Şimdi Ara

Yatak Tavsiyeleri [ANA KONU] (261. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.305
Cevap
333
Favori
2.155.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 259260261262263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba serta azure bay yatak nasıldır kullanan veya bilgisi olan varmı?tek kişilik epey uygun görünüyor hybrit yatak olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nhtgrck -- 2 Kasım 2022; 21:18:31 >
    Prestige Prime Premium Seri Yatak|Yataş Bedding
    https://www.yatasbedding.com.tr/prestige-prime-premium-seri-yatak-31027

Linkte ki Yataş Prestige Prime 180x200 yatağa alternatif olacak önerebileceğiniz yatak var mı acaba? Marka fark etmez.
    Teşekkürler ilginiz ve cevabınız için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar.. Yatsan da online a özel olan yataklarda epey bir indirim var. Kullananalar var mı acaba bu yataklardan?? Nasıldır acaba. Bu kadar ucuz olması düşündürüyor.

Bende çpk merak efiyorum. Nasıllar acaba?

Merhaba. Aldığınız bu yataktan hala memnun musunuz?? Tavsiye eder misiniz?

Ben biraz araştırdım. Bazı satış sitelerinde de satılıyor. Oralarda visco ve lateks katmanlarının ne kadar olduğunu soranlar olmuş. Ucuz olanlarda 1,5 cm biraz daha pahalı olanlarda 3 cm. Ucuz olmasını buna bağladım. Zaten hissedilecek derecede bir katman yok. Illa visco istiyorsan full visco Tempur one var. O da indirimde 20 cm visco. Onu. 160x200 13bin küsur. Bu fiyata göre bir hesap yapınca visconun 1 cm fiyatı 600 TL gibi. O zaman da bu fiyatlar normal görünüyor.

• Ben de araştırdım. Yatsan ne kadar çer çöp, işe yaramaz yatak varsa hepsinde indirim yapmış. Hepsinin tek ortak özelliği roll paketle gönderilmesi. Roll şeklinde gönderilen hiçbir yatağı tavsiye etmeyen, eleştiren İngilizce yazılar var. Roll olmaları beni zaten işkillendirmişti, şimdi hiç almam. Uykucu serisi zaten fiyat olarak şişirilmiş bir seri, olması gereken fiyata satılıyor. 7.000 liraya hiç satmış mı acaba yataş? İndirim yokmuş gibi görmek lazım. Serta'nın da niyese hiçbir iyi modeli indirime girmemiş.

Satış danışmanlarıyla çıldırma noktasına geldim zaten son bir haftada. Ne yataş, ne idaş, ne yatsan... Hepsi işine gelen yataklara yönlendiriyor. Yahu adam sattığı yatakta kaç tane yay olduğunu bilmez mi? Yüz tane iki yüz tane vardır diyor.

Baktım olmuyor, en iyisidir diye Tempur alacaktım az kalsın. Ne lanet bir şey olduğunu ekşisözlük sağolsun öğrendim. Nasa'nın darbe emici olarak kullandığı materyali yatak haline getirip pazarlayan kişiyi de ayakta alkışlıyorum. Komedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nhtgrck -- 5 Kasım 2022; 19:7:54 >

• bu foruma girmeyeli rahat 4-5 sene olmuştur, yatak satın alma arifesindeyim yataştan aldığım yatak faciası ve hukuki süreç sonrasında.

bırak yün vatka/elyaf yatak/destek takozu, kılıf kumaşı, paket yay, micro yay, ergocoil-miracoil, herkül yay vb, üretim tekniklerini, çelik tel kalınlıkları, katman reçeteleri ve hatta at, deve, hindistan cevizi, kenevir lifli katmanlı, kıllı püsür malzemelere kadar keza dunlop contiue - talalay latesk farkı, sbr sentetik kauçuk, inceledim, ne neden nasıl kullanılır ne sonuç alınır anlamaya çalıştım

misal lateks nedir, ne degildir, sbra farkları, bölgesel lateks, üreticiler vs. dolgun doygun içerik tabiki okuyan düşünen bilim üzerinden çözüm üreten medeniyet/akıl çabası gelişkin ülkelerde var, merak eden burdan faydalansın

https://themattressunderground.com/mattress-forum/index/21080-what-mattress-for-the-biggest-wow-factor-for-guests-in-luxury-rental-villa

çok eski bir forum üyesi ve markaların hepsini incelemiş , esenyurt vb. sanayi bölgelerindeki piyasa malı yatak üreten ustalarla bile görüşmüş biri olarak itibar edebilirsiniz,

bu -üreticiyi- araştırın, telefonla konuşun, soru sorun; innovabedding.com.tr innovabedding yatakları (kayseri, istanbul mağaza yok ama tr perakende pazarına gireceklermiş, avrupada başlamışlar, orta asya ve yakın bölgelere de döşemelik ürün tedariği yapıyorlarmış avrupadan ithal edilenleri)

at kılı tüyü püsürü bu forumda sürekli dönen beykozdaki wellmat firmasına rakip; fiyatlarını kıyaslayın, sadece el işçiliği/terziliği ile sprey yapıştırıcının kullanılmadığı (hem sağlık hem de katmanların mekanik davranışını etkiliyor) üretilen yatakları var misal. sadece elle dikiliyor.

