Bildirim
YAŞAR ÜNIVERSITESI HAKKINDA BILDIKLERINIZ?(Burs Sıkıntısı)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
ösym bursu kesilmiyo ama diğer olayları bilemem -
Yaşar ile ilgili soru sorabilirsin, uluslararası ticaret ve finansman okuyorum.
Bizim okul ile ilgili konuşayım bursu kaybetme ile ilgili, hazırlıktan 65 üzeri alıp geçmen gerekli yoksa bursun kesilir.
Hazırlıkta çok kişi bırakılıyor, 65 değilde 64 63 alan tanıdığım bissürü insan var. Yaklaşık 9 tane arkadaşım tekrar hazırlık okuyor.
Bölümde 2,30 du sanırım bu sene 2,70 e çıkmış ortalama . Bu ortalamanın altında alırsan bursun kesilir.
Ek olarak ingilizcen iyi seviyedeyse çok zorlanmazsın, ama dersler genel olarak çok ağır. Ben açıkcası zorlanıyorum ve elimden geldiğince düzenli olarak çalışıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pink Floyd -- 12 Mayıs 2014; 19:10:15 > -
sanıyorum ortalaman düştüğü anda bursun kesiliyor. sınır 2.50 miydi tam hatırlamıyorum.
Tavsiyem İzmir Ekonomiyi araştır.Sakın gediz e gitme.Çok fazla uzak.Okul iyi fakat günün 1 gidiş 1 geliş çok zaman gider.DH de biri vardı bırakacaktı.
İzmir ekonomiyi tavsiye ederim yaşar ünv e göre. -
Ekonomiyi de ulaşım bakımından istemiyorum.Balçova çok uzak gibi geliyor merkeze.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: RangerSkin2
Ekonomiyi de ulaşım bakımından istemiyorum.Balçova çok uzak gibi geliyor merkeze.
Ben Balçova' da oturuyorum, Yaşar' a gidiyorum onu napacağız ? -
:) Kaç dakikada sağlıyorsun ulaşımını?
Ilk sene hazırlık sadece ingilizceden ibaret mi?
Elektrik Elektronik mühendisliği ingilizce bir bölüm mu?
Üniversite puanlarıyla aram pek iyi değil yani sistemi çok bilmiyorum 2.70 gecilmesi zor bir baraj mı?
Üniversitede arkadaşlık ortamları nasıl orta halli bir ailenin evladı uyum sağlayabilir mi?
Kız arkadaşımla birlikte gelmeyi planlıyorum bu konuda önüme çıkabilecek herhangi bir sıkıntı olur mu?
Iş imkanları nasıl çıkıp iş bulabilir miyiz?
Ekstra olarak üniversitenin memnun kaldığın ve ya rahatsız olduğun yönleri neler?
quote:
Orijinalden alıntı: Pink Floyd
quote:
Ben Balçova' da oturuyorum, Yaşar' a gidiyorum onu napacağız ?
Ayrıca ilgin için çok teşekkür ediyorum
İngilizce hazirlikta tamamen ingilizce gorursun ve kendi kisisel basarina bagli olarak cok iyi ingilizce ogrenebilirsin. Burs imkani 1 yil hazirlik ve 4 yil lisans olmak uzere toplam 5 yildir ve kaldigin zaman bursun kesilir. 4.00 uzerinden 2.30 ve altina dusersen bursun kesilir. Eger devlet üniversitesi seçme imkanın varsa kesinlikle secmelisin cunku buna ekonomi gediz ve izmir üniversitesi de dahil olmak uzere öğrencilerin %90ı tam anlamiyla geri zekalı. Zeka kapasitesi ortalamanin altında, geri zekalı olmanın tam sınırında. Ekonomi ile yasar arasinda ki tercihe gelirsek hocalarına kendin bakman lazim cunku bolumune gore hoca kalitesi değişiyor. Hukuk ve mimarlik icin izmirdeki en iyi vakif üniversitesi yasardir fakat eemyi hic bilmiyorum. O zaman neden millet ekonomiyi seciyor diyebilirsin. Sebebi şu ekonominin burs imkanlari cok cok cok fazla şöyle ki 7 yil kesintisiz burs+ucretsiz yemek+ucretsiz kitap+aylik 430tl. Zaten bakarsan tam burslu ekonomi fazlayken yari burslu ve ücretli egitimde yaşar fazladır ve sebebi budur. Eger yasar yari burslu ve burssuz egitimde ekonominin gerisindeyse buyuk ihtimalle kontenjani daha fazladir. Ozetle yasarin egitimi ekonomiden daha iyidir hukuk ve mimarlik alaninda. Ayrica sehir merkezindedir ve ogrenciyi sinifta birakmak icin ugrasmaz. Ena azindan ben oyle bir muamele gormedim. Ben yasari su sebepten sectim hocaları cok iyi, cok iyi ingilizce öğretiyor, sehir merkezinde ve kendi bolumum icin izmirin en iyisi fakat pisman olmamın tek sebebi ogrenciler cok salak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam benim ingilizcem iyi düzeyde bir kaç kere yurt dışına çıkma imkânım oldu.zamanında çok yüksek yerlerde görülen bir insandim ama baya değiştim arkadaş ortamı yüzünden falan
quote:
:) Kaç dakikada sağlıyorsun ulaşımını?
