Şimdi Ara

Yarışma: MONSTER® TULPAR T5 V1.1.1 15.6

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu gün sizlerle MONSTER® markalı TULPAR T5 V1.1.1 15.6" dizüstü bilgisayarı inceleyeceğim.

İnceleme yaparken:
    -Teknik özellikleri
    -Tasarımı kasa yapısı
    -Fiyatı ve garantisi
    -Satış sonrası ve satış öncesi
    -Diğer markalarla kıyaslama
    -Tavsiyeler

1-Teknik özellikleri:
    +++İşlemci:
    Dizüstü bilgisayarımıza özelliklerini incelediğimizde işlemci 4.Nesil Haswell olan ntel® Core™ i7-4700MQ işlemciyi kullanmışlar.Bu işlemci düşük güç tüketimine sahip bir işlemcidir.Ve 4 çekirdekli olması da performansa bir artı daha katıyor.Bu işlemci 6mb ön belleğe sahip ve 2.4 ghz hızında stabil çalışırken intel turbo özelliği bulunduğundan 3.4 ghz'a kadar çıkabiliyor.

Yani bilgisayarımız işlemcisinden benden bir kocaman yıldız aldı.

+++ChipSet:
    Bilgisayarda Intel® HM87 Express Chipset kullanılmaktadır.Bu chipset 2,7W güç tüketiminde ve 32mm mimariye sahiptir.VGA çıkışlı olan bu Intel® HM87 Express Chipset ;
    Yönlendirilen G/Ç İçin Sanallaştırma Teknolojisine
    HD Ses Teknolojisine
    Matris Depolama Teknolojisine
    Rapid Depolama Teknolojisine
    Smart Connect Teknolojisine
    Akıllı Yanıt Teknolojisine
    Küçük İşletme Avantajıne sahiptir.

Bu koca oğlan Chipsetindende artı aldı.

+++Ekran kartı:
    Bilgisayarda bulunan GTX870M ekrankartı 192-Bit ve DX11 desteklemektedir.Bilgisayarda ekran kartı harici olarak 3GB belleğe sahiptir bu kart Call of Duty: Ghosts'u ultrada 37 fps gibi bir değerle oynatıyor.Ve ekran kartıda benden bir artı alıyor.

+++Ekran:
    15.6" Full HD 1920x1080 Mat LED Ekrana sahip olan bilgisayar oyuncular için bence pek iyi değil.Yani sonuçta adamlar büyük ekranlarda daha fazla zevk aldıkları için ekrandan malesef eksi veriyorum.

+++HDD:
    750GB Western Digital Scorpio Black 7200RPM HDD'ye sahip olan bilgisayarımız dünyaca popüler olan HDD'den kullanmıştır.Fakat arşivciler için 750 GBlik bir alan bence az çünkü bir oyunun 20GB olduğu bir dönemdeyiz.Ve bu bilgisayar fiyatında başka dizüstülere baktığımızda 1TB'lik + 128SSD'li dizüstüler var.Ve üzülerek HDD'yede eksi veriyorum

+++Ram:
    8GB (1x8GB) DDR3L 1600MHz'li bir ram kullanmışlar bence gayet başarılı ramden bir artı veriyorum.

+++DvD-R:
    Bigisayarda 8x Super Multi DVD-RW / CD-RW Combo Sürücü bulunmakta.Neredeyse piyasadaki bütün dizüstülerde bu mevcut.Diğerlerinden özel bir durumu yok kötü bir durumuda yok.DvD-Rom'a artı veriyorum.

+++Klavyesi:
    Mavi Renk Işıklı Özel Oyuncu Klavyesi bence bu özellik çok iyi bişey olmuş geceleri oyun oynarken klavyeyi göremiyoruz ve ışıklar çok iyi olmuş koca bir artı.

+++Kamerası:
    HD Kameraya sahip bence başarılı kameradanda bir artı.

+++Kablosuz Aygıt Özellikleri:
    2-in-1; 802.11n Wi-Fi kablosuz ağ; IEEE 802.11a/b/g uyumlu Bluetooth 4.0 kablosuz iletişim teknolojisine sahip.Bu konuda da başarılı.

+++Ses:
    Entegre 2+1 Adet Hoparlöre sahip.Bu hoparlör High Definition (HD) Ses, Realtek ALC888S özelliğine sahip.Bir artıda burdan

+++Boyutlar:
    15.59" x 10.59" x 2.17" inch aslından bu özelliği yorum yakmak fazla istemiyorum çünkü piyasadakilerle aynı nerdeyse bu yüzden artı.

+++Ağırlık:
    Bataryasıyla beraber 3.2Kg denk geliyo.Bu performansa bu kadar ağırlık denk geliyosu koca bir artı veriyorum

+++Batarya:
    Çıkarılabilir 9 Hücreli Akıllı Lithium-Ion Pil, 87WH gayet iyi bir batarya burdanda artı veriyorum

sonuç olarak ;
    bence gayet başarılı

2-Tasarımı ve Kasa yapısı:

Köşeleri dik değil bence çok iyi olmuş ve klavyenin alt tarafı altıgen şeklinde kaplama var tasarımı gayet başarılı.

Soğutma sistemide başarılı fayat alt kasa plastik plastik olmasa bence daha iyi olurdu.

3-Fiyatı ve Garantisi:
    Fiyatı 3.399,00 TL bu rakam monster'ın resmi sitesinden alınmıştır.Bu fiyata MSI GE70 2PC-085XTR Apache Core i7-4700HQ 8GB 128GB SSD + 1TB GTX850M 2GB 17.3" Full HD dizüstüde alınır kıyaslama bölümünde sizlere anlatıcam.Bilgisayarı satın aldıktan sonra 2 Yıl garanti veriyorlar.Tabi ki monster ilk 30 gün boyunca 0 pixel garantisi veriyolar bence garanti konusunda iyiler.

