Şimdi Ara

Yaşam kalitesi ve nüfus ilişkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaşam kalitemizi etkileyen ve belki de en çok göz ardı edilen şey nüfustur.Dünyada ki kaynakları bir pasta olarak düşünürsek nüfus ne kadar fazla olursa insanların alacağı pay o kadar az oluyor.Herkes tek çocuk yapsa 100 yıl içinde dünya nüfusu %50 azalır.En basitinden trafikte geçireceğimiz zaman azalır , daha az üretirsin , doğa daha az katledilir vs.Dünyanın nüfusu 7 milyar değil 1 milyar olsaydı yaşam kalitemizde devasa bir artış olurdu.Tabi ki savaşlar bitmezdi açgözlü insanlar durmazdı ama büyük çaplı bir değişim olurdu diye düşünüyorum.

    İnsan doğadan ne zaman koptu işte o noktada sıkıntılar patlak verdi.Hayvanların herhangi bir nüfus planması yapmasına gerek yok zira doğal etmenler onların sayılarını ayarlıyor.Fakat insanoğlu öylemi gelişen tıpla birlikte insanlar hastalıklardan ölmüyor , yine doğal etmenler insan nüfusunu etkilemiyor.İnsanlar ölmüyor doğum ölümden fazla insanoğlu kendini yokedecek bir sona gidiyor.Teknoloji gelişiyor insan doğadan koptu ve yavaş yavaş doğayı yokediyor öyle bir zaman gelecek ki insanoğlu tabiatına ve doğaya galip gelecek.Tüm sorunlar hastalıklar,açlık,susuzluk,barınma gibi sorunlar çözülecek ve ortada sorun kalmadığı için hayat diye birşey olmayacak.Hayat problemlerin çözümünden oluşur problem olmazsa hayat olmaz.

    İnsan hayatını kolaylaştırmak için çıkan teknoloji insanların kendi altlarına koyduğu bir bomba.Gelişmek hiç bu kadar tehlikeli olmamıştı insanoğlu evinden doğadan çıkmamalı ilkel bir şekilde yaşamalı ancak o zaman varlığını sürdürebilir...







  • temiz beyler

     Yaşam kalitesi ve nüfus ilişkisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kozmic Blues -- 19 Aralık 2014; 17:54:42 >
  • 50-100 yıl'a dünyada insan falan kalmaz zaten boşver
  • Yav doğada da nüfusları fazlasıyla artan hayvanlar oluyor ki. Ama öyle ya da böyle tekrar dengeye geliyorlar. İnsanlar da nüfus patlaması yaşadı muhtemelen büyük bir kıtlıkla yine dengeye gelecekler. Ufak bir ihtimalle tamamen yok da olabilirler.
  • Herkes yani bizden öncekiler de senin gibi düşünseydi bugün sen de olmayabilirdin, oksijen daha az tükenirdi kaynaklar daha az harcanırdı falan filan. Nasıl mantık?

    Demek istediğim bu kadar egoist olma. Sen insan gibi yaşa gerisini akışına bırak, o rayına oturur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkuazımsı -- 19 Aralık 2014; 18:02:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • az insan çok huzur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşüncelerinin çoğunun temeli yok.Bir kere başlarda bahsettiğin nüfus olayı nüfusun niceliği ile alakalı değil,nufüs yoğunluğu ile ilgili.
    Ek olarak arz-talep dengesi ve tüketim bilinçliliği gibi kavramlar önerini gereksiz kılıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Masquerade89

    az insan çok huzur

    Huzur istiyoruz, buyur intihar et.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turkuazımsı


    quote:

    Orijinalden alıntı: Masquerade89

    az insan çok huzur

    Huzur istiyoruz, buyur intihar et.

    ok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya dünya bazında değil ülkeler bazında bakarsan zaten nüfus planlaması yapanların piramidin üstünde olduğunu görürsün. Neticede üretim makineleşme sonucunda kişi tarafından yapılmıyor, haliyle doğal kaynaklardan bir kişiye ortalama daha fazla pay düşüyor. Kişilerin toplum içinde kendini geliştirmesine göre de aldığı pay az çok değişebiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turkuazımsı

    Herkes yani bizden öncekiler de senin gibi düşünseydi bugün sen de olmayabilirdin, oksijen daha az tükenirdi kaynaklar daha az harcanırdı falan filan. Nasıl mantık?

    Demek istediğim bu kadar egoist olma. Sen insan gibi yaşa gerisini akışına bırak, o rayına oturur.