özellikle yaysız kauçuk yataklarda gayet yüksek fiyat avantajları var, almaya karar verirsem ileride geri dönüp bu mesajı güncelleyip yorum yaparım

artilat lateksin https://artilat.com/cores bolge distributoru; yine avrupa at tüyü kılı üreticisinin distributoru, telefonda konustugum kişi çok ilgili ve bilgiliydi, hiç aklımda yokken distributor fiyatları yuzunden lateks yatak alma arifesindeyim

forumda bilindik firma/markalar uzerine tartisma bilgi alıverisi donmus hep, ürünlerin distributoru ve koctasa vb. giren veya marka basılan türden piysa malları üreten atolye sahibpleriyle gorustukten sonra türkiyedeki "yatak pazarı" kafamda gayet netleşti

özellikle yatsan gibi firmaların o mimari harikası mağazalarının kira (veya sahibi oldugu mazaga icin düştüğü amortisman/fırsat maliyeti) ve sabit giderlerini nereden sağladığı veya yataş vb. sürekli tvlerde saniyesine milyon tl dönen mecralarda isim yapan, 100 çeşit yatağını yeri gelince dış atölyelere/küçük firmalara yaptıranların reklam mağaza dahil bu maliyetleri nereden sağladığı kafamda netleşti

bence bu firma bu forumda bilinmeyi, sorgulanmayı hak ediyor, herkese kolay gelsin

sözün özü, yemişim 100+ senelik amerikan markalarını da, nasa teknolojisini de (nasanın haberi var mı?), tarihçesini de, janlanlı :) broşürlerini de, reklamlarda gülümseyen reklam oyuncularını da, "miracoil en iyisi abi, al ve arkana bakma" kafalarını da (idaş miracoil veya muadili kesintisiz örme yay yatak en üst serisinde yatagın bir ucuna abartmıyorum sadece elimi koysam diğer ucu havaya zıplıyor, 10 sene sağlam kalsa ne yazar? not: bugün yatsan serta majesty miracoil modelini denedim, miracoil olmasına rağmen idaştaki problem bu yatakta yoktu ve yatak yayı orta sert yumuşak arası olmasına rağmen vücudun orta kısmı kesinlikle dibe çöküp postürü kamburlaştırmıyor, çukurlaşmıyor, kalça kısmı ne kadar iniyorsa omuz ve baş kısmı da o kadar aşağı çökerek postürü koruyor, gayet başarılı yatak, isviçre pedli modeli biraz daha sert ve yatsan alsam bu iki yatak arasında kalırdım )

not: sbr kauçuk sentetik, üretici sağlık değerleri açısından sertifikalandırıyor, doğal kauçuk alerjisi oranı sentetik karışıma göre daha yüksek, bu bile seçim aşamasında dikkate alınması gerek önemli bir faktör ki sbr kauçuk fiyat olarak çok daha uygun ve yüksek oranlı sentetik kauçuk zaman geçtikçe sertleşme gösterirken dogal kauçuk tam tersine yumuşuyor; sert yatağı ilave pedle yumuşatmak mümkün ama yumuşak yatak üzerine sert ped koyarak işi çözemüyorsunuz, katmanlama iç çekirdekten-yatak orta katmanından dışa yatılan yüzeye kadar kademeli olarak düşen yogunluk ve yumuşama etkisi göstermeli vs. vs. vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 8 Kasım 2022; 22:46:53 >

• merhabalar herkese, 3-5k aralığında 140/200 boyutlarında orta-sert yaylı yatak olarak önerebileceğiniz hangi ürünler var ? çok araştırdım ama bu fiyatlarda çok fazla seçenek bulamadım. Daha önce basit ve ucuz bir yaylı yatak kullanıyordum. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.

Roll yatağın ne gibi sıkıntıları varmış? Daha önce de yazanlar olmuş fakat neden olduğuna dair bir açıklama yapılmamış. Bilginiz var mı?

Şuan ne tür bir yatak almayı düşünüyorsunuz?

