Şimdi Ara

Yaş ilerledikçe değişen müzik algısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eskiden rap yada türevlerini dinlerken artık saz ve türkü dinliyorum. Arada hala açıp sagopayı bir iki mırıldanmıyor değilim ama eskisi gibi değil.
    Saz çalınan canlı müzik mekanlarına gitmek sanırım kendimi en iyi şımartma yöntemim haline geldi.
    Eskiden bu ne ya diyerek kapattığım müzikler artık bamtelime dokunuyor huzur veriyor.

Yaş ilerledikçe müzik zevki alışkanlıklar herşey değişiyor.

Sizde de değişim oldumu yıllar ilerledikçe dostlar..

• funky müziğin kalbimin bir köşesinde her zaman yeri vardır. klasik müziğin de öyle. ve No.1 denen rapçinin de öyle. bir de aşık veyselin
  • Bende de aynı. Lisede öyle saçma sapan müzikler dinlemişim ki inanın pişmanım. O zamanlarda dinlediğim rap safsatasını kendi müziklerimizi dinlemekle geçirseymişim neredeyse her sanatçımızı tanır hepsini bilirdim.

Sanatçıdan kastım popüler kültür değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fun Lovin Criminal

funky müziğin kalbimin bir köşesinde her zaman yeri vardır. klasik müziğin de öyle. ve No.1 denen rapçinin de öyle. bir de aşık veyselin

Yaşlanıyor muyuz nedir yahu. E tabiki hocam bazı şeyler unutulmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe

Bende de aynı. Lisede öyle saçma sapan müzikler dinlemişim ki inanın pişmanım. O zamanlarda dinlediğim rap safsatasını kendi müziklerimizi dinlemekle geçirseymişim neredeyse her sanatçımızı tanır hepsini bilirdim.

Hocam öyle düşünme o gün onları dinlemesen bugün bunları düşünemezdin. Seni buraya bu nokta ve fikirlere getiren geride yaptıklarındır.

Hep söylerim doğru yapılan doğru görülen işler asla bize birşey öğretmez, bize ders veren yaptığımız hatalardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ülkücüadam

quote:

funky müziğin kalbimin bir köşesinde her zaman yeri vardır. klasik müziğin de öyle. ve No.1 denen rapçinin de öyle. bir de aşık veyselin

Yaşlanıyor muyuz nedir yahu. E tabiki hocam bazı şeyler unutulmaz.

seni bilmem ben daha 18'im. kopuyoz mu kkeeenkksssss
  • quote:

quote:

Bende de aynı. Lisede öyle saçma sapan müzikler dinlemişim ki inanın pişmanım. O zamanlarda dinlediğim rap safsatasını kendi müziklerimizi dinlemekle geçirseymişim neredeyse her sanatçımızı tanır hepsini bilirdim.

Hocam öyle düşünme o gün onları dinlemesen bugün bunları düşünemezdin. Seni buraya bu nokta ve fikirlere getiren geride yaptıklarındır.

Hep söylerim doğru yapılan doğru görülen işler asla bize birşey öğretmez, bize ders veren yaptığımız hatalardır.

Orası mutlaka öyledir ama o dönem bende çok uzun sürdü malesef.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üniversitede yaş önemli mi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sizi bilmem ama dinlediğim müzim türünü hiç bırakacağımı sanmam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

aşkım bela vurdu bana sen ne yaptın bana kalbimi kırdın geçtin gittin ne yaptın sen

ben küçükken sago ceza falan dinletiyorlardı, ama internet elimin altında olunca ben yabancı rapçilere geçiş yaptım oradan tekno müziğe geçtim. ama küçükken dinlediğim sanatçılar genelde black eyes peas, florida, fergie, kanye west ve bilinen şarkılar işte. türkçe bir tek rap dinliyordum ama emo şarkıları dinlemiyordum. ama emoları severdim, apaçileri falan

sen neler dinliyordun?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rust in Peace.

Sizi bilmem ama dinlediğim müzim türünü hiç bırakacağımı sanmam

şimdiye kadar aşağı yukarı her türlü müziği dinlemişimdir ama şu bağırmalı, kulağı gıcırdatan metal müziğini hiç dinlemedim.
  • Eskiden Green Day'i punk zanneden biriydim o derece acizdim,şimdi funk,blues,caz,lo-fi hip hop,metal,soul vb. dinliyorum.Muzige basladiginizda o alginiz (genellikle) degisiyor,bence yas ile alakasi yok.

• DJ ateş

• quote:

quote:

quote:

quote:

aşkım bela vurdu bana sen ne yaptın bana kalbimi kırdın geçtin gittin ne yaptın sen

ben küçükken sago ceza falan dinletiyorlardı, ama internet elimin altında olunca ben yabancı rapçilere geçiş yaptım oradan tekno müziğe geçtim. ama küçükken dinlediğim sanatçılar genelde black eyes peas, florida, fergie, kanye west ve bilinen şarkılar işte. türkçe bir tek rap dinliyordum ama emo şarkıları dinlemiyordum. ama emoları severdim, apaçileri falan

sen neler dinliyordun?

Şöyle söyleyim 2008 2013 arası piyasaya hangi rapçi çıktıysa tanır şarkılarını bilirim malesef. Neredeyse hepsi sorunlu insanlar. Ceza, ais ezhel, yener çevik falan beni twitterdan takip ediyordu. Diğerleriyle de muhabbetim falan vardı. Sonraları aklım başıma geldi de bıraktım. Kapadım twiteri her şeyi.

• eskiden de şimdi de milli vanili dinliyom
  • quote:

Zaman yani yıllar ilerledikçe yaşadıkların herkesi herşeyi değiştirir.

Böyle iddaalı konuşmayın bence hayatın bana en güzel öğrettiği şey : asla asla deme.
  • quote:

quote:

quote:

Yaşanılan şeyleri değiştiremezsiniz en güzel tarafı da iyi yada kötü buraya kendinizi taşıyan bu noktaya getiren sizsiniz.

• Türk sanat müziği dinlerim.

• Adını sanını hatırladığım en eski Era var.

Sonra rap'e sardım uzun bir süre. Ceza, Sagopa, Fifty Cent, Eminem vs. Hatta Cash Flow bile.

Daha sonra Metallica, Manowar heavy metal takıldım. Black Sabbath, Ac/Dc, Iron Maiden, Pink Floyd gibi klasikleri dahil ettim. Nightwish ve Rhapsody of Fire'ı keşfetmem belki de en büyük dönüm noktam oldu. Ezberleyene kadar dinledim bütün albümlerini. Eskisi kadar olmasa da hâlâ dinliyorum.

Şu aralar başa döndüm. En çok Era benzeri klasik/symphonic/ambient/chillout dinliyorum.

Yerli/yabancı pop, Türk sanat müziği, halk müziği, arabesk bunları asla dinlemem.
  • Yaş kaç hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

quote:

şimdiye kadar aşağı yukarı her türlü müziği dinlemişimdir ama şu bağırmalı, kulağı gıcırdatan metal müziğini hiç dinlemedim.

Bağırmalı ve kulağı gıcırdatan? Hocam Allahaşkına sevmedim de dinlemedim de ama şunu deme.Belli ki kafandaki metal imajı death ve black türlerinden oluşuyor.

Tool, Black Sabbath, özellikle opeth ve dream theater bu gibi grupları dinle ondan sonra bunları de.Metalin bir çok alt türü var.

Ya da steve vai dinle yngwie malmsteen dinle joe satriani dinle bunlar da gitar virtüözleri.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.