Şimdi Ara

Yaşam ve ölümle ilgili mühim bir sual?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hepimiz bu dünyadan şikayetçiyiz, sorunlarımız, dertlerimiz, depresyon ilaçlarımız, gerçekleşmeyen ve sonu gelmeyen isteklerimiz, dünyanın, yaşamın bizden istekleri gırla dolu...

Peki neden, neden zamanın geçmesinden, yaşlanmaktan ve ölmekten korkuyorum, korkuyoruz, endişe duyuyoruz. Düşününce kafayı dağıtmaya, ölümü unutmaya çalışıyoruz, neden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torquehp -- 3 Temmuz 2019; 10:22:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben bunun tamamen içgüdüsel olduğunu düşünüyorum açıkçası; evet, herkesin sorunları var ama ne olursa olsun hayatta kalma isteğimiz de var, umudunu kaybedenlere sözüm yok tabi.
    Ne olursa olsun hayatta yerimiz olsun düşüncesi var.
    İnsan ve bilinmezlikleri :d

• Seninle hayatta kalmak istiyorum cocuklarimin anasi benim karım ol ne dersin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ölümden sonrası bilinmezlik olduğu için korkuyoruz

• Yaşamla ölümü ayıran çizgi siyahla beyazı ayıramaz ki.
  • Yarına kalma eylemini gerçekleştirebilen biyolojik yapılar doğal seleksiyondan galip çıkmış ve sürdürülebilir olmuşlardır. Mesela beyindeki susuzluk, açlık vb. hisler ilgili güdülerin tatmin edilebilmesini sağladığından yarına kalma ile uyumludur ve kalıtılır. Ancak ölüm yarına kalma içgüdümüzü tehdit eder ve bundandır ki insanların ahiret yaşamını (öldükten sonra dahi yarına kalma güdünü tatmin eden) ihtiva eden dinlere inanması kollektif bir içgüdüdür çünkü beynin yarına kalma ve kontrol illüzyonuna uyumludur.

Irvin Yalom'un:

"How does a being who needs meaning finds meaning in a universe that has no meaning?" sözü bu içgüdümüzü özetleyen bir dışavurumdur.

Peki bu konu hakkında ruminatif düşünce insana ne gibi katkı sağlar? İradi olarak düşünerek/okuyarak ölüme bir çare bulamayacağımıza ve sonlu yaşamı sonsuz edemeyeceğimize göre bu davranış işlevsel değildir ve kişinin bu çabayla ömrünü geçirmesi de ona bir çözüm yolu sağlamayacaktır.

• neden korkuyoruz , geride sevdiklerimiz ailemiz varsa onlar bensiz - ben onlarsız nasıl yaparım korkusu - ahirette cennet-cehennem dedikleri yeri görmeden bilmeden hikayelerle dolu şeylere inanma vb.. Allah herkese irade - direnç gücü vermiş herkes tabiki de kendini düşünücek , düşünmem diyen yalan söyler. başlıca sebeplerden biri başkaların da olan mal mülkün sende olmaması can sıkıntısı - huzursuzluk belirtisi .. bu açtığın başlığa çıkıyo işte lanet olası zaman denen şey olmasa bunların hiç biri yaşanmaz işte saat - zaman - para bulunduktan sonra dertler-tasalar arttı sonuçta Allah bize herşeyi doğrudan vermedi insan icadıyla bulunan bişey günümüzde bi çok eşya-araç-gereç
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BİR GARİP BOŞANMA SÜRECİ
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • megan444 M kullanıcısına yanıt
    Peki unutmaya çalışmak, görmezden gelip hüçbir şey yokmuş gibi yaşamak neden.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.