Şimdi Ara

Yaşamın HİÇBİR ANLAMI YOKTUR ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
1.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Emin değilim mastürbasyon hakkında bir şey okumadım. Sezgilerin işlemediği konularda fikir belirtmek benim için zor. Ahlaki sezgiciliği savunuyorum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 16 Temmuz 2019; 22:30:40 >
  • Allah'sız yaşarsan tabiki yoktur ama Allah'a itaat edersen hayatın anlam kazanır ve bir gayesi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kütahyalı 77

Allah'sız yaşarsan tabiki yoktur ama Allah'a itaat edersen hayatın anlam kazanır ve bir gayesi olur
    Benim için tanrı kelimesi hiç bir şey ifade etmiyor o eskidendi
  • Senin için olmayabilir ama bizim içın var hayırdır niye dinsiz oldun ?

• quote:

Senin için olmayabilir ama bizim içın var hayırdır niye dinsiz oldun ?
    Gözüm açıldı

Ayrıca sizi ilgilendirmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Cheritto

Gözüm açıldı

Ayrıca sizi ilgilendirmez.

Alıntıları Göster
    Gözünüz açılmış ama kalp gözünüz kapanmış Allah hidayet versin ne diyeyim
  • quote:

Gözünüz açılmış ama kalp gözünüz kapanmış Allah hidayet versin ne diyeyim

Alıntıları Göster
    Kalpte göz ne arar ?

Önce anatomiyi öğren sonra tartış
  • İşte siz her şeye madde cihetiyle bakıyorsun her şeyiniz maddiyat olmuş kalp gözü manevi ve mecazi bir terimdir bir şey inanmak için illa gözle görmek gerekmiyor örnek olarak havayı, ruhunu, nefsini, şeytanları, cinleri ve melekleri görebiliyormusun ?Halbuki bu saydıklarım devamlı insanlarla beraber ve iç içe yaşıyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahlaki sezgicilikte veganlık nasıl işliyor?

• quote:

İşte siz her şeye madde cihetiyle bakıyorsun her şeyiniz maddiyat olmuş kalp gözü manevi ve mecazi bir terimdir bir şey inanmak için illa gözle görmek gerekmiyor örnek olarak havayı, ruhunu, nefsini, şeytanları, cinleri ve melekleri görebiliyormusun ?Halbuki bu saydıklarım devamlı insanlarla beraber ve iç içe yaşıyorlar
    Var olduklarına nasıl kanaat getirdin gördün mü ki onları
  • İnanmak için illa gözle görmek gerekmiyor Allah'ın varlığını görmek için kainatı, dünyayı ve dünyada yaratılan her şeye bakman yeterli bu mükemmel sistemlerin bir düzenleyecisi ve yaratıcısı olmalı yani bu sistemlerin kendi kendinelerine işlemesi imkansız

• quote:

İnanmak için illa gözle görmek gerekmiyor Allah'ın varlığını görmek için kainatı, dünyayı ve dünyada yaratılan her şeye bakman yeterli bu mükemmel sistemlerin bir düzenleyecisi ve yaratıcısı olmalı yani bu sistemlerin kendi kendinelerine işlemesi imkansız
    Ne düzeni ya. Kendi kafanıza göre uydurup durursunuz işte. Her şey düzensizdir diyom ama tamamen her şey mesajımda da belirtmiştim zaten.

Bunu söyleyen bi ben değilim tüm bilim alemi.

Mesela tanrı insanı yaratmış olsaydı neden çıftleşme sırasında erkek boşalınca milyonlarca sperm hücresinden sadece biri dölleme işlevi görüyo. Ne gerek var döl ısrafına. Yada kadınların ay başı saçmalığı. Geçin sunları. Biz canlılar dogal seçilimle var oluyoruz.

Sen şimdi cinleri perileri boş ver otur biraz Enropiyi araştır o her yerdedir ve gittikçe daha da çoğalmaktadır evrenin ve evrenlerin her köşesinde.

Mükemmel düzen diye bir şey de yoktur bu dindarların uydurduğu bir kavram sadece.

Mesela bilim insnları büyük patlamadan öncede başka evrenlerin maddelerin var olabileceğini öngördüler. Yaşadığımız gözlemleyebildiğimiz şu anki evren başka ve daha eski evrenlerin teması sonucu büyük patlamaya yol açmış olabilir.

Bunlar er yada geç kanıtlanacak belki 50 yıl belki 500 yıl sonra ama evrenin tamamen hiçten oluşması imkansızdır.

Enerjinin ortaya çıkması için bir etki olmak zorunda. Yani sizin tanrı dedeye göre iş degil bu o kadarını kaldıramaz.

Mesela bende eskiden inanırdım (fazla değil) ve kendimi böyle düşüncelerle teselli ederdim ama doğruyu anlamak için çok araştırmak gerek dogru olanı anlamak ve kabullenmek. Sadece bilimi anlamakla olmuyo pek çok konuya hakim olmak gerek.

Özellikle tarihe.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 17 Temmuz 2019; 13:16:23 >

• eşom21 kullanıcısına yanıt
    Bknz: Michael Huemer'ın ahlaki gelişim tezi
  • Konu sahibini niye çizdiler bilen varmı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru

• Kütahyalı 77 kullanıcısına yanıt
    e yaşamanın bir anlamı yok demiş. açtığı konuya mesaj atamayacak olması ona belki bu vesile ile yaşamında bir anlam katabilir düşüncesiyle muhtemelen kısa süreli bir çizik atmış olabilirler. geldiğinde de dh' den ayrılmak çok zor geldi bana derse yaşamın anlamını keşfetmiş olur en azından.
  • jiddu havasında bir yazı.
  • Olayı aslında başka olabilir. Biz bir kavramı kurtarmaya çalışıyoruz. Mesela bir kadını ancak o kadın için bu dünya zaten saklandığı yer olabilir.

Türlerin Evrimi varsa bu açıdan bu kadını iyi tespit edersek durum anlaşılır. Yaşamın belli bi amacı yok belki ancak yaşam kazanmış şey adına başka bi yaşam da yok denebilir.

Bu dünyadaki tekilliğin bizim için anlamı yoksa da başka bi hayatı olmayan şey için anlamı var ve bu anlam bu hayatla sınırlı.

• Türsel olarak Erilin de dişilin de doğurduğunu kabul edersek yardım edilmesi gereken veya yardım edilen kavram anlaşılır.

Bu açıdan düşünürsek insani yardımın şekli de belli olacaktır.

Kadın ya da dişil öğe denince bu anlaşılmakta iken ilahi yatın yardımı tekil başlıkta görülür.

Evlat ebeveyne olmaması için yardımcıdır. Ancak bu iki doğum yapan varlık anne ve baba denen şeyi tercih eder.

Totalde anne baba olan yapı evladı değil kendilerini kabul ederler bu açıdan göksellik evlat denen yapıda aranır ve kendisinin evlat olduğunu kabul edemeyen yapı bu arayışa devam ettikçe anlam kayba uğrar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.