    Benim bu dünyada olmama olasılığıma karşı hiçbir itirazım yok.Ben büyük resimden bakıyorum olaya kişisel olarak bakarsam var olma fikri daha baskın çıkar.Benim varlığım ve yokluğum doğal seçilime kalmış bişey güçlü olanlar yaşar güçsüzler ölür.Şu an insanlar pat diye doğal yaşama dönse %90'nı doğal seçilimden elenir buna bende dahilim çünkü modern çağ insanı çok zayıflattı.


    @Runaway  : İnsanlar kendi yaşamlarını ters düz edip yapay bir bir yaşam yarattı arz-talep diyordun , tüketim bilinçliği diye bir kavram yok zira çağımızda aklını kullanıp özgür olan çok az insan var senin bilincini piramadin üstünde ki ler belirliyor.




  • Tüketim bilinçliğiğinden kasıt çözüm değil,sorundu.Eğer ortada bir problem varsa bu insanlar bilinçli tüketmediği ve buna bağlı olarak bilinçsiz ürettiği için ortaya çıkıyor.
    Senin de bu duruma çözümün Dünya nüfusunu azaltmak.Mutfakta açıkta duran şekere gelen karınca problemini,şekeri temizleyerek mi çözeyim;yoksa o canlıları öldürecek zehirleri sürekli olarak mutfakta tutup,etrafa şeker saçmaya devam mı edeyim?

    Problem nicelik değil,nitelik.
  • Şimdi gidip ada satın alıyorsun ve tek başına yaşamaya başlıyorsun.
    Eski yaşamına göre yaşam kalitesi artar mı azalır mı?
    Yaşam kalitesini nüfusa bağlamak ne kadar doğru?
  • Az nufus iyi yasam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iAlpin

    Şimdi gidip ada satın alıyorsun ve tek başına yaşamaya başlıyorsun.
    Eski yaşamına göre yaşam kalitesi artar mı azalır mı?
    Yaşam kalitesini nüfusa bağlamak ne kadar doğru?

    Bakış açısına göre değişir temiz hava solurum doğal şeyler yerim betona değil toprağa basarım.Sabah bir alarm sesiyle değil biyolojik saatimle uyanırım.Makineler olmadığı için her işimi kendim yaparım dolayısıyla asla kilo problemim olmaz.Daha çok şey sayabilirim bu modern sefilliğe alıştığımız için her türlü makine ve teknolojiden uzak olmak korkunç geliyor ama ya normal olan böyle bir hayatsa...


    @Runaway :Dediğin doğru fakat bir ütopya zira ipler insanın elinde olduğu sürece tam kontrol imkansız.İnsan yaşamı ve doğrultusu doğa ekseninde olsa hiçbir sıkıntı olmaz.Verdiğin şeker karınca örneğinden gidersek bunun kontrolünü doğaya bıraktığın zaman bu bir problem olmaktan çıkar çünkü doğa gerektiği zaman şeker ve karınca sayısını eksiltir.Bir başka bakış açısı ise bu bir problem değil insanoğlu heryere bina yaptığı için karıncalar nerde yaşayacak ? Karınca ve insan ayrı dünyaların canlıları değil insan toprakla haşır neşir bir varlıktır ve toprakta karıncaların evidir.Karıncaların besinleri talan etmesi gayet normal doğasının gereğini yapıyor diyeceğim biraz geniş bakmak lazım evde karınca böcek görünce onların öldürmeye/uzaklaştırmaya çalışıyoruz aslında bir düşünsek ikimizde aynı doğayı paylaşıyoruz.




  • Dostum benimki ütopya da seninki değil mi Nufüs azaltımına dair alınmış bir karar olsa dahi -ki çoğu ülke tam tersi bir politikaya sahip- insanları buna zorlayamazsın.Yapabileceğin en büyük çaplı yaptırım,ufak çaplı para cezası vermek olur.Ha Çin gibi ülkelerde hapis cezası vs de veriliyor sanırım ama hiçbir devletin buna hakkı yok.Herneyse bu yaptırımlar uygulansa bile nüfusun artış ivmesini yavaşlatırsın ama nüfusu azaltamazsın.Nüfus artış ivmesi her sene katlanarak,artıyor ve artmaya da devam edecek.

    Ha,karınca olayına gelince;tabiki karınca doğası gereği yapması gereken şeyi yapıyor.Karıncaları bunun için suçluyor olsaydım onları öldürmek yerine alternatif sunduğum bir örnek vermezdim.Keza zehir ve şekeri kaldırma çözümlerinin birbirinden farkı kalmazdı.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.