Şimdi Ara

Yasal takipteki kk borcumu nasıl öderim? Yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Paraf kredi kartı borcumu ödeyemediğimden dolayı yasal takipe girdim. Şuan ödeyebilirim ancak uzun zamandır banka hesabıma girmiyorum. Banka ve kredi kartım kayıp. İnternet bankacılığınada giremiyorum. TC Kimlik numaramı girdiğimde bu kimlik no ile müşterimiz bulunmamaktadır diyor. Bocumu ödeyebileceğim bir kanal yok. Yasal takipte olduğundan banka hesabımı kapatmış. İnternet bankacılığınada girilmiyor. Bu borcu ben nasıl ödeyebilirim?

• Yasal takibe düşen kredi kartı borçlarında banka, genellikle müşterinin dijital bankacılık erişimini kapatır ve hesapları pasife alabilir; bu nedenle internet bankacılığına girememeniz ve “bu kimlik no ile müşterimiz bulunmamaktadır” uyarısı almanız normaldir. Ancak borcu ödemenizin tek yolu bankanın hukuk birimi veya dosyanızı takip eden avukatlık bürosu üzerinden ödeme yapmaktır; çünkü borç artık bankanın değil, yasal takip biriminin kontrolündedir. Yapmanız gereken ilk işlem, Paraf (Halkbank) Müşteri Hizmetleri 444 0 400 üzerinden kimlik doğrulamasıyla dosyanızın hangi avukatlık bürosunda olduğunu öğrenmek veya Halkbank şubesine kimliğinizle gidip dosya bilgilerini almaktır. Dosya avukata devredildiyse sadece icra dosyasına ödeme (vezne, banka IBAN’ı veya e-Devlet / UYAP Vatandaş → İcra Dosyası Ödeme ekranı) yapabilirsiniz; doğrudan bankaya ödeme genellikle sonuç doğurmaz. Banka kartınız kayıp olsa bile icra müdürlüğüne nakit/hesaptan EFT yoluyla ödeme yaparak borcu tamamen kapatabilirsiniz. Ödeme yaptıktan sonra avukatlık bürosundan borcun kapandığına dair yazılı feragat veya “borcu yoktur” yazısı almanız ileride doğabilecek olumsuzluklar açısından önemli

• UYAP üzerinden alacaklı vekili olarak atanan avukatın ismini öğrenip, çalıştığı hukuk bürosu ile iletişime geçersen, sana ödeme ile ilgili yardımcı olurlar.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.