Şimdi Ara

Yarışma : Monster W110ER Ertan” Sürüdeki kırmızı koyun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnsanlar yaradılışlarından gelen bir iç güdü ile her zaman sürünün içindeki kırmızı koyun olmayı istemişlerdir. Bir sürünün içinde renginiz diğerlerinden farklı ise fark edilen olursunuz ve fark edilen olmak insanın başlıca hedefidir. Saç tarama şeklimiz, giyim tarzımız giyim tarzımızın rengi, ayakkabı sitilimiz derken aslında sürekli bir ben olması çabası içinde buluruz kendimizi ki buda güzel bir durumdur çünkü kişilik budur. Bu ben olma çabasında önemli olan bir ben ortaya çıktıktan sonra bu benin ihtiyaçlarını en uygun ve bütçeye zarar vermeyen maliyetlerle karşılamaktır işte burada alınan malın özelleştirilebilir olması devreye girer. Teknoloji dünyasında genel olarak bizim için seçilmiş ve en iyi donanıma sahip aletler satılır ! Tabi bunun böyle olmadığını gayet iyi biliyoruz maksadım hiçbir malı kötülemek değil ama herkes ile aynı şeyi kullanıyorsam ben olma çabasında teknolojik olarak geride kaldım demektir.

    Eğer bende bir ben varsa o zaman beni tanımlayan her şey bir bütün olmalıdır ve toplamı beni vermelidir. Şahsi olarak market market site site gezip alış veriş yapmayı seven bir insan değilim sonuç olarak beni ben yapan yan ürünleri alırken çok zorlanırım ve eğer ilk görüşte aşk yaşamıyorsam benim için herhangi bir şey, bir anlam ifade etmez, sonuç olarak beni tamamlayacak ürünü ben oluşturmalıyım.

    Profesyonel olarak çalıştığım sektörde en çok kullandığımız sistem sanallaştırma yapılarıdır ve genel olarak network üzerine sayısallaştırmalar yaparız bu durumda kullandığım ürün RAM ve CPU bakımından güçlü olmalıdır fakat taşınabilir olma özelliğini yitirmeden bana bu gücü sağlamalıdır ki herhangi bir tepede radyo vericisi üzerinde aynı cihazla AP konfigure ederken ofisimde onlarca sanal makine ile sistem testi yapabilmeliyim. Aynı makine bana özel ihtiyaçlarım içinde kullanılabilir olma özelliği sunmalıdır bir kere ses sistemi iyi olmalıdır klasik bir müzik dinlerken tiz seslerde bozulma olmamalıdır yada neşem yerinde Türk POP dinlerken davul sesleri kulağımı kaşımamalıdır herhangi bir sitede full HD film izlerken trim sorunları ile boğuş mamalıyım ve kullanmak istediğim işletim sistemini ben seçebilmeliyim. Aslına bakarsanız beni ben yapan alışveriş listesini belirledik genel olarak özelleştirilebilir bir cihaz almak istiyoruz ve çok yüksek performans verirken sessiz taşınabilir olma özelliğini kaybetmemesinide diliyoruz, diliyoruz ki normal olarak diliyoruz hali hazırda özel ürünlerde istediğim performans genelde 15” civarı ile başlıyor. Tabi bunların hepsini istiyorum ama aynı zamanda ücretide bütçeme uygun olmalı sonuçta şuursuzca harcayacak bir paramda bulunmuyor ve bütçem dahilinde en iyi modeli seçmeliyim ! Peki ya modeli ben oluşturabilirsem ?