4-Satış sonrası ve satış öncesi:
    Bu bilgisayarı seçme nedenim stoktan teslim edilmesi monsterin bazı ürünleri 1 ay sonra hatta 3 ay sonra bile teslim ediliyo.Stokta olması için benden artı alıyor fakat diğer ürünler için aynı şeyi söyleyemeceğim.

5-Diğer markalarla kıyaslama:

Ben bu bilgisayarı seçmeden önce MSI GE70 2PC-085XTR Apache Core i7-4700HQ 8GB 128GB SSD + 1TB GTX850M 2GB 17.3" Full HD dizüstüyle kıyasladım ve aralarındaki fark
    İşlemci farkı HQ MQ.HQ'da sanallaştırılmış teknolojisi var bence aralarında pek bir fark yok
    Depolama msı 1tb +128 gb ssd'li monstera göre başarılı
    E.kartı monstor ekran kartında geçiyor.MSIde gtx 850m monsterda 870m kullanılıyor
    Ekran boyuru MSI daha büyük bence büyük olması oyunlarda zevk olmamızı sağlıyor
    MSI'nin klavyesi steelsries yaptı monstera göre daha iyi ve çoklu ışıklandırma var.
    MSI oyunca faresi hediye ediyor

6-Tavsiyem:
    Bence o fiyatı monster ve msıde karşılıyo.Görüntü performansına önem veriyorsanız Monsterı tavsiye ederim.
     Yarışma: MONSTER® TULPAR T5 V1.1.1 15.6 Yarışma: MONSTER® TULPAR T5 V1.1.1 15.6 Yarışma: MONSTER® TULPAR T5 V1.1.1 15.6 Yarışma: MONSTER® TULPAR T5 V1.1.1 15.6 Yarışma: MONSTER® TULPAR T5 V1.1.1 15.6

edit su sona butun fotolar gelmis neden geldi bilmiyorum yorum yapan arkadaslara simdiden tesekkurler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcLog -- 6 Mayıs 2014; 20:37:01 >

• Güzel inceleme

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okuyup cevap yazdiginiz icin sagolun hocam

• pcLog P kullanıcısına yanıt

• ge70 apache tulpar in değil Abra nin rakibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kakà kullanıcısına yanıt
    Biliyorum ama tulpar fiyatinda bi leptopla kiyasladim

• Kakà kullanıcısına yanıt
    İnceleme metnimi okuyup cevapladiginiz icin tesekkur ederim

edit imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcLog -- 6 Mayıs 2014; 21:16:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TULPAR T5 V4.1.1 Sorun
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • saol

• Güzel inceleme olmuş tebrikler. Gayet aydınlatıcı ve soru işaretleri bırakmayan bir çalışma olmuş elinize sağlık...
  • sinan.co S kullanıcısına yanıt
    Metnimi okuyup cevap yazdiginiz icin tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcLog -- 7 Mayıs 2014; 7:44:05 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Beyler msi ile kiyaslama yapma nedenim ayni fiyatta olmalaridir.

• Yorumlariniz bekliyorum beyler.Aklinizda bi soru varsa pmdende ulasabilirsiniz

• Misafir olan arkadaslar bir sorunuz varsa

mkarasah@gmail.com adresinsen bana ulasabilirsiniz

• Önceki okuduğum incelemeye göre daha iyi. Cepten yazıyor olmasaydım bazı tavsiyeler ve düzeltmeler için önerilerde bulunmak isterdim ancak telefondan yazdığım için bu biraz zor.

En azından chipsetin sahip olduğu teknolojileri yazarken bunların ne işe yaradığına birkaç kelimeyle de olsa değinsen daha iyi olurdu. Alt alta şu teknolojisi bu teknolojisi diye aynı kelimeyi tekrar okutmak yerine önlendirilen G/Ç İçin Sanallaştırma Teknolojisine
    HD Ses, Matris Depolama, Rapid Depolama, Smart Connect, Akıllı Yanıt, Küçük İşletme Avantajı teknolojilerine sahiptir. Bu gibi pek çok özellik sayesinde verilere daha hızlı erişme imkanını da kullanıcıya sunması açısından rakipleriyle farkını ortaya koyuyor. Özellikle HD kalitesinde ses çıkışı sağlayan bilmem ne ses kartı ile sese önem veren kullanıcılar için kaliteli bir kulaklık veya 5.1, 7.1 ses sistemleri bağlanarak tatmin edici, kristal kalitesinde müzikler ve efektler sunuyor. Mesela geçenlerde x oyunu oynarken 5.1 oyuncu kulaklığımdan duyduklarım, oyun zevkini katlayan bir etki yaşattı. Çatışma anında adeta orada olduğumu hissettim diyebilirim.

Gibi, özellikle oyunlarda senin deneyimlerini yansıtan bir şeyler yazman makaleni çok daha güçlü yapacaktır.

Kolay gelsin.

• muratkaya kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz icin tesekkurler.Bilgisayari inceleme firsatim olmadi icin pek fazla bisey yazmak istemedim

• Up larına dayanamadım okudum güzel inceleme,bravo

• Hocam incelememi okuyup cevap yazdiginiz icin tesekkur ederim.
  • Hocam incelememi okuyup cevap yazdiginiz icin tesekkur ederim.
  • Guzel inceleme olmuş

• Okudugunuz icin tesekkur ederim hocam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.