• Hepsiburada'da yatsan, idaş ve yataş için net %15 indirim var. Buradaki fiyatlara kendi sitelerinden veya bayilerden yatak almanız mümkün değil. Ben 6700 liraya 160x200 king koil heaven firm aldım. İlk ödeme şubat ayında olacak şekilde 6 taksit ile. Şubatta zaten bu yatağın fiyatı 9-10 bin olur. Harika bir kampanya açıkçası. İhtiyacı olan hepsiburada'yı kaçırmasın. Kötü tarafı yatsan premium ürünlerini burada satmıyor. Ancak yataş neredeyse tüm ürünlerini satıyor. İdaş'ın ise yerel bayileri satış yapıyor. Yine de güzel indirimler var. Mira coil ortopedik 5300 liraydı, çok serttir diye almadım. Yatsan switzerland da 9.000 liraydı. Bunu da almayı çok istedim, ama kilomuz fazla olmadığı için taşa yatmış gibi olacağız diye almadım.

İki gündür bayi geziyorum. Yatsan'dan yakın zamanda zam beklediklerini öğrendim. Satış stratejisi de olabilir. Aklınızda bulunsun. Black Friday diye zamlı fiyatlarla karşılaşmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nhtgrck -- 11 Kasım 2022; 2:7:6 >

• Merhaba, 180 boy 50-55 kilo tek kişi kullanılacak 140x190 bir yatakla ilgileniyorum. Neredeyse 20 yıldır İdaş Mattist Orthopedic Collection Genova 140x190 tek kişi kullandım, memnunum ama artık ömrü doldu, çökmeleri var, bel ve omurga ağrıları oluyor (yalnızca yataktan değildir ama etkisi olabilir diye düşündüm). Bu yatağın üzerindeki sembollerden anladığım kadarıyla paket yay sistemi varmış. Ekte etiketini koyuyorum. Orta-sert bir yatak ve benim için iyi, yumuşak tercih etmiyorum. Visco, latex, memory foam gibi malzemelerle de ilgilenmiyorum.

Şimdi Yine İdaş'ın Mira-pocket pedli ürününü denedim, fena değil gibi duruyor, burada da çok öneren olmuş. Başka sitelerde araştırmadım, bazı mesajlarda hemen çökmeler vb. olmuş yazıyor çeşitli memnuniyetsizlikler var, bundan çekinmeli miyim? Bayiide mira-coil için kilomun çok düşük olduğunu ve pocket'ın daha iyi olacağını söylediler. Yatakta uyku dışında da epey vakit geçiriyorum, evden çalışırken falan yatakta olduğum oluyor. Bir de bu yatak tamamen ya da oldukça yüksek oranda pamuk mudur bu da önemli. Pedli satılıyor ama ped çıkartılabiliyor mu tam anlamadım bayiide, tekrar soracağım. Şu an istediğim ölçülere kampanyalı 6650TL fiyat verildi, yakında zam gelecek dendi, bilgi olarak burada dursun.

Yatsan King Koil Luxury Heaven, Serta Bowery, Serta Tribeca ve Sealy Cardiff ürünlerini de düşünüyorum ama henüz mağazada denemedim. Bunlar hakkında yorumlarınız nasıldır?

Teşekkür ederim. @Yatakrehberi @lordford50

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asht -- 13 Kasım 2022; 1:9:18 >

• nhtgrck N kullanıcısına yanıt

üstadım yatak arıyordum mesajınızı gördüm bende aynı şekilde yaptım  bu yatak için yatak pedi tavsiyeniz varmı? paylaşımınız için ayrıca çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeus434343 -- 11 Kasım 2022; 19:29:24 >

Ben de farklı şehirde eve taşınacaktım. İşten güçten bir şeyler bakmaya fırsat bulamıyorum. Mesajınıza istinaden siparişi verdim az önce. Şubata kadar erteleme hala mevcut mu? Hangi kart kullanıyorsunuz

Edit: garanti ile site üzerinden 6 taksit yaptım ben de. Bonusflaşta elektronik için +3 taksit veriyordu. Sonrasında mesajla da 11 taksite çıkarttım. Şubatta ödeyecek kadar oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osmozz -- 11 Kasım 2022; 17:44:22 >
    Çok uygun bir alışveriş oldu. Kredi kartı puanla birlikte 7500TL civarı bir bedelle alışverişi tamamladık.
    Şimdi geriye yatağın gelmesini beklemek kaldı.
    Paylaşımda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Sayenizde az-cok bilgi sahibi olup karar verme sürecimiz tamamlandı.
    İyi forumlar dilerim.

Yatak pedine gerek yok ki hocam?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

eylül ayında mağazada denemiş ve beğenmiştim.

7250 tl idi o zaman fiyatı,şimdi 7500 olmuş.iyi bir fiyata geldi,umarım uzun ömürlü olur.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.