    Monster cihazlarında en sevdiğim özellik aslında alım sonrasında sürekli modifiye edebilme olanağınızın olması ve firmanın aman açmayın ama garanti dışı kalır yerine sizi buna sürekli olarak teşfik etmesi :) Hali hazırda hepimiz şunu biliyoruz ki CPU/GPU/ Diğer PU üreticileri tarafından hazırlanan standart dizaynlar çok az firma tarafından değiştiriliyor ve genel olarak eğer ürün overclock yapılmadı yada daha hızlı ram modülleri kullanılmadı ise diğerleri ile üç aşşağı beş yukarı aynı performansta olacaktır ve 25 ~ 28 Frame üzerinde göremediğim resimlere para ödeyeceğim. Yıllarca masa üstü ve diz üstü sistemlerini beraber kullanan birisi olarak gözüme x bir markanın taşınabilir cihazını kestirdim ama masa üstü oyun keyfini verecek ek ekran kartı yoktu ve araştırma yaptım bu x marka özelleştirilebilir cihazlar sunuyor fakat sadece x bir ülke için aynı x marka ürün yine aynı x ülke için ülkemde satılan ücretin dörtte biri bir fiyat sunuyor yani biletimi alsam oraya gitsem iki gün otelde konaklayıp ürünü alsam ve özelleştir sem ancak ülkemde satılan ücrete erişir. Bu markanın durumunun neden böyle olduğunu araştırırken bölgesel olarak böyle şeyler olduğunu fark ettim ve biz maalesef enayiler bölgesinde bulunuyorduk bu nedenle bu ürünle olan bağımı kesip başka bir ürüne bakmaya başladım, sonuç Monster cihazları oldu. Monster sitesinde herhangi bir ürünü seçtiğinizde sepete ekle / özelleştir adlı bir button var ve buraya basarsanız pandoranın kutusu açılıyor ve vala beni tanımlayacak cihazı kendim oluşturabiliyorum. Şu an bu yazıyı yazmakta kullandığım “Monster W110ER Ertan” modeli ile tanışmam da bu şekilde oldu. Evet model adını yanlış duymadınız modelin adı “Monster W110ER Ertan” buradaki Ertan cihazı almadan önce alacağım bazı parçaları değiştirmem ve sonrasında biraz modifiye yapmamadan kaynaklı olarak benim adımı taşıyor ve bu cihaz bendeki beni tarif ediyor. Cihazın genel donanım özellikleri alttaki gibidir.

    CPU : Orjinal Version Seçenekli / Ertan modelinde i7-3720QM ( sanallaştırmada VTX/VTD desteği )
    Ram : Orjinal Version Seçenekli / Ertan modelinde 16 GB Corsair Vengeance DDR3 Dual Set
    Disk : Orjinal Version Seçenekli / Ertan modelinde 250 GB Sandisk SSD 550MB/550MB
    Wifi : Orhinal 802.11n half+MaviDiş / Ertan Modeli Atheros/Qualcom 802.11n 200 Mbit Full modeli
    Bios : Orjinal Monster Bios / Ertan Modeli PREMA Mod V3 OV edition ( Getirilerine inanamazsınız )
    Ekran Kartı : Değiştirlemez Intel 4000 / Nvidia 650M GT
    İşletim Sistemi : Orjinal Version Seçenekli / Ertan Modeli Fedora 20 Core 86_64 kernel 3.14
    Girişler : 2xUSB 3.0 1xUSB2 güç beslemeli / VGA+HDMI / Kulaklık +Microfon /
    Ethernet : RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
    LCD : 13” 1366/768 60 HZ. LCD çok kaliteli şaşı bak şaşır misali ekranın yanından 80 derece ile bak oku durumunda.


    Sonuç itibari ile Ertan model olan bu cihaz sadece bende var ve dünyada herhangi bir eşide bulunmuyor :) yani ben sürüdeki kırmızı koyunum.

    Cihazın standart çalıştırmasında Intel HT açık fakat Turbo Bost kapalı ayrıca conservative 1200MHZ ~ 2600 MHZ arasında çalışıyor bunun nedeni cihazın TurboBost açıkken max performansta 95C dereceye çıkması Turbo bost kapalı iken max performansta 75C ~ 85C Derecede kalması, işin ilginç tarafı CPU fanı 95C derecede bile ful performans çalışmıyor ancak oyun oynarken Nidia ekran kartını soğutmak için full sese çıkıyor ki oyun oynarken çıkan fan sesi rahatsız etmiyor turbo bostu kapatınca gün içinde fan hiç açılmıyor diyebilirim. Ses sistemi ise tam bir efsane üzerindeki hoparlörler tam anlamıyla ortamı bir diskoya çevirebiliyor ve iç mikrofonu oda içindeki tüm sesleri rahatlıkla topluyor. Cihazın donanımları ile ilgili olarak bir çok test programının çıktısını paylaşırdım ama ben bu test programlarına inanmıyorum bu nedenle gerçekte ne yapıyor onu yazacağım.

