Şimdi Ara

yarış motoru tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zekgumus

iste bu yuzden biz motosiklet tutkunlarinin adi lekeleniyor her defasinda... arkadasim daha motorun sinifini soyleyemiyorsun "kalin tekerlekli" olsunmus daha once bisiklet uzerine cikmamis birine 125/250cclik ss motor almayi planliyorsun. anlamiyorum ben sizleri. cocuk oyuncagi gibi geliyo bu is size. sonra gazete sayfalarini susluyo haberler tir carpti araba carpti bariyerlere surttu kafasi koptu. once bir surus egitimi alirsin manuele alisirsin motor uzerinde durmayi ogrenirsin sonra "ekipmanlarini" alirsin en son trafige cikarsin efendi gibi kullanirsin. LUTFEN YA BIRAZ MANTIKLI OLALIM BU ARABA DEGIL KAPUTUNUZ KENDI GOVDENiZ!!

sanırım konuyu başından okumamışsın.Ben bilmiyorum bu işleri dedim başta.sadece ablam için bir sorayım dedim.kendisi yoğun çünkü.konunun en başında söylemiştim.dikkat meselesi tabi...ayrıca burada sizin adınızı lekeleyenler yok.AYNI ŞEKİLDE BU FORUMDA DUYGU SÖMÜRÜCÜLERİNE DE YER YOK.Yok bisikletin üstüne çıkmamış yok bilmemne insanda akıl fikir mantık olur,bisiklet üstüne çıkmamış biri böyle bir araç ister mi?Ayrıca sen de yanında motosikletle doğmadın.Tamam arkadaşlar yardım edenlere teşekkürler,ben alacağım bilgiyi aldım.

• Pazar arabası değil bu motosiklet.Şakası yok bu işin.
  • Ablanız bisiklet kullanabiliyor mu ? Araba kullanabiliyor mu ? Daha önce trafiğe bir motorlu araçla çıktı mı ? Yani demek istediğim trafiği okumayı biliyor mu ? Cevabınız evetse işi bir nebze daha kolay olacaktır ama motosiklet işi kesinlikle hafife almaya gelmez diye düşünüyorum.Trafiğe araba ile çıkmak ta farklı tecrübeler olacaktır elbet. Açın altın elbiseli adamın videolarını izleyin.Başlangıç motoru videosunu ilk önce izleyin mesela. Ardından bakarsınız nasıl birşey almak istediğinize, 250 cc isterseniz 250cc karşılaştırma videosunu izlersiniz vsvs. Siz mevcut olan kaynakları didik didik etmedikçe biz ne kadar yazsak boş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chidori -- 2 Ağustos 2013; 18:24:41 >
  • ablam babam yorulmasın diye şehirlerarası yolculuklarda kullanıyor arabayı.yani tecrübesi var.peki o zaman biz bi araştıralım.teşekkürler herkese
  • quote:

Orijinalden alıntı: gıbıç

ablam babam yorulmasın diye şehirlerarası yolculuklarda kullanıyor arabayı.yani tecrübesi var.peki o zaman biz bi araştıralım.teşekkürler herkese

Motor tecrübesi var mı onu sorduk aslında. Arabası tecrübesi güzel bir şey; bu vitesli motor ile başlayabilir demek. Motor tecrübesi var mı hiç?
  • şu ana değin yok.ben trafiği okuyabildiğini anlatmak istemiştim.
  • quote:

şu ana değin yok.ben trafiği okuyabildiğini anlatmak istemiştim.

Diger arkadaslar biraz fazla yuklenmis. Motor tecrubesi yoksa sanirsam ehliyetide yok, ilk basta ehliyetini alip sonra Honda gibi yerlerde kursa katildiginda kendisi icin cok faydali olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim sen boşver bu forumda cahil insan çok yok binemez yok süremez mezarını hazırlasın dediklerine bakma adamların lafına bakınca sanki 100 km hıza 3.-5 saniyede çıkan bir araçtan bahsediyoruz böyle bir araç olsa gazı hafif açsan şansın varsa motor altından kayar yoksa göz kırpıncaya kadar kendini duvarda bulursun ama biz böyle bir araçtan bahsetmiyoruz tavsiyem cbr 1000 rr veya suzuki hayabusa olabilir hep şekilli hemde benim arabadan kalın tekerlekleri var yokuşlarda 2 kişi çıkar boğulmaz.
  • Karar verdinizmi bilmiyorum.
    Bu Racing (S.S) yani Yaris motosikletlerinin yerden yuksekligi sabit-ayni degil.

125cc Yamaha-Honda ile baslamasi mantikli veya Hyosung gerci Onuda Kanuni Getirtiyor satiyorya neyse.

Daelim-Megelli alternatif markalar olsun.

• evet bende bunu anlamıyorum,yok binemez edemez,siz sanki böyle doğdunuz doğuştan sürüyonuz.
  • quote:

evet bende bunu anlamıyorum,yok binemez edemez,siz sanki böyle doğdunuz doğuştan sürüyonuz.

İyide motosiklet biraz farklıdır. Alışma süreci geçirir. İlla demiyoruz ki 125likte başladıktan sonra 250, sonra 600 vs. diye. 125 ile uzun bir süre alışıp direkt 600'e de geçebilir belki, kişiye bağlı. Ama direkt 600 ile başlaması kesinlikle tavsiye edilen bir şey değil. Gazı milim fazla açsa tek teker yapabilecek makineden bahsediyoruz. O yüzden daha düşük güçlü makine ile başlayıp bir süre alışması gerekli.

Ha direkt 600 ile başlayan var mı, var. Öğrenen de var ama her baba yiğidin harcı değil. Ne olursa olsun alacağı en iyi motor 250lik ninja olsun ama o bile tehlikeli sayılabilir.

