< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Yatırım Fonları+BES Fonları (ANA KONU) (122. sayfa)

-
-
Son 1,3 ve 5 yıllık getirilerine ve portföy büyüklüğüne bakabilirsiniz. Altın fonlarında getiriler arasında çok fark olacağını düşünmüyorum. Tek altın fonu yeterlidir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
BES hesabınıza sadece emeklilik fonu yazan fonları alabilirsiniz. yani buy fonunu alamazsın.
ama BES dışında kendin banka hesabından fon alım kısmından buy fonuna yatırım yapabilirsin.
-
En iyi cevabı kendiniz bulacaksınız.3-4 tane seçin,en az 2-3 ay izleyin.Tabi dönemleri değişiyor 2 ay siz izlerken vasat giden 4.ay daha iyi gitmeye başlayabilir.
Fon ücretine bakın, bu tercih nedeni olabilir.Ben Ziraat-İş-Garanti ve Icbc taşıyorum.Bu aralar çıkacaktım ama düşüş trendine girdiğimden 1 ay daha süre verdim.İş ve Ziraat finale kaldı ,finalde ise İş Altın fonu TTA kazandı benim gözümde
Aslında hepsi aynı,ufak ufak farklar var raporları size en güzel sunan hangisi ise bu bile tercih nedeni olur.
-
OKS yazan hiç bir fon alınmıyor hocam normal bes sözleşmelerinde.
bilginize.
-
Cuma günü Bes fonları değişikliği yapmak istedim güzel Oks fonları vardı alamadım. Yarın artık başka fonlara bakacağım.
Hocam GGK'ye bakın iş bankınki kadar iyi kazandırmış altın fonunda
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Du bakalım ekstra fon daha çıkarma başıma
İncelemem seçmem gereken 14 tane fon var.
-
Arkadaşlar sepet yaparken fon dağılımını nasıl yapıyorsunuz? Parayı bölerek sayıca fazla fona mı yatırmalı yoksa çok fazla bölmeden 2-3 fona yatırmak mı daha mantıklı? Bir de 2 ay önce aldığımız fon %20 kâr yapmış diyelim, bu ay tekrardan aynı fondan alayım diyince birim fiyatı yükseldiğinden toplam kârım düşüyor mesela bu da sinirimi bozuyor.
Ben şahsen paramın %20sini riskli fonlara, %30unu orta riskli fonlara, %50sini az riskli fonlara koyuyorum.
biraz altın fonu daha aldım,dolar uzun zamandır 27 ye sabit altın ucuz gibi geldi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ekleme yapıyorsan bunu dert etmenen lazım.Uzun dönemli eklemelerde toplam kar oranını zaten hesaplamak zordur uğraştırır insanı.Tek seferde alır öyle bırakırsan bunun yine riskleri var.Benzer giden fonlarda 5-6 tane toplamak gereksiz oluyor.6-7 tane grup (altın maden hisse ,yabancı hisse vs )var zaten 2 tane toplasan her birinden 13-14 tane yeterli,hatta fazla bile .Dönemine göre takip edip parça parça yatırım yap geç.
-
Cevaplar için teşekkürler.
Ben fon bakarken altından fazla kazandırmasına bakıyorum şu sıralar. Altına eş ya da altından az kazandırıyorsa zaten altın alır geçerim, fonla uğraşmam. Çok kazandıran fonlar genelde hisse senedi yoğun fonlar. Bunların yanına bir de tematik fon eklemeyi planlıyorum. Yenilenebilir enerji, tarım, elektrikli araçlar ya da yüksek teknoloji gibi. Aft fonu mesela iyi kazandırmış ama bu saatten sonra ona yatırım yapmak mantıklı mıdır bilemedim. Benzer şekilde yapı kredinin de yüksek teknoloji temalı bir fonu var. Ayrıca yabancı borsa hisselerine yönelik de bir fon almak lazım. 2 ana fona yatırım yapmıştım ama bunları bölmeye karar verdim. Çok fazla parçalamadan 5-6 fona yatırım yapacağım sanırım. Artı olarak altına.
Az riskli fonlar enflasyon karşısında eriyor..ortalar kafa kafaya
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Paramızın değerini koruyabilmesi için risk almak zorunda olmamız acınacak bir durum ama doğru söylüyorsun
Merhaba hocam bende Fiba hisse senedi yoğun fon aldım bugün 1 yılda yüzde 189 kazandırmış ..😀
Geçmiş bir periyoda bakıp altın şu kadar kazandırmış falanca fon şu kadar kazandırmış o zaman altın daha çok kazandırıyor altın alayım diye bir mantık kurarsanız hatalı olur çünkü bunun böyle devam edeceğinin bir garantisi yok
Benim bakış açımda şu var ; hisse fon uçsa kaçsa fırlasa %10000 yapsa bile kıyıda köşede sepetin kenarında daima altın bulunmalıdır.5 yıl sonra bu topladığımız hisselerdeki şirketlerin durduğu işte hastalık çıktığı o olduğu bu olduğu döneme denk geliriz ,işte o zaman eyvah deriz.Bunu dememek için,bu 1-2 yıl sürebilecek durgunluğu atlatmak için altın gibi yatırım gerekli bence.Yatırım demeyeyim,birikim diyeyim daha doğru.Ben bankalardan gram altın alırdım,şimdi fizik olarak almaya veya fon olarak almaya başladım.Artık bankadan alımı bıraktım.Peki olası şirket çöküşlerinde alfın fonları nasıl etkilenir ? Buna tam bir şey diyemem.O fon yönetiminin yüzdesel dağılımına bakmak lazım.Ne kadarı altın ne kadar başka yerlerde.
Garanti Altın fon mesela İş Bankası altın fonundan daha yüksek Kıymetli maden taşıyormuş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 8 Ağustos 2023; 10:23:18 > -
Arkadaşlar fon satın almadan önce kap.org.tr üzerinden arama kısmına fon kodunu yazarak çok daha detaylı açıklama bulabilirsiniz. Almadan önce KAP üzerinden karşılaştırmanızı öneririm.
-
Tefas üzerinden de ilgili fonun kap sayfasına gidilebiliyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X