Şimdi Ara

Yaşar Nuri Öztürk dinleyince İslama ısınıyorsunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu yaşıma kadar dinlediğim hocalardan en mantıklı gelen bu adamdı geçmişte bu adamı hep neden kötülediler?

Birden videosu önüme düşünce aklıma geldi 😀

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hadisçilik yerine Kuranı öncelemesinden, fetullahın ipini tutanın abd olduğunu söylemesinden, kıla tüye takık tarikat cemaatlere mesafeli olmasından, Cumhuriyetçi ve anti emperyalist olmasından rahatsızlardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yaşar nuri hoca dini akıl ve mantıkla hakikatleriyle ortaya koydugu için koyu Sünniler tarafından şia yaptığı gerekçesiyle yani dinde akıl ve mantık yürüttüğü için çok sevilmez. Bunun dışında kökten dinci ve gericiler de bu adam akıl yürüttüğü ve tekerlerine çomak soktukları için çok sevmezler. Yani bir insan yaşar Nuri Öztürk’e karşıysan şayet bil ki okumadan anlamadan veya dinden çıkmış çapsız insanların görüşüyle hareket eden bir insandır

7 hadis kitabı var, bunların 4 ünde de bulunan hadislere bir şey deniyordu unuttum, bu hadisleri reddeden dinden çıkar. çok katı bir kuraldır bu hadislere iman.

• Günümüz insanların en büyük problemi gerçeği kabullenmeme ve kendisine net çizgi çizememe.Bu gibi insanlar bize ( Bu insanları eleştirmek için söylemiyorum bunu yapan günlük hayatda çok insan var) Dinin sadece iyi tarflarını göstermeye çalışdı ve bize islam budur die yutturmaya çalışdı. Oysaki dünyada aslında sadece iki tip insanlar var.İyi insanlar ve kötü insanlar.Bunların ayırt etmek için Dine ihtiyaç yok.Bir insan iyi insanmı kötü insanmı ayırt ediebilir.Kanunlara uyuyorsa başkasına zarar vermiyorsa bir insan iyi insandır öteki Türlü kötüdür.İyi insan olayını gavur Ateist İskandinav ve Japonya gibi Ülkeler fazlaca yaşarken Diğer türlü her türlü kötülüğü Ortadoğu coğrafyası yaşadı yaşatdı.Yani işin kısası kendinizi bu komplike duygulardan arındırırsanız kendinizi çok iyi hissediceksiniz.Müslüman değilim Allaha inanmıyorum bitdi nokta onlar nekadar virgül koyarsa koysunlar siz nokta koyucaksınız.Yoksa Yaşar Nuri Öztürk gibi İslamın aslında güzel birşey olduğunu kendinizi sadece kandırırsınız.Hayatınızı Ateist gibi yaşarsınız sonrada kalkıpda vicdan oyunu oynarsınız. Örnek; Bizim işyeri Yılbaşı gecesi eğlencesi Kandil gününe denk geldi.İşyerinde 2 Tane dinci arkadaş yaa kandilde eğlencemi olur Alkolmü olur die etrafa birton laf söyledi ve en sonunda ne oldu bilin bakalım Partide kendiliride içdi.Başkalarına Ahlak dersi verdi kendini bilen insanlar ben içiyorum dedi içdi Ahlak şovalyeleri hem Ahlak dağıtdı hemde içdi bukadar.Kendinizi ve başkalarını kandırmakdan vazgeçin!

• Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt

Sahih hadis denıyor. Ama hadisler falan yalan dolan. Şimdi en cok kabıl goren hadis kitabı buharinin. Buhariye bakıyorsun , hz muhammedden 300 yıl sonra doğmuş. Bu adamın muhammedi gormesini bırak , sahabelere bile denk gelmesi imkansız. 15 yaşında evlenen arap neslinde 300 yılda 20 nesil geçmiş. Bu adamın hadisleri nasıl sahih olabilir?

sahih hadislere örnek, deve sidiği içmek faydalı ve sevapmış. Bi programda adam deve sidiği getirdi. Madem savunuyorsun al iç dedi. Adam içmedi. Çunku kendisi de inanmıyor net belli.

