Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ -Yeditepe->Devlet-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, ben Yeditepe'de mimarlık okuyorum -geçen sene 30bin sıralamayla kazandım- Benim sıralamamdan daha yüksek bir devlet üniversitesine geçiş yapabiliyor muyum? -ODTÜ lys sıralamasıyla ilgili hesaplara giriyormuş sanırım- Geçiş yapan ya da bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

• forzalonso kullanıcısına yanıt
    2 tür yatay geçiş vardır.

1 - AGNO yani Genel Not Ortalaması ile yatay geçiş

2 - Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş

Almış olduğunuz puandan daha yüksek puanlı Üniversitelere, 2 numaralı geçiş ile geçiş yapamazsınız. Daha düşüklere 2 numara ile geçebilirsiniz.

Daha yüksek yerlere, 1 numaralı geçişle başvurmanız lazım. Daha düşük yerlere de 1 numarayla başvurabilirsiniz. Bir sınırlama yok bu konuda.

Her Üniversitenin kendine has yönetmelikleri vardır. Okuyup, şartları sağladığınızı düşünüyorsanız başvuru yapın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forzalonso

Merhabalar, ben Yeditepe'de mimarlık okuyorum -geçen sene 30bin sıralamayla kazandım- Benim sıralamamdan daha yüksek bir devlet üniversitesine geçiş yapabiliyor muyum? -ODTÜ lys sıralamasıyla ilgili hesaplara giriyormuş sanırım- Geçiş yapan ya da bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

neden değiştirmek istiyorsunuz hocam okul yüzünden mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Just12

quote:

Orijinalden alıntı: forzalonso

Merhabalar, ben Yeditepe'de mimarlık okuyorum -geçen sene 30bin sıralamayla kazandım- Benim sıralamamdan daha yüksek bir devlet üniversitesine geçiş yapabiliyor muyum? -ODTÜ lys sıralamasıyla ilgili hesaplara giriyormuş sanırım- Geçiş yapan ya da bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

neden değiştirmek istiyorsunuz hocam okul yüzünden mi

Okul yüzünden değil hocam okul gayet iyi durumda ancak aklımda olan belli başlı okullar vardı onlara geçebilir miyim diye sordum.
  • MLoveR kullanıcısına yanıt
    Eyv hocam bunlardan haberdarım da örnek veriyorum ben %50 okuyorum 3.4 ortalama yaptım mesela bizim okulda tam burslu okuyan bir öğrencide 3.3 ortalama yaptı herhangi bir başvuru durumunda ben mi yoksa tam burslu okuyan arkadaş mı tercih edilir? Tabi taban puanı ikimizin lys puanından da yüksek olan bir üniversiteye
    Bu sorunun cevabı, başvuracağınız Üniversitenin kriterine göre değişir.

Örneğin, her ikiniz de Yıldız Teknik Üniversitesine başvurmuş olun. Yıldız Teknik, %80 ÖSYS puanı + %20 not ortalamasını dikkate alıyor.

Değerlendirme esasları çerçevesinde puan hesaplanıyor. Yüzdelikleri alınarak. Toplanıyor, hanginiz yüksekse o girer.

Ama söylediğim gibi, bu olayların hepsi okuldan okula değişir. Sadece ortalamaya bakan, ÖSS puanını hiç dikkate almayan okullar var. O okullarda, ÖSYS puanının önemi, sadece not ortalamalarınız eşitse olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MLoveR

Bu sorunun cevabı, başvuracağınız Üniversitenin kriterine göre değişir.

Örneğin, her ikiniz de Yıldız Teknik Üniversitesine başvurmuş olun. Yıldız Teknik, %80 ÖSYS puanı + %20 not ortalamasını dikkate alıyor.

Değerlendirme esasları çerçevesinde puan hesaplanıyor. Yüzdelikleri alınarak. Toplanıyor, hanginiz yüksekse o girer.

Ama söylediğim gibi, bu olayların hepsi okuldan okula değişir. Sadece ortalamaya bakan, ÖSS puanını hiç dikkate almayan okullar var. O okullarda, ÖSYS puanının önemi, sadece not ortalamalarınız eşitse olur.

Mimar sinan hakkinda bi bilginiz var mi peki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KOCAELİ TIP YATAY GEÇİŞ
    8 yıl önce açıldı
    Tıp Yatay Geçiş
    3 yıl önce açıldı
    Hacettepe tıp yatay geçiş
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
    Bilgim yok.

Mimar Sinan'ın resmi web sayfasına girerek, Yatay Geçiş Esasları ile ilgili yönetmelik hükümlerini okumalısınız.

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MLoveR

Bilgim yok.

Mimar Sinan'ın resmi web sayfasına girerek, Yatay Geçiş Esasları ile ilgili yönetmelik hükümlerini okumalısınız.

Kolay gelsin.

eyv
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.