< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Yatırım Fonları + Bono (%41,5) / Tahvil + BES Fonları (ANA KONU) (1080. sayfa)

-
-
-
Millet dolarize olacaksa böyle olsun. İşlerine gelir. Mis gibi kayıtlı kuyutlu. Hem vergisi de var daha ne olsun. Fiziki yığılma olmadığı sürece ne Altın ne de Döviz alımları korkutmaz onları. 😃
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Valla Rık biriktiriyordum çok da memnundum. Ancak 2 milyar ₺'ye ulaşınca maalesef fon yeni alımlara kapatılacakmış. Benim gibi Dca yapanlar için kötü oldu ancak fonun performansını koruması adına güzel demekten başka çarem yok. Rtp ve Rık gibi istikrar abidesi pek fon yok. Ha biraz da Fdg. O nedenle Rık alıma kapanınca volatil molatil mecburen AltınS1 birikimine başlayacağım el mahkum. Primli de olsa en azından makas ve vergi yönünden avantajlı. Hem de Döviz Bazlı daha ne olsun. (Şimşek Mcqueen buna da göz koymaz umarım diyorum.) 😃 Tabi yaptıklarım beni bağlar, yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir bu yazı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hannibal91 -- 7 Ağustos 2025; 0:50:26 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ne güzel kamunun ve yerli özel şirketlerin eurobondlarını alıyorlar ben devlet olsam sevinirim.
_____________________________ Devlet yararlı olanı yapmak için vardır, birey ise güzel olanı.
Ama, hiç mi günahı yok yönetmenin?
İyi ki, günah çıkartmak yok bizde,
Beklemekten, derman kalmazdı dizde. -
Fon yönetimleri farklı olsa da FDG'nin kurucusu olan Fonmap portföyde Repie grubu şirketi.
_____________________________ Devlet yararlı olanı yapmak için vardır, birey ise güzel olanı.
Aynen öyle hocam.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Fonun 2 milyara ulaşınca alımlara kapanacağını nereden okudunuz hocam? Yayınlanan duyurulara bildirimlere baktım ama bir şey göremedim.
_____________________________ 366. gün ve yine bir karınca misali. -
ONN’un hacimsel olarak fazla “büyüdüğünü” hissediyorum. İndirimlerden sonra düşüş bekleniyordu ancak pru-pkv getirisiyle eşitlenmesi hızlı oldu gibi. Normalde pazartesi gidişatı beklerdim ama stopaj 17.5’tan aldığım için çıkış yapıyorum, ytd.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam selamlar,
Onn’den sonra nereye geçileceği konusu gerçekten önemli. Nkolay’ın %47 faizli, 15 stopajlı bonosu ilk bakışta daha yüksek getiri sağlıyor gibi dursa da, günlük al sat gerektirmesi ve 1 milyon TL limit olması onu pratikte zorlaştırıyor. Bu yüzden herkes için uygun bir alternatif değil.
Şu anda Onn'den daha yüksek ve risksiz net getiri sunan başka bir yatırım aracı bulmak oldukça zor.
Onn tarafında ise getirideki düşüşün nedeni net, Fon büyüdükçe yöneticiler tüm parayı yüksek faizli araçlara dağıtamıyor. Bu yüzden ters repoya ve mevduata daha fazla yöneliyorlar ve bu da günlük getiriyi aşağı çekiyor. Portföy küçülürse getiri tekrar yükselebilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Repie portföy genel müdürü Altuğ Dayıoğlu söyledi Twitter'da.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Devlet yararlı olanı yapmak için vardır, birey ise güzel olanı.
Haklısınız hocam, 1m üstü yatırımlar için geçiş yapmak şu an için erken olabilir. Benim durumumda (1m altı yatırım) Nkolay bono’da pazartesiye kadar park edeceğim. PPF’ler şu sıralar hareketlendi, 1 gün valörden de sıyrılacak olma fikri takip isteğimi güçlendiriyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
EIL fonu iki haftadırki istikrarı biraz önde gözüküyor sanki.Fikri olan arkadaşlar paylaşırsa seviniriz.
_____________________________ HEY BE KEMALIM, BU ÜLKEDE YAŞADIĞIM HER GÜN , HER OLAY SENİN NE KADAR BÜYÜK ADAM OLDUĞUNU YENİDEN YENİDEN HATIRLATIYOR BANA. -
Hocam,
Ben prensip olarak tahvilli fonlara hiç bulaşmam. Düz adamım, aldığım yatırımın eksi getirme ihtimali varsa, ben orada olmam. Kayba tahammülüm yoktur. Bu yüzden bırakın tahvilli fonu, altın dahi almam. Yani risk varsa, ben yokum.
Riske giren elbette bir süre kazanabilir, bir gün iki gün önde de gidebilir ama nihayetinde masanın her zaman kazandığını gördüm. O yüzden ben hep emin adım giderim, içim rahat olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Teşekkür ederim hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heyea -- 7 Ağustos 2025; 10:46:8 >_____________________________ 366. gün ve yine bir karınca misali. -
-
risk 1 ppflerden risk 2 valörlü onn'a geçtik, dolmadan risk 3 rik'e mi geçsek
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
döviz konusunda nkolay iyi ancak gram altın için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Altın alımı için hangi platformu kullanıyorsunuz?
_____________________________ -
Bu 2340 ne ola ki?
_____________________________ HEY BE KEMALIM, BU ÜLKEDE YAŞADIĞIM HER GÜN , HER OLAY SENİN NE KADAR BÜYÜK ADAM OLDUĞUNU YENİDEN YENİDEN HATIRLATIYOR BANA.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X