aslında burada sıkıntı dincilerin normal yaşayan insanlara olan kıskançlığı. Yani bakıyorsun adam bir çok kızla flört ediyor birlikte oluyor içiyor eğleniyor güzel zaman geçiriyor, ama cincik kişi bunları yapamıyor ve kıskanıyor. Hatta pek çok dincinin söylemlerinde cennette biz de içeceğiz kadehleri tokuşturcağız içip içip kafamız güzel gezeceğiz ama bulanıp kusmayacağız cigara saracağız kafayı bulacağız tak diye kafamız güzelleşecek yanımızda huriler olacak gibi söylemlerle insanları sefil ruhsuz ve gerçek dışı bir hayata yön yönlendirmeye çalışıyorlar

• Kaygerya kullanıcısına yanıt

Şu linkte olayı hekim gözüyle güzel anlatmış.

Oytun ERBAŞ, Caner Taslaman'ın içinden geçerken #iyikivarsın Oytun Hoca

hahahahahahha insanlar hala oytunu ciddiye alıp izlliyor mu  

türk geni covid bulaşmaz türk geni :D

covide sebep olan buydu zaten :D köpek balığı kıkıdırdağı yok yarasa kanadı diye yiyordu çinliler. siz sanıyor musunuz ki açlıktan yarasa yiyor adamlar? oytunun çinli versiyonları insanlara hastalığa iyi gelir diye yedirtiyor. covid böyle safsatalar yüzünden çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 4 Şubat 2026; 12:57:9 >

Bu adam şovmen. Ne yapsa izlenme alırım ne yapsam gerçekleri çarpıtırım diye ortalıkta gezinen bir şarlatan.

buhari denen adam da dediğim gibi 300 yıl sonra doğmuştur muhammedden. Boyle bir olayı görmüş yaşamış vs değildir. Kendisine anlatılanlar aktarılanlar doğrultusunda boyle bir şey yazmıştır. Gerçek midir bilinmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 4 Şubat 2026; 13:1:58 >

İzliyor demek ki karşısında ki gık diyemedi.

Bu anlattığı ilginç ama. Reddedilebilir mi bilmiyorum.

Vatandaş dışkı transferi olarak bilir, muhtaç kalınınca ne yapabileceğini şaşırırsın.

Şu: Dışkı nakli nedir, neden yapılır? - Sağlık Haberleri

Vatan Yahut Silistre
  • quote:

Orijinalden alıntı: silistreli

İzliyor demek ki karşısında ki gık diyemedi.

Bu anlattığı ilginç ama. Reddedilebilir mi bilmiyorum.

Vatandaş dışkı transferi olarak bilir, muhtaç kalınınca ne yapabileceğini şaşırırsın.

Şu: Dışkı nakli nedir, neden yapılır? - Sağlık Haberleri

deve sidiği içebilir misin ? içemiyorsan tartışmanın anlamı yok. yapmadığın şeyleri savunma.

ilettiğin haber "sağlıklı" "test" edilmiş dışkı. gidip random bok yemediğin gibi. random deve sidiğinin içinde bilmen ne proteini varmış diye de gidip deve sidiği içmiyorsun. işte aynısnı çinliler yapıyor ne olduğunu

gördük..

senin mantığınla dışkı nakli faydalı diye. tuvalet yalamakta faydalı. sonuçta aynı dışkı ve bakteriyi tuvalette de bulabilirsin. tuvaletini yalamak ister misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 4 Şubat 2026; 13:16:13 >

• Keynesinkızı kullanıcısına yanıt
    bu forumda olup denk gelmemen imkansız

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Bak zamanında enfeksiyona karşı fayda sağlamış olabilir. Bu gun antibiyotik var penisilin var. Allahını seversen deve mi var ortada. Geçerliliğini yitirmiş şeyler. Şu an hurafeden farksız vasıfsız oğretiler.

Denize düşen yılana sarılırmış ya...

Düşene duş aldırır altında...

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.