Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ VE ÇAP HAKKINDA HER ŞEY ( Sorun cevaplayalım ) BEN BAŞARDIM YA SİZ? (113. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.263
Cevap
60
Favori
123.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar su an % 50 burslu Bilkent Elektrik-Elektronik (495 mf4 puanı 3800 sıra) kazandım bu sene giriş yaptım (Ağustos 2017) ve daha hazırlık okuyacağım

    ODTÜ Makine Mühendisligine merkezi puan ile yatay geçis yapmak istiyorum (puan ve sira kosulllarim tutuyor)

    2. Hazırlık Dönemi başlamadan geçip hazırlığıma orada devam edebilir miyim yoksa bütün hazırlık senesini Bilkentte bitirip 1. Sınıf başlamadan mı geçmem gerek

    Veya farklı bir koşul mu ?

    Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
  • 60 kişilik kontenjanı olan bölüme 7 puan yüksek olarak myp ile yatay geçiş dilekçesi gönderdim. kabul edilmeme olasılığı var mı?
  • Uludag Psikoloji' ye yatay gecis yapan/dusunen var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yazılım mühendisliği öğrencisiyim. Bilgisayar muhendisligine sirf üniversite değiştirmek için geçmek istiyorum. Baktığım üniversiteler de hep aynı düzeyde diploma programında olmak koşulu istiyor yani bu benim için engel teşkil etmiyor değilmi? Cevaplayan olursa çok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dönem arasında yani güz döneminde örgün öğretimden, ikinci öğretime geçiş yapabilir miyim? Öğrenci işlerine gidip sorduğumda sadece yazın geçebilirsin dediler. Benim ise acilen ikinci öğretime geçiş yapmam gerekiyor.
  • cevaplarına ihtiyacım olan birkaç sorum var
    1- 3.sınıfa geçerken geçiş yapmak istiyorum ancak şöyle bir sıkıntım var 1. sınıftaki derslerden 1 tanesini 2.sınıfta tekrar alsam bu yatay geçiş işinde sıkıntı çıkartır mı?
    2- 3.sınıfa geçtiğimiz dönemde yan dal girdiğimiz ortalamayla yapabiliyor muyuz?
    3- 3.sınıfta geçiş yaparken staj yapılmalı mı yoksa yapılmamalı mı? bazı ünilerde sıkıntı çıkarttığını duydum

    bildiğiniz herhangi biri de olsa cevap verirseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thecomfortzone -- 12 Ocak 2019; 15:1:10 >
  • Benim de öğrenmem gereken bir sey var.Tam burslu oldugum bir vakif universitesinden devlet universitesine merkezi yerlestirme puaniyla yatay gecis yaptim ancak bu donem memnun kalmayarak geri donmeye karar verdim.Eski okulumdaki tam burslu olma durumum devam eder mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar derslerin intibak edilmesi ne kadar sürer bilgisi olan var mı? ders kayıtlarım 30 eylülde, 3 eylülden beri intibak sonucunu bekliyorum hala bir şey yok. hacettepeye geçiş yapmış olan varsa beni bilgilendirebilir mi?
  • uppp
  • darthvader9992 D kullanıcısına yanıt
    upp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, istediğim örgün üniversiteyi iki puanla kaçırdım. İkinci öğretim okuyorum şu an. İkinci öğretimden başka bir üniversitenin örgünü için %10luk dilime girmem gerekiyor. Fakat güz dönemi sonunda bunu başaramazsam merkezi puanla başka bir üniversitenin örgününe yatay geçiş yapıp, oradan da GANO ile yıl sonunda ikinci bir yatay geçiş yapabilir miyim? Birinci yılım bu arada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi majehbruh -- 1 Ekim 2019; 13:35:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Burası hala canlıysa bir kaç sorum olacaktı. Buradan ya da özelden yardımcı olabilecek var mı acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem kurum içi yatay geçiş başvurusunda bulunup hem çap/yandal başvurusu yapabiliyoruz biliyorum tercih olarak. Peki fiiliyete dökünce ikisinden de onay alabiliyor muyuz? Birini mi seçmek zorundayız. Ben hem bölümümü değiştirip hem çift anadal/yan dal'a başlamak istiyorum bu mümkün mü?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. sınfıta itü fizik müh'ten boğaziçi fiziğe geçiş yapmayı düşünüyorum,