Ilk sene hazırlık sadece ingilizceden ibaret mi?
Elektrik Elektronik mühendisliği ingilizce bir bölüm mu?
Üniversite puanlarıyla aram pek iyi değil yani sistemi çok bilmiyorum 2.70 gecilmesi zor bir baraj mı?
Üniversitede arkadaşlık ortamları nasıl orta halli bir ailenin evladı uyum sağlayabilir mi?
Kız arkadaşımla birlikte gelmeyi planlıyorum bu konuda önüme çıkabilecek herhangi bir sıkıntı olur mu?
Iş imkanları nasıl çıkıp iş bulabilir miyiz?
Ekstra olarak üniversitenin memnun kaldığın ve ya rahatsız olduğun yönleri neler?
Hocam sabah trafiğinde 1 saati buluyor, araba ile gidersen 20 dakika ortalama. Çevre yolundan gidiyorum ben, bazen cepte para kalmayınca da mecbur otobüs+metro. Konak' a kadar otobüsle sonra oradan metro aktarma yapıyorum.
Hazırlık sadece ingilizce
Elektrik elektronik %100 ingilizce ve zor bir bölüm okuyan arkadaşlarım var.
2.70 şöyle diyim 60 ın altında puanın olmayacak bu '' C '' notuna tekabül ediyor, bu ortalamanın altına düşmezsen sıkıntı olmaz.
Hocam uyum sağlıyabilirsin tabiki, herkesin kendine göre takıldığı arkadaş gurupları var. Gidipte tabi çok iyi durumu olan insanlarla arkadaşlık yapamazsınız, çünkü ayak uydurmak için maddi durumunuzun gerçekten iyi olması gerekli.
Kız arkadaşınızla gidiyorsanız zaten yaşar çok rahat bir okul, kimsenin öyle siyasidir, dış görünüştür diye taktığı bir ortam yok. Malum herkes baba parası ve bunun verdiği rahatlık var. Bir problem yaşamazsınız, devlet okullarına göre daha rahat edersiniz hatta.
İş imkanları oldukça fazla, hatta şu anda okula 30-40 a yakın firma gelip stajer öğrenci almak için seminer yapıyor. Ayriyetten size staj yapabileceğiniz birçok firma sunuluyor. Okul da staj yapma sınırlamasıda yok isterseniz 2-3 kere yapabilirsiniz. Özel üniversite olduğundan primler ödeniyor. Çıkınca da yaşar holding bünyesinde olan firmalara öncelikli başvuru hakkınız var.
Üniversitenin tek memnun olmadığım yönü işte hazırlıkta geçmek çok zor bilerek bırakıyorlar diyebilirim. Bölüm hocaları o kadar şey değil ama kıl birine denk gelirseniz oda sizi bezdiriyor. Genel olarak memnunum, kampüs havasıda var.
Başka sormak istediğiniz soru olursa, cevaplarım yine.
-
Burs ortalamalarını yanlış vermişsin sanırım. 2012-2013 dönemi ve öncesinde okula girenler için gerekli not ortalaması 2.00. 2013-2014 dönemi ve sonrası için ise 2.30 olarak belirlendi.
Aynı bölümdeyiz ayrıca. =) -
Çöp ünv
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamam ŞahinAbi en birinci sensin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiper-Man -- 17 Mayıs 2014; 2:21:16 >
quote:
Orijinalden alıntı: hıpermen
Çok teşekkür ederim yardımınız için gitmek istediğim bölümden bir arkadaş buldum ve arayıp aklımdaki tüm soruları ona sordum.Sizede yardımınız için teşekkürlerimi sunarım eğer o üniversiteye gelirsem dh ailesi olarak toplanırız :)
quote:
Orijinalden alıntı: hıpermen
Ben istanbul Bilgi deyim . Özel unvler hakkinda oldukca bilgim var gezip gormuslugum var hocalar vs. Yaşar unv 3.
Sınıf unv kalitesinde tavsiye etmem
Kardeş bizde zaten Bilgi, Bilkent Koç, Bahçeşehir, Sabancı vb üniversitelerle kiyaslamiyoruz ki. En basiti ogrenim ucreti olarak arada 10.000TL fark var Bilgi ile Yaşar arasinda, kalite farkı olması zaten gerekmez mi? Ayrıca puan farkı da dağlar kadar burslu kontenjanlarda. Biz izmir icindeki özel ve devlet universitelerini kiyasliyoruz. Zaten izmirde hic bir universite istanbulla kiyaslanamaz. Bu biraz da ekonomik güç ile alakali. Benim öğrenim ucretim 20.000TL. Bahcesehir yada Yeditepe hukuka tutuyordu puanim burssuz olarak ama o zaman 28.000TL ogrenim ucreti+10.000 küsur yurt+yiyecek ve harclik nereden baksan en az 20.000TL fark ediyor yıllık. Özetle haklısın ama kiyaslaman adil olmamış pek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X