Şimdi Ara

-----YATAY GEÇİŞ ( ÖNEMLİ BİR SORU )-----

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Ben Başkent Üniversitesi İktisat 1. sınıfı bitirdim 2. sınıfa geçicem .Ama Kalmış olduğum bir dersi şuan Yaz Okulun'da almaktayım.Yaz Okulu 22 Ağustos'da bitiyor,28 Ağustos'da notlar açıklanıyor .Karadeniz Teknik Üniversitesi yatay geçişte 22 Agustosta Sona Eriyor.

Sorun şu ; Yaz Okulunda aldığım dersin notu Yatay Geçiş bitiş tarihinden sonra.Ben Yatay geçiş yapmak istediğim okula belgelerimi yollarken ,yaz okulunda almakta olduğum dersi nasıl yapıcam ? Üniversiteye ''Ben şuan bu dersi yaz okulunda almaktayım'' gibi bir belgemi eklicem napcam?

YAZ OKULUNDA DERS ALIRKEN YATAY GEÇİŞ YAPABİLİCEKMİYİM ?
    BİLEN VARSA SÜPER OLUR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazuTS -- 26 Temmuz 2008; 0:34:42 >

• öğrenci işlerinden veya danışman hocandan bilgi alman cok daha iyi olur not ortalaman nedir?
  • bende bu sene başkent hukuk yazabilirim hazırlık sonunda yada 1.sınıf ılk donem sonunda yatay geçiş falan oluyormu bıde hukukdan yatay geçiş yapan varsa kaç ortalamayla nereye gıttıgını yazarsa sevınırım
  • yazan arkadaş gitmiş ama not ortalamam geçiş yaptıgın üniversitenin yatay geçiş şartlarında yazar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zkü yatay geçişte aradaışı şartlar

A-KOŞULLAR

1-Yatay geçişler ancak, eşdeğer eğitim programları uygulanan yükseköğretim kurumları arasında yapılır.

2-Birinci sınıfların ilk yarıyıllarına yatay geçiş yapılmaz.

3-Öğrencinin ayrılacağı kurumdaki bütün sınavları başarmış olması ve genel not ortalamasının ara sınıflarda %60, son sınıflarda en az %70 olması gerekir.

4-Başvuruların kontenjandan fazla olması halinde sıralama, adayların kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumuna girerken elde ettikleri ÖSYS puanına ve o kurumdaki not ortalamasına göre yapılır.

5-Halen bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olmayanlar ile bir yükseköğretim kurumundan disiplin cezası ile çıkarılmış olanlar yatay geçiş başvurusu yapamazlar.

6-YÖK tarafından tanınan yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından Üniversitemize yatay geçiş için başvuran öğrencilerden, yabancı ülke yükseköğretim kurumundan, yabancı dil hazırlık sınıfı hariç en az bir yıl (2 yarıyıl) okumuş, yarıyıl sonu sınavlarını başarı ile vermiş ve ilgili yönetmeliğin 5.ile 6. maddelerindeki diğer hususları yerine getirmiş olması şartları aranır.

7-Yurtiçi veya yurtdışındaki üniversitelerden başvuruda bulunan adayın bulunduğu programa girdiği o yılki ÖSYS puanı ile başvuruda bulunduğu programın o yılki ÖSYS puanı arasında Lise birincilik kontenjanları dışındaki taban puandan aşağı puanı olması halinde başvurusu kabul edilmeyecektir

8-Üniversitemizin Yabancı Dil Hazırlık Programı uygulayan ve ekli listede karşılarında belirtilen Bölümlerimize başvuruda bulunacak adayların bulundukları öğretim kurumunda Hazırlık Sınıfı okuyarak başardığını veya Üniversitenin eşdeğerliğini kabul ettiği (Yükseköğretim Kurulunca belirlenen süreler içerisinde alınmış olmak koşuluyla) TOEFL, IELTS, FCE, CPE, ÜDS, KPDS sınavlarından birinden başarılı olduğunu kanıtlamaları gerekmektedir.

sende hangi üniye geçmek istiyorsan ordan ögrenirsin ilgili şartları

• teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.