor..

Fazla banka hesabim yok,kafa karisikligi istemiyorum..

IDL ile borsa yükselise cikacagi zaman ekleme yapmak derdim,saat 13:30 a kadar borsada alis yapma frsati oldugu icin,bir kismini idl de tuttum,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 28 Ağustos 2024; 13:29:30 >
  • ersin345 E kullanıcısına yanıt
    Hocam IDL sanırım aktif'e ait. Yine sadece aktif bankdan alırsak anında satış oluyor değil mi midastan aldam olmaz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TheLordOfTheGames kullanıcısına yanıt

çalışma saatleri dışında da alınıp satılabilen ppf var mıydı ? babama emekli maaşıyla ppf aldırayım diyorum. parayı çekene kadar hesapta bekliyor birkaç gün. o sürede ppf’de dursunlar ancak hafta sonu ya da akşam 5ten sonra satılabilen böyle bir fon var mıydı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gün son kurşunu maliyet düşürmek için kph attım inşallah iyi yaptım bilemiyorum 😄

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kriger kullanıcısına yanıt
    Hocam kendi bankasından alınca istediğin an al-sat yapılıyor. Mesela ben yapıkrediden istediğim an al sat yapabiliyorum satınca mevcut karı veriyor fakat mesela akşam 5ten sonra alım yapınca o gece yarısı kar geliyor mu ona dikkat etmedim. Fakat fon portföyünüzde gözüküyor anında diğer fonlar gibi valör yok yani

• borsa morsa hikaye altın gümüş şöyle iyice düşsede tekrar alsak🥳🥳🥳

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denemek için ilk defa altın fonu aldım ama kafam karıştı biraz. Altın fonunda olan vergiler nelerdir?

Benim anladığım kadarıyla %10 vergi, %7.5 stopaj ve %2 civarı komisyon var.

Mesela 100 bin liralık fon aldım 1 ay sonra 110 bin liraya sattım.

Vergileri düşünce elime geçen para ne olur? Direk yaptığım kardan mı hesaplanıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 28 Ağustos 2024; 16:22:29 >
    Yk da ppf 16:30 a kadar alm ypmak gerek

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu IIE serbest fonunu bilen varmı hiç takip etmiyordum yeni serbest fon alabilir duruma geldim. Adamlar bu piyasada şow yapmış inanamadım.

IHP gözüme kestirmiştim ama IIE aklımı fena çeldi şuanda :)

Yatırım Fonları+BES Fonları (ANA KONU)
  • GATIRCAN kullanıcısına yanıt

sadece kardan %7,5 stopaj kesilir, başka bir şey yok.

"yönetim ücreti" denilen şey günlük hesaplanan fiyatın içinde, ayrıca kesilmez. Bir fon yüksek yönetim ücretine rağmen diğer fonlardan iyi getiri sağlamışsa tercih edilebilir, yatırımcıyı pek ilgilendiren bir detay değil yani.

Altın fonlarında şuan sadece kârdan %7,5 stopaj sattığınız zaman otomatik kesilir. Ayrıca başka vergi yoktur. Komisyon ise fonundan fonuna değişir. Kimisinin yıllık %1, kimisinin %2 olabilir. Bunlarda günlük açıklanan fiyatın içine otomatik yedirilir zaten.

• Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

Biraz daha düşşe aynısını düşünüyorum s1 için :) ppfdeki parayı oraya aktaracağım

Henüz ilk ayı dolmadı o yüzden içeriğindeki hisselere dair bir veri yok diye dahmin ediyorum. Tefasa konu Fonlar aylık kapta yayınlıyor içeriği 1. ayı tamamlanınca güncel olamsada içeriği öğrenebileceğiz.

orasin bilmiyorum,ben cfo da alacam yarin ondaki komisyon cok düsük %0.3,idl sadece yarin borsa cikmaya basladiginda,fonlardaki alim icin kullanacam ondaki miktar 200 bin gerisini cfo da degerlendirecem..

Benim iki tane banka hesabim var biri isbankasi orda kredi kartim,yurtdisindan gelen maasim uptiona gelir yani aktifbanka,ordan n kolay aktif bank hesabima euro maasimi havale ederim.. euro maasimi fx den bozdururum,normal bankanin kendisi düsükten bozar,fx den daha yüksekten bozuyorum,birde orda var olan sermayemle fon aliyorum borsadan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 28 Ağustos 2024; 17:29:38 >
  • Ben de geç girdim 1 ay anca olmuştur aldığımda düşecek vs deniyordu hala iyi gidiyor maşallah. BTCIM ve BSOKE iki çimento şirketine yatırıyor 90% dan fazla bir kısmını. İlginç bir şekilde iki şirket de bu çalkantılara rağmen bana mısın demedi artıyor hep

Edit: 1 ay bile değil 2 hafta olmuş 6.6% kar yazmış inş daim olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLordOfTheGames -- 28 Ağustos 2024; 17:28:8 >

vergi zaten stopajin kendisi,onun disnda baska vergi yok,birde yillik portföyun aldigi komisyon var,%2 alacagin portföyda yazar..

bir ay sonra satarsan sadece portföyda kaldigin süre kadar ödersin komisyon,%2/366 gün x portföyda tuttugun fonun gün sayisi..

Evet benimde takibimde önceden duymuştum iyi performans göstermemişti uzun bir süre ama ciddi toparlamış.

Tekrardan takibe aldım ıhp ile birlikte. IIH VE IPB nin yanına bu ikisinide ekleyebilirim.

• thelord zaten 10 temmuzdan 11 temmuza dogru cikmis IIE ondan önce fazla bir kar getirisi yoktu,sen 11 temmuzdan önce alsaydin karin %22 olurdu ama kimse ön göremezki o tür seyleri..

1 günde 40 kurus,adet basi veren fon dogru dürüst yok,zaten iki hissenin neden sürekli ciktigida merak konusu,kim yüksek alim yapiyorki bu fonun icindeki hisseler okadar cok deger kazaniyor..

O fonun tavan yapmasini kim sagladi ise,yarin o kisi gene agir sekilde satarsa isde ozaman birileri agir zarar edebilir,türkiyede güven yok,gözü kapali girmekte sakat is..

• ersin345 E kullanıcısına yanıt
    Haklısın da yatırım aracı kalmadı şu sıralar güvendiğimiz koç dağlarına bile kar yağdı ben de gözümü kararttım açıkçası. İlk eksi yazdığında satış emrini veririm zaten gittiği yere kadar gitsin. Yavaştan nasdaqa döncem ordan gelen paraları orda al unut olayı var en azından.

• 
Sayfa: önceki 514515516517518
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.