    Network Hızı : Ethernet girişi 860 Mbit Dual ( Tüm sanallaştırma sistemleri ile uyumlu ) / CPU Ethernet veri transferi 75 Gigabit/s ( internal )

    Denemek isteyenler için komut “ iperf -s & iperf -c 127.0.0.1 -i 1 -t 999 -P 6 “ ( Dikkat bu komut işlemci birimine aşırı yükleme yapacaktır ciddi donanım arızalarına neden olabilir )

    Stress Tool : 24 saat full performans sonunda yanan parça yok :) genelde diz üstüler 3~4 saat içinde kendisini kapatır

    Denemek isteyenler için komut “ stress --cpu 8 --io 8 --vm 4 --vm-bytes 512M “ ( Dikkat bu komut işlemci+ram ve disk birimine aşırı yükleme yapacaktır ciddi donanım arızalarına neden olabilir )

    DD : Yazma 502 MB/s – Okuma 519 MB/s toplam veri 2.1 GB

    Denemek isteyenler için yazma testi komutu “dd if=/dev/zero of=/home/e-diablo/test.img bs=2048 count=1024000” okuma testi komutu “sudo dd if=/dev/sda1 of=/dev/null bs=2048 count=1024000” ( Dikkat bu komut diskinize aşırı yükleme yapacaktır ciddi donanım arızalarına neden olabilir )
    * e-diablo yazan kısımlarda isizin kullanıcı adınızı yazmalısınız.

    Sanallaştırma : Aslında bunun tam bir testi yok firmaların 255 PC aynı anda çalıştırma toolları var ama pek bir anlam ifade etmeyecektir. Virtualbox üzerinde genel deneyimle iki exchange yüklemesi yapan sanal Server 2008r2 yanında bir server 2003 AD olarak çalışırken 3 adet Windows 7 client olarak çalışıyor network testlerinde 20 den fazla cisco router aynı anda GNS3 üzerinde rahatlıkla çalışıyor ve buraya eklenmiş diğer sanal router sistemleri vlanlar ve bunlar üzerinde çalışan RIP vb... bazı dynamic programlar rahatlıkla çalışıyor. Tabi bu kadar cihazın aynı anda çalışmasında ki en büyük etken cihaz üzerinde bulunan SSD disk,diğer donanımlarınız ne kadar güçlü olursa olsun dar boğaz oluşturan bir disk sizi sürekli frenleyecektir.

    Cihaz üzerindeki şahsi görüşüm bu sene sonunda 13.3 Full HD desteği olan MONSTER® Q47W230ST01 13.3" modeline geçmek bir bucuk yıla yakındır kullandığım cihazım dan çok memnunum ama FULL HD ve alttan aydınlatmalı klavye sürekli al beni diyor :). Hali hazırda kullanmakta olduğum “Monster W110ER Ertan” modelinde ve genel olarak Monster cihazlarında memnun olmadığım ama herhangi bir sorunda yaşamadığım tek konu kasaların karbon fiber yerine plastik olarak üretilmesi. Cihazı alırken Monster firmasından teste göndermesini eğer ihtiyaçlarımı karşılarsa gönderilen cihazı alacağımı söylemiştim hiç kırmadılar ve cihazı test için gönderdiler testler sonucunda cihazı almamak için bahane bulamadım :) Ama alırken dış kasadan bir tanede boş almak istediğimi söyledim ki işim gereği dış ortamda fazlası ile bulunabiliyorum yada dis üstü süreki elimde geziniyorum ve sıkçada bir yerlere çarpıyor yada düşürüyorum birkaç kez arkadaşın başından böyle olaylar geçsede bir kırılma yada çizilme ile karşılaşmadım onlarda bunu söylemişti ve gereksiz para yatırmayın sorun olursa yedek parça her zaman temin ederiz garantisi ile vermişlerdi. Ha bunu ispat ettiler mi ? Geçenlerde ekranın arkasında yazan MONSTER kelimesinin “t” harfi düştü aradım böyle bir durum var rahatsız oluyorum dedim adresi verdim iki gün sonra elimde iki adet monster yazısı vardı :).

    Bu arada benim aldığım zamanki fiyata gelirsek X marka için bundan çok düşük özellikler için 5600 TL den fazlasını ödeyecekken 3700 lira civarına bu aleti maal ettim ve X marka hiçbir zaman QM ( VTD ) serisi CPU sunmadığı için Hyperv 2012 testini hiçbir zaman yapamayacaktım :D.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ertan ERBEK -- 9 Mayıs 2014; 1:34:03 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.