    MADDE 15 - (1) Yurt dışı yükseköğretim kurumlarından yatay geçiş, Türkiye dışındaki yükseköğretim kurumunlarının diploma programlarından Üniversitenin eşdeğer diploma programlarına, bölümlerin önerisi üzerine ilgili yönetim kurulu tarafından belirlenen ve ÜYK kararı ile kesinleşen kontenjanlar dahilinde yapılır

    Boğaziçi'nin yönetmeliğinde böyle diyor kurumlararası yatay geçiş için. Şimdi fizik mühendisliğinden fiziğe kurumlararası yatay geçiş yapmak mümkün mü eşdeğer diploma tam olarak ne anlama geliyor?
  • Merhabalar, benim asıl hedefim psikoloji fakat puan ve sıralamam düşük. O yüzden ege üni sosyoloji bölümünden ege psikolojiye yatay geçiş yapmayı düşünüyorum ilk yıl. Yatay geçiş şartlarını okudum ama emin olmak istiyorum AGNO'mun 4 üzerinden en az 2,5 olması yeterli mi yatay geçişim için?
  • Merhabalar ben Marmara maliye mezunuyum.Uludağ üniversitesinde iktisat okuyacağım.Maliye bölümündeyken gördüğüm dersleri iktisatta saydırırsam yani muaf olursam bu benim yatay geçiş yapmama engel olur mu? Yani iktisattaki tüm dersleri almam şart mı? Eğer derslerimi saydırırsam 1 2 ders kalıyor geriye.Muaflık yatay geçişe engelse tüm dersleri alırım sorun değil de bilgisi olan var mı bu konuda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba YTÜ makine öğrencisiyim. 2 yıl önce hazırlıkta kaldım sonraki yarı dönemde geçtim ve irregular oldum. Sonra 2 dönemi 3 döneme yaydım ve ortalamam 3.60(hazırlık yüzünden 1 sene kaybettim yani). İTÜ’ye yatay geçiş yapabilir miyim sizce veya kabul edilir miyim? Cevaplarsanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: papilionem

    Merhabalar, benim asıl hedefim psikoloji fakat puan ve sıralamam düşük. O yüzden ege üni sosyoloji bölümünden ege psikolojiye yatay geçiş yapmayı düşünüyorum ilk yıl. Yatay geçiş şartlarını okudum ama emin olmak istiyorum AGNO'mun 4 üzerinden en az 2,5 olması yeterli mi yatay geçişim için?
    Her üniversitenin gano/agno şartı farklı oluyor en sağlıklı bilgiye yatay geçiş yapacağın üniveritenin yatay geçiş yönetmeliğinden ulaşabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhabalar, kardeşim 2017 yılında üniversite sınavına girip Marmara Üniversitesi kimya bölümü okumuştu. Hem sağlık,hem maddi sorunlarından dolayı devamsızlıktan yaptığından ne yazıkki hazırlığı geçemedi.


    2019 yılında Zorunlu Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olanların Türkçe Programlara yerleştirilmesi ile aynı okulda biyoloji bölümüne kayıt olmuştu. Yani yeni bir öğrenci numarası oldu. Çocuk için hazırlıkta başarısız olmak çok gurur meselesi oldu. Resmen kendisine yediremiyor durumu. Ben ablası olarak çok üzülüyorum, Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş hakkı varmış. Üniversitelerin yönergesine baktığımda kardeşim tekrardan kimya bölümüne geçiş yapabiliyor. Ama kaydı silinen bölümde, hazırlık okuduğu için yatay geçişe başvuru yapıp kazansa bile kaydının yapılmaması söz konusuymuş. Üniversitelerin yönergelerini okudum, kardeşimin durumunda olanlar başvuru yapıp, kazanırlarsa kayıt hakkına sahipler.


    Benzer durum geçen sene arkadaşının başına gelmiş, ilk sene hazırlığı tamamlayamadığı için merkezi yatay geçiş ile eğitiö dili İngilizce olan bir bölüme geçiş için başvuru yapmış hatta kazanmış ama öğrenci işlerine kayda gittiğinde kaydını yapmamışlar. Halbuki yönergede buna bir engel yok.


    Sizlerin bu konuda bilginiz var mı?




  • Hocam zorlama bir konu var 2.sınıfta yatay geçiş yapıp sonra ortamdan çekinerek geri dönüş yapmış biri tekrardan aynı yere yatay geçiş başvurusu yapabilir mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.