Bu arada araba tecrübesi olduğu için scooter önermiyorum ama yine de şu videoları izlemenizi tavsiye ediyorum. Çok vaktinizi almaz, izlemesi zevklidir.

http://www.youtube.com/watch?v=Hvunr0meJt0

http://www.youtube.com/watch?v=4bWlQXptfx8

Ayrıca kanalına, diğer videolarına bakın. Çeşitli 125-250'lik motorların incelemelerini görebilirsiniz.

• günler süren düşünmem sonucu ablana uygun motoru buldum. yamaha yzf-125. şekil olarak harika olan bu motor 125 cc olması nedeniyle sürate fazla meyilli değildir. yalnız oturuş pozisyonu falan biraz yorucu olabilir. bir de en pahalı 125'lik motordur.
  • quote:

evet bende bunu anlamıyorum,yok binemez edemez,siz sanki böyle doğdunuz doğuştan sürüyonuz.

Biz de doğuştan sürmüyoruz ama 600 lükle başlasak süremezdik. Ufak cc den başlasın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: linkin_park20

günler süren düşünmem sonucu ablana uygun motoru buldum. yamaha yzf-125. şekil olarak harika olan bu motor 125 cc olması nedeniyle sürate fazla meyilli değildir. yalnız oturuş pozisyonu falan biraz yorucu olabilir. bir de en pahalı 125'lik motordur.

Hocam yazık günah, değmez o paraya. Gider 250 lik cbr ya da ninja alır 2.elde. Çok isterse 250'lik bu motorlarla da başlayabilir ama 125 daha mantıklı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

quote:

günler süren düşünmem sonucu ablana uygun motoru buldum. yamaha yzf-125. şekil olarak harika olan bu motor 125 cc olması nedeniyle sürate fazla meyilli değildir. yalnız oturuş pozisyonu falan biraz yorucu olabilir. bir de en pahalı 125'lik motordur.

Hocam yazık günah, değmez o paraya. Gider 250 lik cbr ya da ninja alır 2.elde. Çok isterse 250'lik bu motorlarla da başlayabilir ama 125 daha mantıklı olur.

ben de kesinlikle parasına değmeyeceğine katılıyorum ama adam kalın tekerlekli yarış motoru istiyor. bildiğim 1000'lik gibi duran iki yarış motorundan birisi bu. bir de yukinin çakma yzf'si var. 250 cc hava soğutmalı 130 yapıyo ahdasas. fiyatı 6000 TL. aynı motoru kadırga da getirmiş 7000 TL'den itelemeye çalışıyor. bu numaralara kanmayın sakın. adamlar resmen şekille motoru itelemeye çalışıyor. alın rezaleti siz de görün:

http://www.yuki.com.tr/urun/13/yk250-spitzer?3857

geely'nin bir tane çakma mercedesi vardı. ilk gördüğümde resmen kahkaha atmıştım. böyle motorları gördükçe o aklıma geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linkin_park20 -- 4 Ağustos 2013; 13:01:07 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

quote:

ben de kesinlikle parasına değmeyeceğine katılıyorum ama adam kalın tekerlekli yarış motoru istiyor. bildiğim 1000'lik gibi duran iki yarış motorundan birisi bu. bir de yukinin çakma yzf'si var. 250 cc hava soğutmalı 130 yapıyo ahdasas. fiyatı 6000 TL. aynı motoru kadırga da getirmiş 7000 TL'den itelemeye çalışıyor. bu numaralara kanmayın sakın. adamlar resmen şekille motoru itelemeye çalışıyor. alın rezaleti siz de görün:

http://www.yuki.com.tr/urun/13/yk250-spitzer?3857

geely'nin bir tane çakma mercedesi vardı. ilk gördüğümde resmen kahkaha atmıştım. böyle motorları gördükçe o aklıma geliyor.

Merak ediyorum alan var mı diye bunları :)

• Ducati 1199 Panigale R tekerleri baya kalın, ama istenirse biraz daha kalının takılabileceğini düşünüyorum hayırlı olsun. Altarnatif olarakta bmw s1000 rr düşünebilirsiniz.
  • Yukinin getirttigi Cakma yamaha Racing 250 yi forumda alan sonra ove ove bitiremeyn hatta maddi durumum honda almaya yetiyordu bunu aldim diyen sonra satan var.

Sonrada yazmis memnunum ama baska ture gecmek istiyorum diye at yalani .... Inanani diye bir soz var.

Mondial-Kanuni-Arora-Ramzey-Yuki bunlarin 100-125-150cc motor-scooter-CUB lari alinir sorun olmaz ama performans gerektiren ve butce olarak 5-6000 TL ve yukarsi verilecekse asla alinmaz alinmamali.

Vitello diye bir CUB gordum adam anlat anlat bitiremiyor soyle kaliteli boyle iyi en sonunda bombayi patlatti Yamaha Cryptondaki motorun aynisi bunda var ona 3500 vereceginize bunu alin (2.700 TL) guldum gectim.

Ayni fabrikada uretilse bile muhatab onemli.
    Kisinin yamaha Crypton a fazladan 400 tl verip almasi daha mantikli

• megelli 250r derim,ingiliz malı,koso gösterge kullanıyorsa kesin vardır bir kalitesi

hyosung 250r vardı bende , oda iyi ama 2000tl fark var megelli ile arasında.yarıs alacaksan ve sıfır alacasan yuki , calibre vs bakma derim.en az megelli bak derim
  • quote:

Niye konu açtın o zaman?Ablanı al 600 cc'lik bir yarış motorunun yanına götür sürmesin sadece otursun.Bazı şeyler dışarıdan göründüğü gibi değil sanki bisiklet alınacak o makinelerin yanında durunca bile insan ürperiyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.